• BIST 9067.58
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

DETAY'ın manşetinde bugün ne var?

30.05.2017 tarihli manşet şöyle;
DETAY'ın manşetinde bugün ne var?

Kermiya bölgesinde yer alan asker kontrolündeki arazinin Bakanlar Kurulu kararıyla Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın oğlunun şirketine üniversitesi kurulması amacıyla tahsis edilmesi, muhalefet partileri ve halkın büyük bölümünün sert tepkisiyle karşılaştı. Bu “akıl almaz” kararın gündeme geldiği dünkü Meclis Genel Kurul toplantısı, muhalefet parti milletvekilleri ile Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş arasında sözlü sert tartışmaların yaşanmasına neden oldu. Eleştiriler karşısında toplantı salonunu terk eden Denktaş, muhalefet parti milletvekillerinin Başbakan Özgürgün’ün konu hakkındaki sorulara cevap vermemesi nedeniyle salonu terk etmelerinin ardından yeniden salona dönerek, hükümetin kararını savundu ve söz konusu “Denktaş Üniversitesi” hakkında bilgiler vermeyi de ihmal etmedi. 

Konunun gündeme geldiği Meclis oturumunda hükümetin bu icraatını “Burası Kuzey Kıbrıs mı Kuzey Kore mi?” şeklindeki soruyla eleştiren TDP milletvekili Zeki Çeler, “Bir karış toprağı vermeyeceğiz propagandası yaparak buralara gelenler o toprağı Rum’a İngiliz’e değil, kimseye vermemek için burada” dedi. CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ise, “Hukuk, bu hükümeti yönetenlere bol geliyor. Konuşurken yüzünüze bile bakmak istemiyorum” ifadelerini kullandı. Kendisine yöneltilen ciddi eleştirilere cevap vermeye çalışan Denktaş ise, Kermiya bölgesinde verilen arazi konusunda yasa dışı herhangi bir şey olmadığını, kendisi şu anda bakan olduğu için etik boyutu olabileceğini ama bunu da bir şekilde halledeceğini söylemesi kafalarda başka soru işaretlerinin doğmasına neden oldu. 

UBP-DP Koalisyon hükümetinin son dönemlerde kendi yandaşlarına çıkar sağlamak için aldığı kararlara, Kermiya bölgesinde yer alan asker kontrolündeki arazinin Serdar Denktaş’ın oğlunun şirketine tahsis edilmesi halk ve muhalefet partilerinin bu hukuk dışı icraatlarına “Yeter Artık” demesine neden oldu.

BU YÜZSÜZLÜĞÜN SANİSKASIDIR”

Hükümetin arazi tahsisi kararının çok sert bir şekilde eleştirildiği dünkü Meclis Genel Kurul toplantısında konuşan TDP milletvekili Zeki Çeler, insanların bin 800 TL ile geçinmeye çalıştığını, gençlerin göç etmemek için elinden geleni yaptığını kaydederek “Ülkedeki durum böyleyken, biz sadece kendi evlatlarımızı düşünemeyiz. Bu yüzsüzlüğün daniskasıdır” diye konuştu.

ERHÜRMAN: “ARA EMRİ ÜZERİNE ARA EMRİ ALIYORUZ”

Arazi tahsisi konusunda eleştirilerini dile getiren CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ise, hükümetin ara emri alan ve ara emri çıkacak diye geri adım atılan kararlarına işaret ederek, “13 aydır mahkemelerdeyiz. Ara emri üzerine ara emri alıyoruz. Bu bir rekordur. Bakanlar Kurulu’nda oturanlar arkadaşlardan ‘haberimiz yok’ diye bize mesajlar ulaştı” şeklinde konuştu

“HUKUK ÜSTÜNÜZE BOL GELİYOR”

“Hukukun bu hükümeti yönetenlere lüks geldiğini” söyleyen Erhürman, “Hukuk üstünüze bol geliyor, üzerinizden düşüyor. Konuşurken yüzünüze bakmak bile istemiyorum” dedi.

Erhürman, “Hiçbir zaman bir tek kişi ve şirket için idari işlem yapılamaz” vurgusunda bulunarak, “Sakın yaptıklarınızı örtmeye çalışmayınız. Sevgi ve saygımızı gösteriyoruz. Bizi zorlamayın. Çıkın bu kürsüye bu işi geri alınız. 27 milletvekili arkadaşımıza sesleniyorum, bize mesaj yollamasın.

1_mizanpaj-1-page-001.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler