• BIST 9530.47
  • Altın 2478.029
  • Dolar 32.4426
  • Euro 34.705
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Denktaş Derneği 2 yaşında

Rauf Raif Denktaş Düşüncelerini Yaşatma Derneği 2 yıllık faaliyetlerini kamuoyu ile paylaştı
Denktaş Derneği 2 yaşında

Rauf Raif Denktaş Düşüncelerini Yaşatma Derneği 2 yıllık faaliyetlerini kamuoyu ile paylaştı.

Konu ile ilgili dernekten yapılan açıklama şöyle;

Liderimizin  yolunda yürüyen derneğimiz onu kaybetmenin burukluğu ile Liderimiz Rauf R. Denktaş’a olan vefa borcunu da elinden geleni yaparak ödemeye çalışmanın onuru ve gururu içindedir.

Rauf Raif Denktaş Ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği  11.01.2013 tarihinde kurularak Rauf R. Denktaş adı ve Denktaşçılık konusunda ilerici bir anlayışla bilimsel, toplumsal ve kültürel çalışmalar yapmak amacıyla yola çıkmıştır. 23.01.2013 tarihinde yapılan 1. Olağan Genel Kurulu sonucunda Başkanlığa seçilen Latif Akça ve yönetim kurulu,yapılan ilk toplantıda görev dağılımını,Genel Sekreter Erkan Enginsoy,Sayman Selim Terzi, Asli üye Ulufer Aslan ve Asil üye Berna Kelebek olmak üzere yapmıştır.Taycan Keleş  ve Tahsine Kemal ise yedek üyeler sıfatı ve asli üye donanımı ile toplantılara katılması karar alınmıştır.

Genel kuruluda sunulan programa ele alınıp , bu programlarda yer alan faaliyetlerin tümünün imkanlar dağrultusunda hayata geçirilmesi karar alınmıştır.Ayrıca yönetim kurulumuz bu dönemki çalışmaların bir kısmını sosyal sorumluluk projeleri ile toplumsal farkındalık yaratmak yönünde karar alıp,faaliyetler yapmaktadır.

Derneğimizin ilk olarak ele aldığı ve önem verdiği konu Liderimiz Rauf R. Denktaş’ın Anıt Kabri ve Müzesinin hayata geçirilmesi için sürekli basın ve medya yoluyla çağrılar yapmak olmuştur.Bu çağrılara halkımızdan da büyük destek gelmesi ile başarının kaçınılmaz bir sonuç olduğunu söylemekten onur duyuyoruz.

Gazimağusada Derneğimizin lokalini açtık.Burada verilen uğraşlar sonucu Derneğin Kütüphanesini oluştruduk.Liderimizin adını taşıyan Yazarı Ahmet Shahidov olan Sıfır Noktası Adlı Kitabın tanıtım gününü düzenledik.İstanbul ‘dan gelen TBK mücahidlerimizi ağırladık.Fakat maddi olanaksızlıklardan dolayı lokalimizi 1 yıl açık tutabildik.

Lefkoşada Genel Merkez binamızı açtık.Burasının mal sahibi bizlerden sadece Elektirk ,su ve temizlik parası aldılar.Kendilerine Derneğimize yaptıkları bu iyi niyetli davranıştan dolayı teşekkürü bir borç biliriz.

Liderimi Yaşatmak ve bizden sonra gelecek olan nesillere daha iyi anlatmak için dernek olarak adını liderimizden alan DENKTAŞ’ÇA dergisini hayata geçirmiş bulunmaktayız.Dergimiz Liderimizin Kurucusu olduğu KKTC Devletinin yıldönümlerinde, Kıbrıs Türkünün Bağımsızlığına Kavuştuğu 20 Temmuz tarihlerinde  ve ayrıca Liderimizin Doğum günü olan 27 Ocak tarihlerinde halkımız ile buluşmaktadır.Çok büyük ve meşakkatli çalışmanın sonucunda çıkarılan dergimize verilen maddi ve manevi destekten dolayı teşekkür ediyoruz.

Yönetim kurulumuz düzenli olan görevlerini , üye ve halktan gelen talepleri değerlendirmek üzere 2 sene boyunca  hiç aksatmadan en az iki haftada bir kez toplanarak gerçekleştirmiştir.Davet alınan Üniversitelerin Konferans ve seminerlerine hem Dernek temsilcileri göndererek hem de lojistik destek vererek katkı koymuştır.İki yıllık çalışma süresince bir çok TV,Radyo  kanalı ile çeşitli iletişim araçlarındakiprogramlara katılarak,gündeme göre R.R.D.D.Y.D.  görüşü ve vizyonu kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Yönetim Kurulumuz üyeler arası iletişim ve paylaşımı güçlendirmek üzere web sayfamız olan www.denktasdernegi.com  hayata geçirmiş,ayrıca  Derneğin Facebook üzerinden aktif halde olan sayfasıda  14000 üyeye ulaşmıştır. Bu uygulamalarla ülke genelinde ,üye görüş ve önerilerinden faydalanarak çalışmalarımıza yön vermek amaçlı bölgesel sorunları dinlemek üzere sırası ile Gazimağusa,Girne,Lefkoşa,İskele ve Güzelyurtta üyelerle toplantılar gerçekleştirilmiştir.

Yine Liderimiz Rauf R. Denktaş’ın tüm anma etkinliklerine katkı koyarak okullarımıza   katkıda bulunulmuş törenlere yönetim olarak katılım gerçekleştirilmiştir.Ayrıca Liderimizin Doğum günü de Yakın Doğu Üniversitesinde Turizim Balanlığı ve Çağdaş korosunun katkıları ile düzenlenmiş binlerce kişinin huzurunda Liderimiz sevdiği şarkılar ile anılmıştır.

Sosyal sorumluluk projelerinden olan mavi kapak topla ve engellilerimize bir sandalye al kampanyasına destek veren Derneğimiz Sevgi Uysal’ın üstlendiği bu projede topladığı kapakları toparlanıyoruz hareketine teslim ederek katkıda bulunmuştur.

Yakın Doğu Üniversitesi Tarih bölümü Başkanı Ali Efdal Keser hocamız ve  Kıbrıs Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ulvi Keser ile birlikte Toros Adlı Seminer yapılarak, Liderimizin mücadele yıllarındaki yeri anlatılmıştır.

Derneğimiz çalışmaları sonucunda yurt içi ve yurt dışında resmi ziyaretlerde bulunup amaçlarını anlatmıştır.Bu ziyaretlerde 100 lerce sivil toplum örgütü ile sıcak bağlantılar kurulmuştur.Son olarak kardeş derneğimiz olan Azerbeycan İnsan Hakları Derneği ile Polonya’nın Varşova kendinde Düzenlenen AGİT konferansına katılıp, Kıbrıs Türkü’ne uygulanan Spor ambargolarının insanlık ayıbı olduğu konusunda konuşma yapıldı.

Sosyal sorumluluk projemiz kapsamında , eğitim adası olma yolunda büyük yol kat eden adamızda bet ofislerin ele alınıp gerekli düzenlemelerin yapılaması konusunda eylemler yapıp basın yoluyla bunları kamuoyu ile paylaştık.Büyük bir kamuoyunun bu konudaki sıkıntılarını hükümet edenlerle paylaştık.Bu konun takibcisi olmaya da devam edeceğimizi burdan yine söylemek istiyoruz.

Yine ODTÜ Atatürk Düşünce Topluluğu ile birlikte ODTÜ de güzel ve anlamlı bir seminere imza attık.Seminerde Prof. Dr. Ulvi Keser’in Milli Mücadele Yıllarında Denktaş konulu anlatımı damga vurmuş ve tarihimiz bir kez daha gençlerimize anlatılmıştır.

Liderimizin Fotoğraflarının bir çok yerde eksik olduğu tarafımızca tesbit edilip başta Lise ve İlkokullara ve birçok resmi kuruluşa dağıtılarak bu eksikler gücümüzün yettiği kadarı ile tamamlanmaya çalışılmıştır.Ayrıca Liderimize ait belgesel Cd ni de okullarımıza dağıttık.

Uzun zaman Esentepe Belediyesine  verilen Liderimizin Heykelinin bir yere konmaması konusunda yapmış olduğumuz çağrılar sonuç getirmiş.Ailenin de duyarlılığı ile Liderimizin Heykeli Layik olduğu şekilde  Ercan Devlet Havalimanın çemberinde dikilmiştir.

Ve yine TMT ve Mücahitler derneği ile işbirliği içinde Liderimiz Denktaş’a ait Belgesel , Resim, Dergi ve Takvimleri Lise,ortaokul ve anaokullara dağıtarak anma etkinliklerine destek olduk.Tüm kamuyonun bilgilerine sunar verilen maddi ve manevi her türlü destek için teşekkür ederiz.

Rauf R. Denktaş Ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler