• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 29 °C
  • Mağusa 28 °C
  • Girne 29 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • İskele 28 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Ebeveynler, bilinçli  ve güvenli internet kullanımı hakkında bilgilendi

Ebeveynler, bilinçli  ve güvenli internet kullanımı hakkında bilgilendi
Bilim ve Teknoloji Haftası dolayısı ile Telsim’in ve Bilişim Derneği ile KTMMBO Bilgisayar Mühendisleri Odası’nın ailelere yönelik düzenlediği “Dikkat! İnternette Çocuk Var” isimli güvenli internet seminerleri Canbulat Özgürlük Ortaokulu’nda gerçekleşti. Ailelere ücretsiz olarak verilen seminerlerde aileler internetin zararları ve internet bağımlılığı hakkında  uzmanlar tarafından bilgilendirildi.
Telsim’in sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 5 yıldır düzenlediği Güvenli İnternet Seminerleri’nde öğrenciler internetteki tehlikeler hakkında bilgilendirilmeye devam ederken, ailelere yönelik düzenlenen seminerde de ebeveynlere çocuklarını bu tehlikelerden nasıl koruyacakları ve onlara nasıl davranacakları konusunda bilgiler aktarıldı.

Eğitim, Telsim Bilgi Güvenliği Uzmanı Fuat Fırıncıoğluları, Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel ile Bilişim Derneği ile KTMMBO Bilgisayar Mühendisleri Odası adına Bilgisayar Uzmanı Ahmet Hızlı tarafından verildi.

FIRINCIOĞLULARI: ÖZEL ŞİFRELERİNİZİ ÇOCUKLARINIZ DAHİL OLMAK ÜZERE KİMSEYLE PAYLAŞMAYIN

Telsim Bilgi Güvenliği Uzmanı Fuat Fırıncıoğluları, seminerde, casus yazılımların çalışma ve yayılma şekilleri ile kimlik hırsızlığının ne olduğu ve buna karşı nasıl önlem alınacağı konularında bilgi aktardı. Aileleri güvenli şifreleme yöntemi ve virüslerden korunma yolları hakkında bilgilendiren  Fırıncıoğluları, ailelerin özel şifrelerini çocukları dahil olmak üzere kimseyle paylaşmamalarını önerdi.

BAŞEL: ÇOCUKLARIN İLK ÖĞRETMENİ ANNE VE BABALARIDIR, ONLARIN SORUNUNU ANLAYIP, ONA GÖRE DAVRANIN

Barış Başel ise sunumunda ailelerin çocukların ilk öğretmeni olduğuna vurgu yaparak, çocuklara karşı sorumluluk taşıyan anne ve babaların sosyal medyada da bu sorumluluklarının devam ettiğini belirterek, aileleri sosyal medyayı kullanırken dikkatli olmaya davet etti.

Başel, ailelere çocuklarının yaşadıkları sorunun ne olduğunu tespit etmek için onları anlamaya ve ona göre davranmayı önerdi. Başel, ailelerin interneti bilinçli  kullanmasının önemine değinerek, yasaklayıcı olmak  yerine bilgilendirici olmalarını önerdi.

HIZLI: SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİNDEKİ PAYLAŞIMLARINIZA DİKKAT EDİN

Ahmet Hızlı ise sunumunda teknolojinin bilinçli kullanımı, çocukların bilgisayar ve internet kullanımında ebeveyn kontrolü, sosyal medya hesaplarında dikkat edilmesi gerekenler, özel bilgilerin korunması ve virüsler ile bunlardan korunma yolları hakkında bilgi aktardı.

AİLELER, İNTERNETTEKİ  TEHLİKELERİN FARKINA VARDI

Eğitimi çok faydalı bulduklarını dile getiren aileler,  seminerin bilinçli bir internet kullanıcısı ve duyarlı birer anne ve baba olmalarına katkıda bulunduğunu  belirtti. İnternette hem kendilerini hem de çocuklarını tehdit eden birçok tehlikenin farkına vardıklarını kaydeden aileler, eğitimi düzenleyen Telsim’e ve uzman konuşmacılara teşekkür etti. Aileler eğitimle ilgili görüşlerini şöyle aktardı;

SEMRA ATEŞ: İnternet kullanımı hakkında birçok yeni bilgi edindim. İnternette dolaşırken daha dikkatli olacağım ve şifremi kimseyle paylaşmayacağım. Çocuklarımı internette bekleyen birçok tehlikenin farkına vardım. Çocuklarımızın sağlıklı gelişimi için onlara daha ılımlı ve anlayışlı yaklaşmalıyız, sorunlarını dinlemeliyiz.

HATİCE BULUT: İnternet konusunda eksikliklerimi tamamladığım bir eğitim oldu. Çocuklarımızın yetişkin olduğunu  biliyoruz; ama onlara birer yetişkin gibi davranmıyoruz. Bu eğitim sayesinde onları bir yetişkin davranmaya başlayacağım. Bu eğitimi sağlayan Telsim’e, eğitimi veren uzmanlara ve eğitimin düzenlenmesi için destekleyen okul müdürümüz Gülyüz Hanım’a teşekkür ederiz.

İSLİM KAYA: Bir anne olarak kendimi bugüne kadar hep ev işlerine adayan biri oldum. Bu seminerden sonra çocuklarımın bir yetişkin olduğunu ve ona göre davranmam gerektiğinin farkına vardım. Onlara bağırmadan, daha sakin ve daha anlayışlı davranacağım.

Sunum sonrasında Canbulat Özgürlük Ortaokulu Müdürü Gülyüz Debeş, hem öğrencileri hem de veliler bilgilendiren önemli bir seminer düzenleyen Telsim ve KTMMBO yetkilisi ile Barış Başel’e teşekkür ederek, plaket takdim etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler