• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Denktaş: “Evladını yitirmiş tüm Anaların ellerini saygıyla öpüyorum”

Denktaş Vakfı ‘Yılın Annesi’ni var oluş mücadele döneminin parlayan güneşi Güner Necat’a layık gördü
Denktaş: “Evladını yitirmiş tüm Anaların ellerini saygıyla öpüyorum”

Denktaş Vakfı bu yıl ilk defa yılın Annesini belirledi. Buna göre yılın Annesi, Kıbrıs Türk Halkı’nın varoluş mücadelesine büyük hizmetleri bulunmuş, TMT yemini eden ilk kadın unvanına da sahip ve 1968 yılında Kıbrıs Türk Kız İzci Örgütü’nün kurucusu Güner Necat oldu.

Ödül, Vakfın Merit Lefkoşa Otel’de organize ettiği ‘Anneler Günü’ özel gecesinde takdim edildi.

Gecede ilk olarak Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ı anlatan bir sinevizyon gösterimi gerçekleşti.

Özen: “yoktan var eden ve Devlet kuran, tarih yazan Rauf Raif Denktaş unutmayacak, yaşatacağız”

Vakıfın çalışma ve faaliylerini ise konuklara Denktaş Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hilmi Özen aktardı.

Özen, kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın; inançlı, mücadeleci, çalışkan, yılmaz bir dava avukatı olmasının yanı sıra korkusuz ve cesur bir lider olduğuna vurgu yaptı.

Özen: “yoktan var eden ve Devlet kuran, tarih yazan Rauf Raif Denktaş unutmayacak, yaşatacağız” diye konuştu.

Ardından Denktaş Vakfı kurucu Başkanı, Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş kürsüye çıkarak günün anlamını belirten bir konuşma yaptı.

Denktaş: “Rauf Raif Denktaş, Türk Bayrağı’nın yasak olduğu yıllarda dönemin aydınlarını avlusuna toplayıp zeytin ağacına astığı Türk bayrağının huzurunda fısıldayarak İstiklal Marşı okuyan Hâkim Raif Efendi’nin oğlu, Şeherli Mehmet’in torunudur”

Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ı anlatırken, duygulanan Serdar Denktaş; “Rauf Denktaş, Osmanlı’nın son askerini adadan çıkarken gören ve torununa ‘ben gidişlerini gördüm sen geleceklerini göreceksin’ diyen Şeherli Mehmet’in torunu, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanından sonra İngiliz döneminde adada Türk bayrağının yasak olduğu günlerde dört evladını yanına alıp, Türk bayrağının dalgalandığı tek yer olan Türkiye Konsolosluğu’nun önünden geçerken fes çıkararak bayrağı selamlatan, evinin iç avlusunda dönemin aydınlarını toplayarak zeytin ağacı üzerine Türk bayrağını asıp fısıldayarak İstiklal Marşı’nı okuyup, saygı duruşunda bulunan Hâkim Raif Efendi’nin oğludur. Rauf Denktaş altı çocuk sahibi olmasına rağmen, tüm Kıbrıslı Türkü evladı, kardeşi gibi görmüş büyük bir mücadelenin mimarıdır” diyerek böyle bir Babanın evladı olmaktan büyük onur duyduğuna vurgu yaptı.

Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Halkı olarak Rauf Denktaş’ın bıraktığı en büyük miras olan KKTC’ne daha da sıkı sarılarak, daha iyiye gitmek için hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Denktaş: “Evlat acısını Allah düşmanımıza dahi vermesin”

Evlat acısının dünyanın en büyük acılarından biri olduğunun altını çizen Denktaş Vakfı Kurucu Başkanı Serdar Denktaş, “böyle bir acıyı Allah düşmanımıza vermesin” derken tüm Annelerin Anneler Gününü kutladı.

Denktaş: “Evladını yitirmiş tüm Anaların ellerini saygıyla öpüyorum”

Serdar Denktaş: “Bu toprakların ‘Vatan’ toprağı kalması için evladını buraya gönderen Mehmetçik Analarının, bu topraklarda varoluş mücadelesi göstererek Türklüğün devamı için canını vermekten çekinmeyen Mücahit Annelerinin, dünyanın herhangi bir yerinde bağımsızlık uğruna, devletini, vatanını korumak uğruna şahadet mertebesine ulaşanların Annelerinin ve hatta bu ülkede Kıbrıs Türk Halkı’nın varlığını yok sayıp, bizleri yok etmek için Rum yetkililerinin ortaya koydukları siyasete kanarak ölen, dolayısıyla Güney’deki evladını kaybetmiş Annelerin de ellerini saygıyla öpüyorum” dedi.

 

Denktaş: “Ümit ederim ulaşılacak bir çözüm sonrasında ne bir Kıbrıslı Türk, ne de Kıbrıslı bir Rum’un ölmesini gerektirecek, Türk veya Rum fark etmez Anaların evlat acısını yeniden yaşayacağı bir ortam yaratılmaz”

Evlat acısını en üst seviyede Anaların yaşadığına vurgu yapan Serdar Denktaş: “Ümit ederim ‘çözüm olacak’ umuduyla görüşmeler devam ederken, ulaşılacak çözüm sonrasında ne bir Kıbrıslı Türk ne de Kıbrıslı bir Rum’un ölmesini gerektirecek ortam yaratılmaz. Çünkü o acıyı en çok Analar yaşar” diye konuştu.

Serdar Denktaş’tan annesi Aydın Denktaş’a duygusal sözler...

“Allah seni bize bağışlasın. Allah sana uzun ömür versin...”

Serdar Denktaş annesinin de Anneler Gününü kutlarken; “bir kez de sizlerin huzurunda, Babamın o mücadele günlerinde bir yandan babamı yalnız bırakmayan, öbür yandan evde bize hem Analık, hem Babalık yapan, üç evladını kaybetmesine karşı o mücadeleci ruhunu hiç kaybetmeyen, çilekeş Anacığımın ellerinden öpüyorum. Allah seni bize bağışlasın. Allah sana uzun ömür versin” diyerek Annesi Aydın Denktaş’ın elini öptü.

Denktaş Vakfı ‘Yılın Annesi’ni var oluş mücadele döneminin parlayan yıldızı Güner Necat’a layık gördü...

Denktaş: “Belki Anne değil ama var oluş mücadelesinde birçok Mücahidimizin hem Anası, hem Bacısı, hem de dert ortağı oldu”

Denktaş Vakfı Kurucu Başkanı, Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş, daha sonra yılın annesi seçilen Güner Necat hakkında da bilgi verirken, Necat’ın var oluş mücadelesinde aktif katılımından ötürü evlat sevgisini tatma fırsatını yakalayamadığını ancak yüzlerce yaralı mücahidin yaralarını sarıp, onları koruduğu için hem Anası, hem bacısı, hem de kardeşi olduğunu söyledi.

Serdar Denktaş: “Güner Necat, o büyük mücadele günlerinde yaralanan, hasta olan mücahide koşturarak aslında o döneminde parlayan güneşi oldu. Denktaş Vakfı olarak ‘Yılın Annesi’ ödülüne Güner Necat’i bu nedenle layık gördük” dedi.

‘Yılın Annesi’ ödülünü Aydın Denktaş takdim etti...

Daha sonra ‘Yılın Annesi’ ödülünü, Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş takdim etti.

Güner Necat’ın son dakika gelişen sağlık sorunları geceye katılmasına mani olurken, ödül Necat’ın yeğeni Nilay Necat’a iletildi.

Gecede ayrıca Denktaş Vakfına katkı yapan kurum ve kuruluşlara da Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Değer Denktaş tarafından plaket takdim edildi. 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler