• BIST 9704.31
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 36 °C
  • Mağusa 34 °C
  • Girne 34 °C
  • Güzelyurt 35 °C
  • İskele 34 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Denktaş: “sayıştay artık bizi de denetleyecek”

DP’de geleneksel bayramlaşma töreni bayramın 2. Günü Mağusa, son günü de Girne’de gerçekleşti…
Denktaş: “sayıştay artık bizi de denetleyecek”

Ramazan  Bayramı nedeniyle Demokrat Parti’de bayramlaşma töreni, bayramın ikinci günü de Gazimağusa, son günü olan bugünde Girne ilçe Merkez Binalarında düzenlendi.

Buradaki bayramlaşma etkinliklerine, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Gazimağusa İlçe Başkanı, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Genel Sekreter Mehmet Erol Aktoprak, Maliye Bakanlığı Genel Koordinatörü Çelebi Ilık, Kadın Örgütü Başkanı Esen Yalın Aktoprak, bürokratlar, parti üst düzey yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Ramazan Bayramının ikinci günü DP Gazimağusa İlçe Binasında başlayan bayramlaşma töreni sonrasında DP heyeti, Gazimağusa’ya bağlı bölgeleri ziyaret ederek halkın bayramını da yerinde kutladı, sorunlar dinlendi, hükümet çalışmaları hakkında vatandaş bilgilendirildi.

Ziyaretlerde zaman zaman Meclis’te bulunan diğer parti Milletvekilleri ile de karşılaşan Demokratlar, birlikte vatandaşların sorunlarını dinlerken en güzel demokrasi örneğini sergiledi. 

DENKTAŞ, HÜKÜMETİN İCRAATLARINI ANLATTI…

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, ziyaretlerde yaptığı konuşmada, hükümetin iki aylık sürede hayata geçirdiği icraatlar hakkında bilgi verdi.

denktas3.jpg

 İKİ AYLIK DÖNEMDE MAAŞLAR DÂHİL, PİYASAYA AKTARILAN PARA…

İki aylık UBP-DP koalisyonun maaşlar dâhil piyasaya aktardığı paranın miktarına değinen Denktaş, geçmiş borçların, büyük çoğunlukla ödendiğinin altını çizdi. Narenciye geçmişe yönelik hiç borç kalmadığını, esnafın ve müteahhitlerin borçlarının ödenmeye başladığını, beş dönem geriden ödenmekte olan çiğ süt bedellerinin bugün itibarıyla iki döneme indiğini söyledi.

DENKTAŞ: “SAYIŞTAY ARTIK BİZİ DE DENETLEYECEK”

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş,  özerk olsun ve kendilerini de denetlesinler diye Sayıştay yasasını geçirdiklerini vurguladı.

DENKTAŞ: “SAĞLIK SEKTÖRÜNDE İYİLEŞTİRME. HEMŞİRE ALIMI VE YENİ DOKTORLARIN MAAŞLARININ DÜZENLENMESİ”

Ülkenin en önemli sorunlarının başında gelen sağlık sektörünü rahatlatacak adımlar atıldığına da dikkati çeken Serdar Denktaş, yüz hemşire alımının başladığını, düşük olan yeni doktorların maaşlarının yükseltildiğini, yine beş ay geride olan ek mesailerin üç aya indirildiğini ve Ağustos ayında geriye dönük hiçbir şey kalmayacağının söyledi.

DENKTAŞ: “YILSONUNDAN ÖNCE BÜTÜN MALİYE OTOMASYON SİSTEME GEÇECEK. VERGİ KAYIP-KAÇAKLARI ÖNLENECEK”

Denktaş, vergi kayıp kaçaklarını önlemek için de bir takım önlemler aldıklarını, yılsonundan önce bütün Maliye’nin otomasyon sisteme geçeceğinin müjdesini vererek: “iki ay içerisinde yapabildiğimiz çalışmalar bunlar. Daha da iyiye gidecek” dedi.

denktas2.jpg

DENKTAŞ: “HÜKÜMET UYUMU ÇOK İYİ”

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, bir kez daha burada da koalisyon uyumunun çok iyi olduğunun altını çizerken, böyle devam ederek halkın da özlediği istikrarın yeniden tesis edileceğine inanç belirtti.

ATAOĞLU: “BAYRAMLARIN DÜNYANIN HER KÖŞESİNDE BAYRAM GİBİ YAŞANMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

Gazimağusa İlçe Başkanı, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, yaptığı konuşmada, on bir ayın sultanı olan Ramazan ayını geride bırakan inananlar olarak Ramazan Bayramı’na kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, tüm halkın ve İslam Âleminin bayramını kutladı.

Bayramların dünyanın her köşesinde bayram gibi yaşanması temennisinde bulunan Ataoğlu, Ramazan Bayramının da dünyada özlenilen barış ve huzur ortamına vesile olmasını istedi.  

Gazimağusa İlçe Başkanı, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu son olarak, birlik ve beraberlik için çağrıda bulunurken: “küskünlük ve dargınlıklar son bulsun” dedi.

BEROVA: “BAYRAMLAR, KARDEŞLİK VE DAYANIŞMA İKLİMİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN BİR FIRSATTIR”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’da konuşmasına halkın ve tüm İslam Âleminin Ramazan Bayramını kutlayarak başladı.

Bayramların, kardeşlik ve dayanışma iklimini güçlendirmek, hoşgörüyü sağlamak, küskünlükleri ortadan kaldırmak için en önemli fırsat ve vesileler olduğuna dikkati çeken Berova, Türkiye ve Dünya’da yaşanan üzücü olaylar ve saldırılar nedeniyle bu bayramın buruk kutlandığına dikkati çekerek, hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet diledi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’da İslâm camiasının Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek, hâyırlar getirmesi temennisinde bulundu. 

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler