• BIST 9693.46
  • Altın 2505.209
  • Dolar 32.5793
  • Euro 34.764
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

"Denktaş, havadan kişisel pazarlık marjları yaratma uğraşındadır"

"Denktaş, havadan kişisel pazarlık marjları yaratma uğraşındadır"

Bengü Şonya , DP-UG Lefkoşa eski İlçe Başkanı Kemal Öztürk, DP-UG Girne eski İlçe Başkanı Mustafa Özdeğirmenci ve DP-UG İskele eski İlçe Başkanı Ahmet Cennetoğlu ile birlikte ortak bir deklarasyon yayımladı.

Demokrat Parti - Ulusal Güçler (DP-UG) eski genel sekreteri Bengü Şonya, “Demokrat Parti’den ayrıldıktan sonra birlikte hareket ettikleri arkadaşları ve kendisine DP-UG tabanı ve sempatizanlarından gelen ısrarlı talepleri, siyasal alanda vücut bulmanın uygun olduğuna inandıkları anda değerlendireceklerini” bildirdi.

Şonya, bugün için konjonktürün vücut bulmaya uygun olmadığını düşündüklerini belirterek, “DP’ye gerçekten gönül vermiş eski partililer olarak partimize ve bizlere yapılanları unutmadığımızı, ilk seçimde partimizi tarumar edenlere ve onlarla işbirliği yapan şürekaya gereken dersi vererek siyasetin nasıl yapıldığını göstereceğimizi, siyasette DP-UG’den daha güçlü bir aktör olacağımızı ve bu kapasitemizin olduğunu kamuoyuna açıklamak istiyoruz” dedi.

Bengü Şonya bugün, DP-UG Lefkoşa eski İlçe Başkanı Kemal Öztürk, DP-UG Girne eski İlçe Başkanı Mustafa Özdeğirmenci ve DP-UG İskele eski İlçe Başkanı Ahmet Cennetoğlu ile birlikte ortak bir deklarasyon yayımladı.

“Bizler gerçek Demokrat Parti’nin son döneminde görev almış eski yetkilileriyiz” ifadeleriyle başlayan deklarasyonda, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’a eleştiri ve suçlamalarda bulunuldu.

“DP başkanının yabancı güçlerle işbirliği içerisine girerek kısa yoldan başbakanlık rüyası ile kendi partisini pazarlaması sonucu, üstü kapalı bir tasfiye ile karşı karşıya kaldığımız kamuoyunun malumudur” iddiasına yer verilen deklarasyonda şu görüşlere yer verildi:

“Bizler, Demokrat Parti’den şu veya bu şekilde ayrıldıktan sonra, DP-UG denen oluşum sadece bir kabuk olarak kalmış, dalga, dalga yayılan ve basına düşen yüzlerce istifa yanında en az bir o kadar da sessiz istifayı önleyememiştir. Bu gün hala daha ilçelere başkan atanamamıştır. İstifa eden ve sessiz duran birçok arkadaşımız bugün bizlerle birlikte hareket etmektedirler.”

“Tabanında hiç bir etkisi kalmayan DP-UG’nin genel başkanı Serdar Denktaş’ın, sanki gücü ve etkisi olan bir partiymiş gibi davrandığı, atamalarla dikta tavırları sergilediği ve 10 kişiyi geçmeyen beklenti içerisindeki şürekasıyla sözde istişare toplantıları yaptığı” iddialarına yer verilen deklarasyonda şöyle denildi:

“(Serdar Denktaş) Her zaman alıştığı gibi önümüzdeki siyasi konjonktürde DP-UG denilen boş kabuğu kullanarak başbakanlık için havadan kişisel pazarlık marjları yaratma uğraşındadır.

Bizlere tabanımızdan ve sempatizanlarımızdan gelen ısrarlı talepleri, siyasal alanda vücut bulmanın uygun olduğuna inandığımız anda değerlendireceğimizi, ancak bugün için konjonktürün vücut bulmaya uygun olmadığını düşünüyoruz.

Demokrat Parti’ye gerçekten gönül vermiş eski partililer olarak partimize ve bizlere yapılanları unutmadığımızı ve aynen yerel seçimlerde yaptığımız gibi DP-UG’nin alacağı bütün önlemleri akim bırakacak şekilde önümüzdeki ilk seçimde partimizi tarumar edenlere ve onlarla işbirliği yapan şürekaya gereken dersi vererek siyasetin nasıl yapıldığını göstereceğimizi, siyasette DP-UG’den daha güçlü bir aktör olacağımızı ve bu kapasitemizin olduğunu kamuoyuna açıklamak istiyoruz.

Bunun yanında bu deklarasyona uygun olarak yapılacak ilk genel seçimlerde sadece tek bir vekil çıkaracak olan DP-UG milletvekillerinin de bizleri dikkate alması gerektiğini belirtiriz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler