• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Devasa Bir Organizasyona Dönüşüyor

3. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Korolar Festivali Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) organizasyonu ile 9 Temmuz 2018 Pazartesi günü saat 17:00’de Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.
Devasa Bir Organizasyona Dönüşüyor

3. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Korolar Festivali Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) organizasyonu ile 9 Temmuz 2018 Pazartesi günü saat 17:00’de Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.

Katılımın oldukça yoğun olduğu açılışa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, DAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halit Tanju Besler, Prof. Dr. Naciye Doratlı ve Prof. Dr. Sonuç Zorlu ile çok sayıda dekan ve bölüm başkanı da katıldı.

Festival, DAÜ Tanıtım Filmi gösteriminin ardından Cyprus Dance Education Center’in dans gösterisi ve katılımcı koroların tanıtım videolarının gösterimi sonrasında başladı. Açılışta konuşan DAÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi, Festival Direktörü Koro Şefi Erkan Dağlı katılımlarından dolayı herkese hoşgeldiniz diyerek festivalin ana temasının insan, sevgi ve sanatın içsel duygularını korolar aracılığı ile her duygu ve her can ile Türkiye ve Uluslararası milletlerle nice kuşaklarda paylaşmak olduğunu aktardı.

“Dostlukları Pekiştireceğine İnanmaktayım”

DAÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Memduh Özdemir,  burada payşalılacak olan sanatsal güzelliklerin dostlukları pekiştireceğine inandığını aktardı. Prof. Özdemir, Eğitim Fakültesi hakkında bilgiler vererek festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek daha birçok festivalde buluşmayı temenni etti.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ise gerçekleştirdiği konuşmasında “öncelikle bu sanatsal güzelliğin şehrimizde yaşanmasından son derece memnunum. Gazimağusa kültür sanat başkentidir. DAÜ ile geçmiş aylarda imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde bundan sonraki gelişmelerle şehrimiz için bir eğitim başkenti diyebileceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

“Sanatın Her Açıdan Toplumla Buluşturulması Kaçınılmaz Bir Vizyondur”

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, DAÜ’nün bilim üretmenin yanında topluma olan sorumluluklarını en üst seviyede yerine getirmeyi büyük bir anlayış içinde uzun yıllardır yaptığını ifade ederek DAÜ tarafından sanatın her açıdan toplumla buluşturulmasının kaçınılmaz bir vizyon meselesi olduğunu bildirdi. DAÜ olarak sanata Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda önem vermeye devam edeceğiz ifadelerini kullanan Prof. Dr. Osam, festivalin ülkemizde ve üniversitemizde büyük anlamı olmaya başladığını aktardı. İyi bir koro festivali geçmesini temenni eden Prof. Dr. Osam konuşmasına “KKTC’yi ve Kıbrıs Türklerini iyice anlamaya çalışınız ve ilişkilerimizin, kardeşliğimizin, doruk noktasına hep birlikte el ele çıkabilelim” şeklinde devam etti.  

“Devasa Bir Organizasyona Dönüşüyor”

KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali festivale katılan herkese hoşgeldiniz diyerek festivalin her yıl gelişerek devasa bir organizasyona dönüştüğünü bildirdi. Festivalin yeni hedefinin ikiden çok ulusun katılımı ile yapılacak uluslararası bir organizasyona dönüşmesi olduğunu aktaran Şahali, bu hedefin gerçeğe dönüşmesi için paylarına düşeni yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

“Etkinliklere Katkı Koymaya Devam Edeceğiz”

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu önümüzdeki dönemlerde de yapılacak etkinliklere artarak katkı koymaya devam edeceklerini bildirerek katılımcılara Gazimağusa dışında görülmesi gereken doğal güzellikleri görmelerini de tavsiye etti. Ataoğlu, ilerleyen yıllarda da yeni organizasyonlar ile birlikte olunacağına inandığını aktararak festivalin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

“Ülkenin Sanat ve Kültür Gelişimine Büyük Katkı Koyacaktır”

KKTC Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay gerçekleştirdiği konuşmasında festivalin güzel gececeğine inancının tam olduğunu belirterek Gazimağusa kentinin koro müziğinin güzelliğine doyacağını vurguladı. Uluçay, ülkenin gelişmesi ve turizm açısından tanıtılmasının son derece önemli olduğunu dile getirerek kültür ve sanat aktiviteleri ile festivallerin hem kültürel açıdan tanıtımda hem de ekonomik gelişimde önemli unsurlardan biri olduğunu vurguladı. Uluçay, festivalin ülkenin sanat ve kültür alanında gelişmesine büyük katkı koyacağına inandığını bildirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Osam DAÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı ve besteci  Prof. Memduh Özdemir  ile Türkiye’den besteci Yrd. Doç. Dr. Nedim Yıldız ve Yrd. Doç. Dr. Aykut Önder Sarıçiftçi’ye “Doğu Akdeniz Üniversitesi Koro Müziği Hizmet Ödülü’’takdim edildi.

Festival, katılımcı koroların KKTC’li Besteci Oskay Hoca’nın korolar için düzenlediği “Bahçada Guzu” isimli Kıbrıs türküsünü çoksesli olarak toplu halde seslendirmesinin ardından 2011 yılından beridir Kıbrıs’ın hem kuzeyinde hem güneyinde çeşitli organizasyonlarda sahne alan Papageorgio String Quartet konseri ile devam etti.

Açılışın ardından saat 20:00’de KPKD Otello Çoksesli Korosu,  Sonare Çoksesli Korosu, ASÜ Oda Korosu, Ankara Gelişim Korosu ve Kıbrıs Havaları Derneği Korosu çeşitli parçalar seslendirdi.  Festival, 14 Temmuz 2018 tarihine kadar devem edecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler