• BIST 8793.17
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

DİKO’nun TC kökenliler konusunda ivedi görüşme talebi reddedildi

DİSİ ve AKEL reddetti...
DİKO’nun TC kökenliler konusunda ivedi görüşme talebi reddedildi

Politis’in haberine göre DİKO, ivedilik önerisinin reddedilmesinin ardından yaptığı yazılı açıklamada DİSİ ile AKEL’i “tam örtüşme ve işbirliği içerisinde olmakla” suçladı.

DİKO TC kökenliler konusunun, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in vatandaşlık, çalışma ve çalışma izni alacak olan TC kökenlilerin de Ada’da kalmasını kamuoyu önünde kabul etmesiyle ortaya çıktığını belirttiği açıklamasında DİSİ ve AKEL liderlerine “yerleşikler (TC kökenliler) konusunu Meclis’te görüşülecek kadar ciddi bulmuyor musunuz? Vatandaşları bilgisiz bırakmak mı istiyorsunuz? Sakladığınız bir şey mi var?” sorularını yöneltti.

Gazete ivedilik teklifinin reddedilmesinin ardından TC kökenliler konusunun Rum Meclisi’nin, 11 Kasım Perşembe günü yapacağı Kıbrıs sorunuyla ilgili genel görüşme kapsamında ele alınacağını belirtti.

DİKO ve diğer partilerin, o hafta (11 Kasım) liderler Cenevre’ye gideceği için görüşmenin hızlandırılmasını talep etmesi üzerine Meclis Başkanı Dimitris Şilluris görüşmenin ayın 24’ünde veya –kendisi yurtdışında olacak olmasına karşın- 30 Ekim’e alınması olasılığını görüşmek üzere siyasi parti başkanlarıyla irtibat kuracağını söyledi.

Habere göre DİSİ Meclis Grup Sözcüsü Nikos Tornaridis “kolonizasyonun savaş suçu olduğundan kimsenin kuşkusu yoktur. Ancak DİKO’nun ivedilik talebi bilgilendirme maksadı taşımıyor. Bilgilendirmenin nasıl yapıldığına dair bir ortak anlayış söz konusudur” dedi. Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in Rum halkını 4 Kasım’da bilgilendireceğini, siyasi parti başkanlarını da 30 Ekim’de yüz yüze görüşmeye davet ettiğini söyledi. 

AKEL Meclis Grup Sözcüsü Yorgos Lukaidis “kolonizasyon meselesi Kıbrıs sorunundaki gelişmelerin geniş görüşülmesi çerçevesinde ele alınmalıdır. Günün sonunda zararlı çıkmamamız için dikkatli olunmalıdır” uyarısında bulundu.

EDEK Başkanı Marinos Sizopulos demografinin kritik olduğunu, BM nezaretinde ve tescilli kuruluşlar tarafından inceleme ve nüfus sayımı yapılması gerektiğini söyledi.

Vatandaşlar İttifakı Milletvekili Pavlos Milonas iki liderin 7 Kasım’da Cenevre’de görüşmesi konusunda uzlaşıldığını belirterek “bu yakıcı konuların görüşülmesi neden ısrarla reddediliyor?” diye sordu.

ELAM Milletvekili Linos Papayannis ise “bütün yerleşikler gitsin” dedi. Fileleftheros haberi “Kolonizasyon Görüşmesi Talebi Reddedildi… Meclis: DİSİ ve AKEL Görüntüyü Netleştirdi” başlığıyla aktardı, Sizopulos’un Kıbrıs sorunuyla ilgili genel görüşme tarihinin öne çekilmesi konusunda partilerle istişare edeceğini açıkladığı tarihleri ise 24 veya 31 Kasım olarak verdi. 

Alithia “DİSİ-AKEL Hayır Dedi… Meclis Genel Kurulu DİKO’nun Yerleşikler Konusunun İvedi Görüşülmesi Talebini Reddetti” başlığını attı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler