• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Lefkoşa 31 °C
  • Mağusa 28 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 30 °C
  • İskele 28 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Devlet yapamadı Belediye yaptı

Güngördü: “sorumluluğumuzda değildi ancak irade koyduk”
Devlet yapamadı  Belediye yaptı

 

 GİRNE BELEDİYESİ EL ATTI

Yıllardır yetki karmaşası nedeni ile yılan hikayesine dönen Girne Antik Limanı ve mendirek bakımsızlık nedeni ile yok olma noktasına gelirken, kendi sorumluluk alanı dışında olmasına karşın Girne Belediyesi yaşanan sorunlara el attı ve bölgede geniş bir çalışma yürüttü ve limanın çehresini değiştirmeye başladı.

 BAKANLAR KURULU’NDAN KARAR

Eski Eserler, Vakıflar İdaresi, Turizm Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Gümrük Dairesi ise bölgede sorumluluk almaktan kaçınıyor. Dün ise yapılan bu çalışmaların üzerine Girne Antik Limanı’nın tarihi ve turistik öneme sahip mendireğinin tamirinin gündemde olduğunu ve ihale için bunun idari şartnamesinin hazırlandığını söyleyen Başbakan Kalyoncu, proje ve şartnamenin müteahhitler tarafından tedarik edilebileceğini belirtti.

 Hanife LEFKARALI

Girne Belediyesi, Antik Liman’da tahrip haldeki mendireğin bulunduğu bölgeyi tamir ederek asfaltladı. Tapılan çalışmalar çerçevesinde mendireğin su ve elektrik altyapısı da yenilendi.

Girne Belediyesi tarafından tarihi yat limanındaki mendireğin yüzeyinin düzeltilmesi için çalışmalar Ağustos ayında hız kazandı. 2014 yılının Ekim-Kasım aylarında aşırı dalgalar ve fırtına nedeniyle mendireğin tahrip olan yüzeyi belediyenin kendi öz kaynakları tarafından tamir edildi. Öncelikle belediye ekipleri tarafından geçmiş dönemde bakanlık tarafından döşenen içme suyu şebekesindeki tahrip olan ve kullanılmaz hale gelen su borularının tamir edildi, ardından da zeminin düzeltilerek asfalt dökümüne hazır hale getirildi.

144483055624 Temmuz 2015 tarihinde Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun, Girne Antik Limanını teknik ekibi ile birlikte ziyaret ederek mendirekteki sorunları yerinde gördü. Bu çerçevede ayni gün konunun aciliyeti nedeniyle işin belediye tarafından yapılmasının uygun olacağı belirtildi. Konuyu değerlendiren Girne Belediye Meclisi, kentin en önemli bölgesi olan Antik Limanda bulunan mendireğin yürüyüş zemininin düzeltilmesi ve sağlıklı hale getirilmesi için Başkan Güngördü’nün önerisi doğrultusunda karar üretti.

SORUMLULUK ALMAYA HAZIRIZ

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne Belediyesi olarak Antik Liman konusunda sorumluluk almaya hazır olduklarını, bu konuda gerekli organizasyona sahip olunduğunu, limandaki tüm ilgili kurumlar, sivil toplum örgütleri ve meslek gruplarıyla uyum içerisinde çalışıp koordinasyon sağlanabileceğini kaydetti. Güngördü, yıllardır limanda var olan yetki karmaşasının bu şekilde sonlanabileceğini, limanın gerek Girne’ye gerekse ülkeye yakışır hale geleceğini ve limanı ziyaret edenlerin böylelikle daha güzel bir ortamla karşılaşmalarını sağlayabileceklerine inanç belirtti.

Mendirek çalışma 5 GÜNGÖRDÜ: “SORUMLULUĞUMUZDA DEĞİLDİ ANCAK İRADE KOYDUK”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, geçen yıl bakanlık tarafından yapımına başlanan alt yapı çalışmalarının yarım kaldığını anımsatarak, sorumluluk alanlarının dışında olmasına rağmen ortaya irade koyup mendireği asfaltladıklarını kaydetti. Bölgede yürüyüş yapılmasının tehlikeli hale gelmesi nedeniyle mendireğin elektrik ve su alt yapısını yeniden yaptıklarını; kullanılamaz hale gelen parkeleri ise sökerek üzerine asfalt serdiklerini kaydetti.

[caption id="attachment_95950" align="alignright" width="376"]Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü[/caption]

 YETKİ KARMAŞASI

Yıllardır yetki karmaşasının bulunan Antik Liman bir çok vatandaşın bu bölgeyi terk etmesine neden oldu. Yetki karmaşası içinde belediye yat limanında etkin şekilde hizmet veremiyor. Eski Eserler, Vakıflar İdaresi, Turizm Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Gümrük Dairesi ise sorumluluk almaktan kaçınıyor.

BAKANLAR KURULU KARAR ÜRETTİ

Girne Antik Limanı’nın tarihi ve turistik öneme sahip mendireğinin tamirinin gündemde olduğunu ve ihale için bunun idari şartnamesinin hazırlandığını söyleyen Başbakan Kalyoncu, bugün öğleden sonra proje ve şartnamenin müteahhitler tarafından tedarik edilebileceğini belirtti.

İhaleye 26 Ekim Pazartesi günü mesai bitimine kadar tekliflerin atılacağını kaydeden Kalyoncu, isteyen müteahhitlere şartnamenin verileceğini, 28 Ekim’deki Bakanlar Kurulu’nda bu tekliflerin şeffaf bir şekilde açılarak değerlendirileceğini ve kış girmeden mendireğin tamirinin yapılıp bitirilmesini istediklerini ifade etti.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler