• BIST 9693.46
  • Altın 2508.406
  • Dolar 32.5788
  • Euro 34.7848
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Denktaş'tan yine ve yeniden

Bir de şartı var...
Denktaş'tan yine ve yeniden

Demokrat Parti (DP) İskele İlçesi X. Olağan Kongresi dün gerçekleşti. Kongre dün saat 16.00’da İskele Belediye Düğün Salonunda gerçekleşti.


Kongreye, DP Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, Genel Sekreter Mehmet Erol Aktoprak, ilçe başkanları, parti yetkilileri, Kadın ve Gençlik Örgütleri ve partililer katıldı.

Kongre, Başkanlık Divanının seçilmesiyle başladı. Mehmet Erol Aktoprak divan başkanı oldu.


Başkanlık divanının seçilmesini, saygı duruşu ve istiklal marşı izledi. Ardından konuşmalara geçildi.

 

Alanlı: “DP tabanı güçlü”

DP İskele İlçe Başkanı, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı açılış konuşmasını yaptı.

 

Alanlı, DP İskele kongresine ilginin oldukça yoğun olduğunu partililerin salona sığmadığını kaydederek, partinin demokrasiye ve milli davaya olan ihtiyaçtan dolayı kurulduğunu belirtti. Küllerinden yeniden doğabilen bir parti olan DP’nin tabanının oldukça güçlü olduğunu ifade etti.

 

 

 

 

 

 

Denktaş: “Sıkıntılı bir dönemde, her sektöre el attık”

DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise konuşmasında, kısa bir süre önce yeniden hükümete göreve geldiklerini ifade ederek, günün büyük bir bölümünü, evlerinden, çocuklarından ve ailelerinden uzak olarak vatandaşlara hizmet için ayırdıklarını anlattı.

 

Sıkıntılı bir dönemde, Türkiye ile ilişkilerin bozulduğu, çiftçiye, esnafa, devletle iş yapan müteahhide 2015’ten kalan ödemelerin var olduğu, maaşların taksit taksit ödendiği, mali protokolün imzalanmadığı ve bütçede sıkıntının var olduğu bir dönemde Hükümeti devraldıklarını kaydeden Denktaş, her sektörün sıkıntısını ellerinden geldiğince gidermeye çalıştıklarını belirtti.

 

Denktaş: “Eylemlerin son bulması ve sorunlarının giderilmesi için önerdiğimiz 11 trilyonluk destek, kendilerini tatmin etmemiş...”

Denktaş, 3 gündür Lefkoşa’da devam eden Hayvancıların eylemi sonlandırmak için çalıştıklarını kaydederek, hayvancı ve çiftçinin kalkınması için birçok destek verdiklerini dile getirdi.

 

Serdar Denktaş, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricilerinin devam eden eylemlerinde, hükümetin onları tatmin edecek adımlar attığını ancak kabul görmediğini açıklayarak sundukları önerileri açıkladı.

 

Denktaş: “Grevi sonlandırmak amacıyla gece yarısı saat 03.00 civarı çalışmalarımızı tamamladık ve hem hayvancımız, hem de çiftçimize bir teklifte bulunduk.

Mazot desteğinin kalkmasından dolayı ortaya çıkan yükün hafifletilmesi amacıyla bu yıl, ‘Tarım destek projesi’ adında en geç Ocak’ın 7’sinde ödenmek kaydıyla toplam 7 buçuk milyon Türk liralım bir katkıyı, kendilerine önerdik.

  • Yine Küçükbaş hayvan üreticisine yönelik, hayvan başı 15 kilo arpa hibe desteğini önerdik.
  • Sütün fiyatını 4 kuruş arttırarak 1.32’ye çıkardık.
  • Zaten Ziraat Bankasında başlatacağımız ‘faizsiz doğrudan kredi desteğini’ Kooperatif Merkez Bankasına da yöneltmenin yollarını açtık.
  • Arpa ve balya fiyatlarını sabit tutacağımızı söyledik.

 

Gece yarısı saat 03.00’de aldığımız yanıt. Kendilerine bir buçuk ay içerisinde vereceğimiz önerdiğimiz toplam 11 trilyonluk destek ve öneriler kendilerini tatmin etmemiş. Kurak geçen bir yılda ellerini rahatlatacak bir rakamı kabul etmeyerek, eyleme devam edeceklermiş. Kendilerine hayırlı olsun demekten başka bir şey diyemiyorum” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

Bugün çiftçi ve hayvancının ellerini rahatlatacak bir rakam ve yaklaşım ortaya koyan hükümetin, gelecek yıl için vereceği desteği 180 milyona çıkardığını yineleyen Maliye Bakanı Serdar Denktaş, buna rağmen aldıkları olumsuz yanıtın kendilerini üzdüğünü ifade etti.

 

“Genç Hayvancılar Projesi”…

Denktaş, geçimini hayvancılıkla sağlayacak 35 yaş altındaki gençler için ise “Genç Hayvancılar Projesi”ni hayata geçireceklerini kaydetti.

 

Denktaş, hükümetin icraatlarına karşı atılan adımları yorumladı…

“Onların derdi Devleti ortadan kaldırmak, bizim hedefimiz Devletimize sahip çıkarak, Türkiye ile ilişkileri düzeltmek ve çok daha güçlü bir noktaya taşımak”

Kıbrıs sorununun devam ettiğini ifade eden DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, ülkede hayatı kolaylaştırmak için yürüttükleri birçok projeye bazı kesimlerin karşı çıktığını da hatırlatarak; “Nereye bir yatırım öngörsek karşımıza bir inisiyatif, Rum’a iade edecek mal kapsamında azalma olmasın diye ‘hayır yapamazsınız’ diye karşı çıkıyor. Bu ülkede doğmuş, büyümüş, artık bizim olmuş gençlere ‘vatandaşlık’ vermeye kalkıyoruz, konu mahkemeye taşınıyor. Muhacerete, seyrüsefere af çıkarıyoruz mahkeme emri ile önümüz tıkanıyor. Biz ise şimdi tüm bunları Meclise götürmek suretiyle önünü açmaya çalışıyoruz. Onların derdi devleti, KKTC’yi ortadan kaldırarak, bizleri yama şeklinde Kıbrıs Cumhuriyetinin altına girmemizi olanak sağlamaksa, bizim derdimiz ve hedefimiz, Devletimize sahip çıkarak, Türkiye ile ilişkileri düzeltmek ve çok daha güçlü bir noktaya getirmek” diye konuştu.

 

 

Denktaş: “Önümüzdeki seçimlerde birinci parti seçilmememiz halinde DP Genel Başkanlığına bir daha aday olmayacağım”

Devlete sahip çıkarak yolarına devam edeceklerini dile getiren Serdar Denktaş, partililer arasında olan birlik dirlik ve dayanışmanın kenetlenerek sürmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

 

2018 yılında birinci parti çıkacaklarına inanç belirten Denktaş, önümüzdeki seçimlerde partisinin birinci parti seçilmemesi halinde DP Genel Başkanlığına bir daha aday olmayacağını açıkladı.

 

Konuşmaları, Çalışma ve Kesin Hesap Raporlarının görüşülmesi ve karara bağlanması izledi. Sonunda ise seçimlere geçildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DP İskele İlçe Başkanlığına 3 aday, Denktaş’ın ‘uzlaşı’ çağrısı üzerine uzlaştı. Mehmet Kadir Kayıkçı oy birliği ile seçildi…

Konuşmaların ardından DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, DP iskele İlçe Başkanlığına aday olan, DP İskele İlçe Başkanı ve Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Hüseyin Çebi ve Mehmet Kadir Kayıkçı’yı kürsüye davet etti. 3 adayın yarıştığı kongrede uzlaşı çağrısı yaptı. Söz konusu çağrı üzerinde 3 aday uzlaştı ve İlçe başkanlığı görevine Mehmet Kadir Kayıkçı tek aday olarak oy birliği ile seçildi.

 

DP İskele İlçe Başkanı Mehmet Kadir KAYIKÇI

DP İskele İlçe Başkanlığına oybirliğiyle Mehmet Kadir Kayıkçı seçilirken İlçe Yönetim Kurulu’na oy birliğiyle seçilen isimler ise şöyle: “Dursun Bulut, Sefa Kurukafa, Abdullah Sakallı, Vahdet Alkan, Yaşar Şimşek, Barış Hursöz, Oğuz Serbaş, Ahmet Özalp, Sinan Gece, Mustafa Nizam”

 

İlçe Disiplin Kurulu’na oy birliğine seçilen isimler ise şunlar: “Aydın Çırakoğlu, Hasan Cafer Akıntuğ, Hasan Aksüt, Hasan Oykun, Feray Lord”

 

İskele İlçe Kadın Örgütü Başkanı Meryem GÜRLER

DP İskele İlçe Kadın Örgütü Başkanlığı’na Meryem Gürler seçilirken, yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu; “Nejla Sakallı, Mihri Arcan, Rukiye Mavili, Eylem Tulga, Deniz Nurçin, Songül Gökkaya”

 

İskele İlçe Gençlik Örgütü Başkanı Serkan GÖKKAYA

DP İskele İlçe Gençlik Örgütü Başkanlığı’na Serkan Gökkaya seçildi

 

Gençlik Örgütü Yönetim Kurulunda ise şu isimler yer alıyor. “Ahmet Ağcakoca, Nezire Gürler, Mahmut Kırkızıyüz, Emine Karakaş, Cem Yasak, Yeliz Koç”

Seçimlerin ardından DP İskele İlçesi X. Olağan Kongresi dilek ve temenniler sonrası sona erdi. 

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler