• BIST 9046.62
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

DGS Ek Yerleştirme Döneminde de gelenek bozulmadı…

DGS’de Ek Yerleştime’de de Yine Her 3 Öğrenciden 1’i Yakın Doğu Üniversitesi Dedi…
DGS Ek Yerleştirme Döneminde de gelenek bozulmadı…

2015 DGS Ek Yerleştirme sonuçları doğrultusunda 195 öğrenci tarafından tercih edilen Yakın Doğu Üniversitesi, DGS Ek Yerleştirmeleri sonucunda da yine KKTC’nin en çok tercih edilen üniversitesi oldu.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün YDÜ Rektörlüğü’nden aldığı bilgilere göre, DGS Ek Yerleştirme tercih sonuçlarına göre Kuzey Kıbrıs Üniversitelerine 521 öğrenci yerleştirildi. Yakın Doğu Üniversitesi’ni DGS Ek Yerleştirme’de tercih eden ve kazanan 195 öğrenci, kayıt yapma hakkı elde etti. Bu yıl KKTC üniversitelerini tercih eden öğrenci genelinde DGS, ÖSYM-LYS ve Ek Yerleştirme sonuçlarına göre de Yakın Doğu Üniversitesi’nin en fazla yerleşen öğrenci sayısı ile birinci sırada yer aldığı vurgulandı.

Kıbrıs Üniversiteleri’ne Yerleşen Öğrencilerin Üçte Biri DGS İçin de Yine “Benim Tercihim: Yakın Doğu Üniversitesi” Dedi…

2015 DGS Ek Yerleştirme sonuçlarına göre KKTC üniversitelerine 521 öğrenci yerleşti. 2015 DGS Ek Yerleştirme sonuçlarına göre KKTC genelindeki üniversitelere yerleşen öğrenci sayılarına göre; 195 öğrenci ile Yakın Doğu Üniversitesi 1.sırayı alırken, Girne Amerikan Üniversitesi’ne 101, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’ne 83, Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne 74, Girne Üniversitesi’ne 34, Lefke Avrupa Üniversitesi’ne 30, ve Akdeniz Karpaz Üniversitesi’ne 4 öğrenci yerleşti. Bu sonuçlara göre tercih edilme bakımından kendisine en yakın üniversite ile 100’e yakın yerleşen öğrenci sayısı farkı bulunan Yakın Doğu Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan üniversiteleri tercih eden öğrencilerin üçte birinin yine tercihi oldu.

Doç. Dr. İrfan S. Günsel: Tercih Edilmemiz Yakın Doğu Üniversite’nin Kaliteli Eğitiminin Sonucu…

Sonuçlardan son derece mutlu olduklarını belirten Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, KKTC’de sadece eğitime değil; spor, inovasyon, bilimsel araştırmalar, sağlık hizmeti, müzecilik ve toplumsal tarih konularında da adını duyuran bir eğitim kurumu olan Yakın Doğu Üniversitesi’nin bu yıl DSG Ek Yerleştirme ve DGS ile ÖSYM-LYS ve Ek Kontenjan sonuçlarına göre en fazla tercih edilen üniversitesi olduğunu belirterek KKTC’deki üniversitelere yerleşen öğrencilerin üçte birinin DGS Ek Yerleştirme’de de yine Yakın Doğu Üniversitesi’ni tercih ettiğini vurguladı.

Hem ÖSYM-LYS, hem Ek Kontenjan hem DGS, hem de DGS Ek yerleştirmelerinde en çok tercih edilen üniversite olmanın sorumluluğunu en iyi şekilde taşıyacaklarını dile getirdi. KKTC’nin bir eğitim adası olduğunu, bu geleneği de kaliteli ve gelişen, yenilenen, araştırmacı, inovatif eğitimleri ile en iyi şekilde sürdürmek için çalışmalara devam edeceklerini belirten Doç. Dr. Günsel, 2015 DGS Ek Yerleştirme, DGS, LYS Ek Kontenjan ve ÖSYM LYS sonuçlarının hepsinde en çok tercih edilen ve Kıbrıs’ı tercih eden öğrencilerin üçte birinin tercih ettiği üniversite olmalarının kaliteli eğitimlerinin ve öğrencilerine verdikleri değerin bir sonucu olduğunu belirtti.   Yakın Doğu Ailesi olarak, kendilerini tercih eden öğrencilere her sene olduğu gibi en iyi şartları ve eğitimi sağlamayı temin eden Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi’ni tercih eden tüm öğrencileri tebrik etti ve eğitim-öğretim hayatları boyunca başarılar diledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler