• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Denktaş,"hayır kampanyasına" devam ediyor

“Ortada bir taslak metin dahi yokken, halkımıza pompalanan ‘sonuna geldik, çözüm olacak’ yönünde. Bunun büyük bir aldatmaca olduğu iddiasındayım”
Denktaş,"hayır kampanyasına" devam ediyor

Demokrat Parti (DP) X. Kadın Örgütü Olağan Kurultayı gerçekleşti.

Dün akşam saat 18.00’de DP Genel Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleşen DP X.  Kadın Örgütü Kurultayına; DP Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, eşi Müge Denktaş, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Genel Sekreter Mehmet Erol Aktoprak, ilçe başkanları, parti yetkilileri, Kadın ve Gençlik Örgütleri ve partililer katıldı.

Kongre, Başkanlık Divanının seçilmesiyle başladı. Mehmet Erol Aktoprak divan başkanı oldu.
Başkanlık divanının seçilmesini, saygı duruşu ve istiklal marşı izledi. Ardından konuşmalara geçildi.

Aktoprak: “KKTC’nin siyasi geleceği Kıbrıs Türk Kadının aktif katılımıyla yükselecek”

İlk olarak DP Kadın Örgütü Genel Başkanı Esen Yalın Aktoprak açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

DP Kadın Örgütü Genel Başkanı Esen Yalın Aktoprak, kurultayda yaptığı açılış konuşmasına, var oluş mücadelesinde ve sonrasında ülkenin kalkınması ve ilerlemesinde Kıbrıs Türk Kadının büyük emeği olduğunu vurgulayarak sözlerine başladı. “KKTC’nin siyasi geleceği Kıbrıs Türk Kadının aktif katılımıyla yükselecek” dedi.

Aktoprak: “DP zor günlerin partisidir. Şimdi sıra koşarak öne geçme ve birinci parti olma zamanıdır”

DP’nin son yapılan genel seçimlerden, seçmen desteğini artırarak çıktığını hatırlatan Esen Yalın Aktoprak, bu başarının birilerini ürküttüğünü ancak tüm müdahalelere rağmen DP’nin zorlu sınavların üstesinden gelerek iktidar ortağı olmayı başardığını belirterek; “DP zor günlerin partisidir. Şimdi sıra koşarak öne geçme ve birinci parti olma zamanıdır” diye konuştu.

KKTC’nin yaşatılması ve Kıbrıs Türk Halkı’nın refah içinde yaşamını idame ettirmesi için ciddi, çalışan bir devlet yönetimine ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Aktoprak; “iyi bir yönetim DP iktidarı ve Genel Başkanımız Sayın Serdar Denktaş’ın Başbakan olması ile gerçekleşebilir” dedi.

Aktoprak: “Gelin siyaseti erkek egemen bir alan olmaktan çıkaralım”

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın, Kadına hak ettiği değeri veren bir siyaset anlayışı ile hareket ettiğinin altını çizen Aktoprak, Cumhuriyet Meclisi’nin bugün artık daha önce hiç olmadığı kadar kadın milletvekilleri ile tanışması için, yalnızda DP kadınlarının değil tüm kadınların siyasete girmesi ve siyasetin içinde aktif rol üstlenerek yer alması çağrısında bulundu.

Aktoprak; “İyi yönetimin temel şartlarından biri de, bir değil, pek çok kadının ülke yönetimine elinin değmesidir. Çağdaş ve ileri bir toplum ancak ve ancak kadınların daha etkin olarak yer aldığı bir devlet yönetimi ile gerçekleşebilir. Bu çağrımı yalnızca DP’nin Kadın üyelerine değil, bütün ülke kadınlarına yapıyorum. Gelin siyaseti erkek egemen bir alan olmaktan çıkaralım. Bunun için kişiliğimiz, yeteneklerimiz ve özgüvenimizle erkeklerle birlikte ülke yönetimine talip olalım.”

Aktoprak: “Şiddet ve taciz Kadınların kaderim olamaz”          

Esen Yalın Aktoprak, son yıllarda ülkemize ve dünyada özellikle kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet ve ayrımcılığa da dikkat çektiği konuşmasını şöyle sürdürdü; “üzülerek ifade ediyorum ki, geçtiğimiz iki yılı aşan süre içerisinde bir önceki döneme göre daha fazla kadın ve çocuk, şiddete ve tacize maruz kaldı. Ülkemizin hiçbir insanı ve kadını bu kötülükleri hak etmiyor. Şiddet ve taciz ülkemiz kadınlarının kaderi olamaz. İktidar sorumluluğundaki bir parti olarak bu konuda yaptıklarımızı yeterli bulmamalı, yaptıklarımızı ve yapamadıklarımızı sorgulamalıyız.”

Aktoprak: “Bugün dünden daha güçlüyüz”

“Bugün dünden daha güçlüyüz” diyen Aktoprak, DP olarak bu gücü, KKTC’ye inanç ve milli davaya olan bağlılıktan aldıklarını söyledi. Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf R. Denktaş’ı da rahmetle andı.

 Aktoprak sözlerini: “Bizler Kıbrıs Türk Halkının verdiği var oluş mücadelesinin haklı olduğuna inanıyoruz. Dava arkadaşları ile birlikte KKTC’ni kuran ve bizlere emanet eden büyük dava adamı ve kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf R. Denktaş’ın davasının, yani KKTC’ni sonsuza kadar yaşatma davasının savunucusuyuz” diyerek sonlandırdı.

Denktaş:

DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise konuşmasına, partinin kuruluşundan bu zamana kadar görev alan tüm kadınlara teşekkür ederek başladı.

Denktaş’tan Kadınlara aktif siyaset çağrısı…

Siyasi Partiler Yasası’nın değiştiğini, böylelikle Kadın adayların en az %30 oranında listelerde yer alması gerekeceğinin altını çizen Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Kadınına aktif siyasete girme çağrısı yaptı.

Ülkede yönetiminde fikri olan, güzel işler başaracağına inanılan başta birçok kadının ve erkeğin ‘Siyaset çirkindir’ söylemi nedeniyle ön plana çıkmayarak geride kaldığını söyleyen Denktaş, 26 yıldır aktif siyasetin içinde var olan biri olarak zaman zaman çok üzüldüğünü, yalnızlık hissi taşıdığı anlarda bile attıkları her adımda bir ferdi bile mutlu edebilmişse, o mutluluğun kendisinde büyük sevinç yarattığını belirterek; “biz bu sevince çoğaltmak için ortak arıyoruz. İçinizden, çevrenizden, aktif siyaseti isteyen kadınlarımızın ön plana çıkması, bizlerle ülke sorunlarını tartışması, yol göstermesi en çok istediğimiz şey” diye konuştu.

Denktaş: “Hükümetimiz attığı her adım, aldığı her kararla ülkenin refahını biraz daha yükseltmek için büyük bir uğraş verirken, Ana muhalefet kerhen eleştiri yapıyor, Sendikalar ise eylemsizlikten şikâyet ediyordu”

İktidara gelindiğinden bu güne koalisyon ortakları olarak UBP/DP hükümetinin attığı her adım, aldığı her kararla ülkenin refahını biraz daha yükseltmek için büyük bir uğraş verdiğini, Girne-Dağ yolunda meydana gelen ve ülkede infial yaratan trafik kazası öncesine kadar tüm sendika, kurum ve sivil toplum örgütleri ile son derece güzel bir istişare dönemi geçirdiklerini, Ana muhalefet partisinin dahi kerhen eleştiri yaptığını ve aslında eleştirecek bir şey bulamadığını, sendikaların artık eylemsizlikten şikâyet ettiğini hatırlatan Serdar Denktaş, ancak geçtiğimiz hafta ülkede infial yaratan ve tüm ülkeyi yasa boğan trafik kazası ile birlikte bazı kesimlerin acı üzerinden siyaset yapmalarına sitemde bulundu.

Denktaş: Acının üzerinden siyaset yapanları Allah’a havale ediyorum”

Denktaş şöyle konuştu: “ülkemizde çok üzücü bir trafik kazası gerçekleşti ve pırıl pırıl evlatlarımız, insanımız yaşamını yitirdi. Allah’tan rahmet diliyorum. Hastanede hala daha yatan bir gencimiz var. İnşallah biran evvel sağlığına kavuşur. Trafikte bir ağabey/kardeş kaybetmiş biri olarak insanımızın üzüntülerini, kederlerini, acılarını yürekten hissediyor ve paylaşıyorum. Ama trafik kazasının ve acının üzerinden siyaset yapanları bir kez daha Allah’a havale ediyorum. Sanki daima kaos içerisindeymişiz algısını halkımıza lanse ettirmeye uğraşanları da Allah’a havale ediyorum” dedi.

Denktaş; “Yaratılmaya çalışılan kaos ortamından ülkeyi kurtarmayı başaracağız”

“O kaosun içinde hiç olmadık” diyen Serdar Denktaş, sendikalara teslim olarak değil ama devletin ve çocukların menfaatini gözeterek bu çatışmanın sona ermesi için hükümet olarak son girişimlerini de yapacaklarını ve yaratılmaya çalışılan kaos ortamından ülkeyi kurtarmayı başaracaklarını kaydetti.

Denktaş: “DP’nin hamuru, Sevgi, Kardeşlik ve Hoşgörü ile yoğruldu. Kimseye düşman değiliz, kimseyi de düşman ilan etmeyiz!”

DP’nin hamurunun sevgi, kardeşlik ve hoşgörü ile yoğrulduğunu söyleyen Serdar Denktaş, hiç kimseye düşman olmadıklarını ve kimseyi de düşman ilan etmediklerinin altını çizerek; “Hiçbir vatandaşımıza, hatta bize küfredenlere dahi düşman değiliz. Düşman olarak da görmüyoruz. Bu ülkenin her ferdi, bizim kucaklaşabileceğimiz insanlarımızdır. Bizim için tüm vatandaşımız eşittir. Bu bağlamda, devlet, vatan toprağı, bayrak ve insan sevgimize sarılarak hoşgörümüzü sürekli ön planda tutarak bu ülkenin bütününü kucaklayabiliyoruz” dedi.

DP, Cenevre’de yapılacak olan Kıbrıs Zirvesi ve 5’li konferansa katılıp katılmama kararını X. Olağan Kurultayı sonrası verecek…

Konuşmasının sonunda Kıbrıs konusu ile birlikte müzakere sürecinin gidişatı hakkında da kısa bir konuşma gerçekleştiren DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, öncelikle Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi parti liderlerini Ocak ayında Cenevre’de yapılacak olan Kıbrıs Zirvesi ve 5’li konferansa katılmaya daveti hakkında konuştu.

Cumhurbaşkanının daveti üzerine kendilerinin de bir talep mektubu ilettiklerini söyleyen Serdar Denktaş, bu yazıda Cumhurbaşkanına, Cenevre’de gerçekleşecek 5’li konferansın artık bütün olayın son aşaması olduğunu, buraya kadar gelindiğine göre ellerinde mutlaka bir taslak metinin var olduğunu, o taslağın kendileriyle de paylaşılmasını, böylelikle DP’nin 24 Aralık’ta gerçekleşecek X. Olağan Kurultayı sonrası oluşacak yeni kurullarda bu taslak metin üzerinden Cenevre davetine katılıp, katılmama kararı vermesinin çok daha sağlıklı olacağını ancak Cumhurbaşkanlığından henüz böyle bir metinin ortaya çıkmadığı yönünde bir yanıt aldıklarını söyledi.

Denktaş: “Ortada bir taslak metin dahi yokken, halkımıza pompalanan ‘sonuna geldik, çözüm olacak’ yönünde. Bunun büyük bir aldatmaca olduğu iddiasındayım” 

Denktaş; “Ocak ayında Cenevre’de artık sona gidiyoruz ancak henüz ortaya bir taslak metin dahi çıkmamış. Ama halkımıza pompalanan ‘artık sonuca geldik, çözüm çok yakın, çözüm olacak’ yönünde. Ben bu durumun büyük bir aldatmaca olduğu iddiasındayım” dedi.

Denktaş: “Bugünden oyum ‘Hayır’ Siyasi eşitlikte, egemenliğimizin paylaşımında ve kullanımında zafiyetler görüyorum”

“Metin ortaya çıksın, Halkımızda en sağlıklı kararı verecektir”

Olası bir referandumda bugünden oyunun ‘hayır’ olduğunu da yineleyen Serdar Denktaş, siyasi eşitlikte, egemenliğin paylaşımında ve kullanımında zafiyetler gördüğünü söyledi. Ancak gerek parti tabanı, gerekse halka bu kararını bugün için empoze etmediğinin de bilinmesi gerektiğinin altını çizen Denktaş; “benim kararım ‘hayır’ olsa da, sizlere yönelik henüz, oyunuz ‘evet veya hayır’ olsun demiyorum. Bunun için metinin ortaya çıkmasını bekliyorum. İşte o gün geldiğinde konuşacak, tartışacak, geleceğimizi, eşitliğimizi garanti eden bir sistem oluşmuşsa olumlu oyu elbette vereceğiz. Oluşmamışsa ve bizi yeniden 1963-74 arasına, hatta belki daha kötü günlere götürecek bir durum varsa veya halkımızın geleceğini tehdit eden bir unsur/unsurlar varsa ebetteki o zaman da cevabımız ‘hayır’ olur. Halkımız en sağlıklı kararı verecektir” dedi.

Konuşmaları, Faaliyet ve Kesin Hesap Raporlarının okunup ve oylanması izledi. Ardından seçimlere geçildi.

DP X. Kadın Örgütü Genel Başkanlığına tek aday olarak Esen Yalın Aktoprak yeniden oy birliği ile seçildi.

DP X. Kadın Örgütü Merkez Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu. “Şeyda Luckinger, Emete Gerçel, Turhan Dülgeroğlu, Pembe Tölük, Fatma Haydaroğulları, Şerife Yavuz, Emrim Kayıkçı, Aysel Ergün, Meryem Rıfkı, Samiye Yıldırım, İmren Aytaçoğlu, Azmiye Yınal, Reyhan Kişmir, Tülay Atalay.”  

Seçimlerin ardından DP X. Kadın Örgütü Kurultayı dilek ve temenniler sonrası sona erdi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler