• BIST 9524.59
  • Altın 2524.268
  • Dolar 32.5721
  • Euro 34.6338
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Dini eğitime hücum

Dini eğitime hücum
KKTC'deki ilahiyat kolejlerinde 800, ilahiyat fakültelerinde de 600 öğrencinin eğitim aldığını bildirdi. Konu ile ilgili açıklama yapan Din İşleri Başkanı Talip Atalay, KKTC'de "ilahiyat koleji" adıyla açılan okullarda dini hizmetler verildiğini, açılan ilahiyat kolejleri ve fakültesinin ilk mezunlarını verdiğini, hiçbir sıkıntı yaşanmadan eğitim olanağının sağlandığını kaydetti.

 DIN1Din İşleri Başkanı Talip Atalay, KKTC'de ilahiyat kolejlerinde, camilerde ve dini camialarda dini eğitim verme konusunda herhangi bir yasaklama ve sınırlamanın söz konusu olmadığını söyledi.

Selçuklu Gençlik Platformu'nun (SEGEP) organizasyonu ile Konya'ya giden Atalay, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde "Kıbrıs’ta İslam ve Dini Liderler Arasındaki İletişimin Barıştaki Rolü" konulu konferansta Kıbrıs'ın tarihi sürecini anlattı.

Ülkede din konusunda gelinen noktanın geçmişe nazaran çok daha iyi olduğunu vurgulayan Atalay, "KKTC'de hem ilahiyat kolejlerinde hem de camilerde ve dini camialarda, dini eğitim verme konusunda herhangi bir yasaklama, sınırlama söz konusu değildir" dedi.

Kıbrıs'ta, din eğitimine destek anlamında 2011 yılında "Kıbrıs'ın imamı da Kıbrıs'ta yetişmelidir" düşüncesiyle ilahiyat fakülteleri ve imam hatip liseleri açılmasına karar verildiğini, sıkıntılı olsa da gelinen noktanın başarılı olduğunu ifade eden Atalay, şunları kaydetti:

"Diyanet İşleri Başkanlığı 1973'ten bu yana düzenli olarak görevli gönderiyor fakat Türkiye'den gelen imamlar, neticede kısa süreliğine geliyorlar. Tam alışmaya başladıkları zamanda da geri dönmek zorunda kalıyorlar. Dini hizmette bu yeterli olmuyor. Çünkü cami ile sınırlı bir alanda kalıyorlar. İmamlar ne kadar sosyal ve kültürel anlamda donanımlı olsalar da Kıbrıs'ın havasından, suyundan beslenen ve kültürüne hakim İHL ve ilahiyat fakülteleri olması lazım dedik ve sert tartışmalar akabinde niyetimizi anlattık. İlk İHL bu şekilde açıldı."

“ÇOK TALEP VAR”

Atalay, KKTC'de "ilahiyat koleji" adıyla açılan okullarda dini hizmetler verildiğine dikkati çekerek, açılan ilahiyat kolejleri ve fakültesinin ilk mezunlarını verdiğini, hiçbir sıkıntı yaşanmadan eğitim olanağının sağlandığını belirtti.

Kıbrıs'ta bugün artık herhangi bir yasağın kalmadığını ve dini faaliyetlerin kolayca gerçekleştirilebildiğini vurgulayan Atalay, "Şu anda müfredatı Türkiye'deki imam hatip liseleri ile aynı olan bir ilahiyat koleji var. Bu okullara çok talep var fakat okullar talepleri karşılamıyor. 2. ilahiyat şu an eğitim hayatına devam ediyor ve 3. ilahiyatın da açılma hazırlıkları devam ediyor" diye konuştu.

Atalay, KKTC'deki ilahiyat kolejlerinde 800, ilahiyat fakültelerinde de 600 öğrencinin eğitim aldığını bildirdi.

Konferansa, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Konya Müftüsü Ali Akpınar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler