• BIST 9141.48
  • Altın 2325.41
  • Dolar 32.3762
  • Euro 35.0131
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Dipkarpaz Belediyesi’ne elektrik borcundan dolayı icra geldi

Dipkarpaz Belediyesi’ne elektrik borcundan dolayı icra geldi
Dipkarpaz Belediyesi’ne elektrik borcundan dolayı icra geldi

Dipkarpaz Belediyesi’ne elektrik borcundan dolayı icra geldi.

İcra memurları 10 bin TL ana borç için, Belediye Başkanı Suphi Coşkun’un kullanımındaki Mercedes marka makam aracına el koydu.

Belediye Başkanı, “Eşeğe mi bineyim?” yorumunu yaptı.

HABERCİ'nin haberine göre;  Dipkarpaz Belediyesi’nin 2010 yılından kalma elektrik borcu yüzünden dün sabah 3 icra memuru, Belediye Başkanı Suphi Coşkun’un kullanımındaki makam aracına el koydu. 10 bin TL’lik elektrik borcu olan belediyenin, faiz ve avukat masrafları ile 7 gün içinde 30 bin TL ödemesi gerekiyor. Belediye parayı ödemediği taktirde araç satışa çıkarılacak.

FAİZ, BORÇTAN DAHA FAZLA

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun kendisinin göreve 2014 yılında geldiğini hatırlatarak, 10 bin TL olan borç için 15 bin TL faiz istendiğini belirtti. Borç ile ilgili önceki gün Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy ile görüştüğünü belirten Coşkun, Taçoy’un kendisine faiz indirimi yapacağına söz verdiğini ancak memurların sabah erkenden gelerek icra işine başladıklarını ifade etti.

MEMURLAR 1 SAAT SÜRE BİLE VERMEDİ

Başkan Suphi Coşkun, memurlara çek ile ödeme yapabileceğini söylediğini ancak memurların nakit istediğini belirterek, nakit parayı yarın ödeyebileceğini söylemesine rağmen memurların uzlaşmaz tavırlar içinde kendisine parayı ödemek için 15 dakika verdiklerini savundu. Suphi Coşkun, Dipkarpaz’da bu kadar çok parayı 15 dakika içinde bulamayacağını, belediyenin maddi durumunun iyi olmadığını söyledi. Suphi Coşkun, mahkemenin kararına saygıları olduğunu ancak kendisine 1 saat bile vermeyen icra memurunun insani davranmadığını ifade etti.

ARAÇ 16 BİN STERLİN DEĞERİNDE

“Eşeğe mi bineyim?” diye soran Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, 16 bin sterlin değerindeki arabayı 30 bin TL için icra ettiklerini belirterek, 1 hafta içinde bu parayı ödemezlerse arabanın satılacağını belirtti. Suphi Coşkun, Lefkoşa Belediyesi’nin çok daha kötü durumlarda olduğu zamanlarda hiç böyle şeyler yaşanmadığını,  Dipkarpaz’ın üzerine neden bu kadar gidildiğini anlamadıklarını ifade etti. Coşkun, Dipkarpaz üzerinden gözdağı verilmeye çalışıldığını ancak daha çok  borcu olan kurumlara hiçbir şey yapılmadığını savundu.

BES Başkanı Mustafa Yalınkaya Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun'un mağdur edebiyatı yaptığını, işin iç yüzünün o şekilde olmadığını savundu.
Dipkarpaz Belediyesi'ne gelen haciz üzerine başkanın yaptığı açıklamaların gerceği yansıtmadığını savunan Mustafa Yalınkaya, Suphi Coşkun'un toplu iş sözleşmesine uymadığını ve çalışanın hakkını gasp ettiğini söyledi.

Yalınkaya Meydan Kıbrıs'a yaptığı açıklamasında şu sözlere yer verdi;

''Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun tamamen düzmece bir hal ile mağdur edebiyatını oynuyor. Bizler, BES olarak toplu iş sözleşmesine uymamasından ve yasalara ayrkırı hareket etmesinden dolayı kendisine dava açtık. Elimizde belgeler var. Suphi Coşkun Belediye kaynaklarını kendi iş yerine aktarıyor. Bunları yaparken de 5195 sayılı yasanın 138. maddesine aykırı olarak yapıyor. Kendisi geçtiğimiz yıllarda değeri 16 bin stg bulan aracını alırken mali durumunu da bilmiyor muydu? Madem ki belediyenin durumu çok kötüydü niye bu aracı aldı?  Suphi Coşkun ayda 18-20 bin maaş alırken çalışanlar haklarını alamıyor. Belediye kaynakları pervasızca harcanırken, malesef bugün belediyenin mali durumu kötü diyerek mağdur edebiyatı yapılıyor. 2017'de yapılan toplu iş sözleşmesine uymadığından ve çalışanın haklarını gasp ettiğinden dolayı kendisini dava ettik.Davayı da kazanacağımıza inanıyorum. Davayı kazanmamız halinde belediyenin aracını satıp, çalışanların haklarını ödettireceğiz 3 günlük tahsilatının (1-3 Ekim) 40 bin tl olduğunu iddia eden yalınkaya Coşkun'nun belediyeyi küçük düşürdüğünnü ifade etti. ''

Yalınkaya'nın yaptığı açıklama üzerine konuşan Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, Yalınkaya'nın bir sendika başkanı olarak yanlarında olması gerektiğini fakat tam aksine şov yaptığını savudu. Coşkun çalışanların maaşlarını günü gününe ödendiğini söyleyerek sadece hayat pahalılığının maaşlara yansıltılmadığını ifade etti. Coşkun açıklamasında bir çok belediyenin maaşları 3-4 ay geriden ödediğini hatırlatarak, niye bu belediyelere ayni şey yapılmıyor diye sordu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler