• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Dr. Suat Günsel Kupası başlıyor…

İlk Maç Girne Üniversitesi-Hatay BŞB…
Dr. Suat Günsel Kupası başlıyor…

Girne Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ve Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin iddialı takımlarını bir araya getireceği  sezon öncesi hazırlık turnuvası “Dr. Suat Günsel Kupası”  yarın başlıyor.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Lig mücadelesi öncesinde katılan takımlar için ciddi bir sınav niteliği taşıyacak olan ve 1 Ekim 2016 Cumartesi günü sona erecek turnuva da dört takım mücadele edecek.

Kupa için, Girne Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi, Hatay BŞB Kadın Basketbol Takımı ve Botaş Kadın Basketbol Takımı karşı karşıya gelecek.

Turnuva ile ilgili Yakın Doğu Üniversitesi RA 25 Spor salonunda düzenlenen basın toplantısında turnuvanın önemli maçlara ev sahipliği yapacağı belirtilerek, iyi bir turnuva geçirilmesi temenni edildi

Lig Maçlarının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Oynanması İçin Çalışmalar Yapılıyor

Toplantıda ilk sözü alan Yakın Doğu Üniversitesi Genel Koordinatörü Murat Tümer, yavrulatan Kıbrıs’ta bulunmaktan mutlu olduklarını söyledi. Genel Koordinatör Murat Tümer, “Lig maçlarımızı da kendi evimizde, kendi salonumuzda oynamak istiyoruz. Bunun için de Türkiye takımlarını buraya getirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Turnuvanın herkese hayırlı olması dilerim. Lig öncesi hazırlık turnuvası önemli, herkes elinden geldiğince iyi oynamaya çalışacak. Kıbrıslı sporseverlere iyi bir basketbol izlettirmek istiyoruz” dedi.

Zafer Kalaycıoğlu: “ Eurocup Ön Elemeleri Öncesi Oynayacağımız Son Ciddi Müsabakalar Bu Turnuvada Olacak”

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Koçu Zafer Kalaycıoğlu da yaptığı konuşmada, burada bulunmaktan mutluluğumu belirterek turnuvanın kendi açılarından iyi bir tarihte olduğunu söyledi. Koç Zafer Kalaycıoğlu şöyle devam etti : “6 ve 13 Ekim’de İstanbul Üniversitesi ile EuroCup ön eleme müsabakalarını oynayacağız. Bu maçlardan önce oynayacağımız son ciddi müsabakalar burada olacak. Son eksiklerimizi burada tespit etmiş olacağız ve döndükten sonra eksikleri tamamlamayı hedefliyoruz. Turnuvaya katılan takımlara teşekkür eder, turnuvayı bundan sonra uluslararası hale getirerek birlikte bu salonda sporseverlere güzel basketbol müsabakaları izlettirmek istiyoruz.”

İlker Gözeneli: “Önemli Oyuncuları Olan Takımlar Turnuvamızda Yer Alıyor”

Toplantı da ev sahibi olarak turnuvaya katılan takımlara teşekkür söze başlayan Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Antrenörü İlker Gözeneli de, “Bizim için Kıbrıs’ta düzenleyeceğimiz organizasyonlar değerli ve önemli. Çok değerli takımlar katıldı. Takım olarak geçtiğimiz hafta Adana Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği turnuvadan geldik. Zor bir hafta geçti bizim için, dokuz günde yedi maç yaptık. Yorulduk ama faydalıydı bizim için. Buradaki turnuvanın da katkı sağlayacağını düşünüyorum. Turnuvaya gelen takımların önemli oyuncuları var. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Lucie Melek Bhouthors :“Hazırlık Turnuvaları Eksiklerimizi Görmek Açısından Önemli”

Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Kaptanı Lucie Melek Bhouthors ise turnuvaların kendileri için önemli olduğunu söyleyerek, “Bizim ikinci turnuvamız. İlk turnuva da bazı eksiklikler ile iyi şeyler gördük. Burada iyi olan şeylerin üzerine gitmeye çalışacağız. Eksiklerimizi de tamamlamaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz turnuvaya göre daha iyi olmasını istiyoruz. Önümüzde daha iki turnuvamız daha var, o yüzden hazırlık turnuvaları çok önemli. Ayrıca  bu turnuvanın burada olması da bizim için önemli” şeklinde konuştu.

Holingsworth : “Sağlam temeller Oluşturmak İstiyoruz”

Toplantıda söz alan Yakın Doğu Üniversitesi Takım oyuncularından Kuanitra Holingsworth da,  “Burada olmaktan çok mutluyuz. Burası bizim için yeni bir adım. Çünkü sağlam temeller oluşturmak istiyoruz. Bu nokta da burası çok önemli bir basamak” dedi..

Konuşmaların ardından turnuva programı açıklandı.

 

Turnuva Programı:

29 Eylül:

  • 17.00: Girne Üniversitesi-Hatay Büyükşehir
  • 19.00: Yakın Doğu Üniversitesi-Botaş Spor

30 Eylül:

  • 17.00: Botaş Spor-Girne Üniversitesi
  • 19.00: Hatay Büyükşehir-Yakın Doğu Üniversitesi

1 Ekim:

  • 11.00: Hatay Büyükşehir-Botaş Spor
  • 13.00: Girne Ünviversitesi.-Yakın Doğu Üniveristesi

Maçlar Yakın Doğu Üniversitesi’nde Oynanacak ve BRTK’den Yayınlanacak
Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, turnuva maçlarının Yakın Doğu Üniversitesi RA-25 Spor Salonu’nda oynanacağı bildirildi. Turnuva süresince maçlar, BRTK 2’den naklen yayınlanacak. Turnuvanın iki rakip ismi Girne Üniversitesi ile Yakın Doğu Üniversitesi’nin 1 Ekim’de oynayacağı maçı ise BRT1 HD kanalından canlı yayınlanacak. Maçlara giriş ücretsiz ve halka açık olacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler