• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 31 °C
  • Mağusa 28 °C
  • Girne 26 °C
  • Güzelyurt 30 °C
  • İskele 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Eğitim Bakanı Berova'ya mesaj var

21.08.2017 tarihli mesajlar şöyle;
Eğitim Bakanı Berova'ya mesaj var

Sn. ÖzdmirBerova, bu yıl itibarı ile ders müfredatı değiştiriliyormuş. Türkiye’de değişecek olan müfredatı, eş zamanlı olarak bizde değiştiriyormuşuz. Vallahi bence en doğru işi yapıyorsunuz. Evrim teorisi yerine gerçeği öğrenelim. Çocuklarımız topraktan geldiğimizi ve toprağa döneceğimizi bilmeli. Adem ile Havva’dan doğma olduğumuzu, Havva’nın Adem’in kaburga kemiğinden yaratıldığını öğrenmeli. Hain elmanın onları cennetten kovdurduğunu da bellemeli. Neymiş dünya nebulaymış da soğumuş da yer kabuğu olmuş da denizlerde tek hücreli canlılardan sonra diğer türler türemiş de saçma şeylerden çocuklarımızı kurtarmamız gerekir. Vallahi ‘Ananızın’ verdiği emri yerine getirmekle çok iyi yaptınız. Haaa bence sabahleyin İstiklal Marşı yerine ’15 Temmuz Marşı’ ile okul açılmalı.Her ders öncesinde de 15 Temmuz Marşı ve 8 Besmele ve 4 kuluvallahi çekilip derse girilmeli. Sn. Berova. İcraat bir kantardır. Gün gelir seni tartar.Doğru icraat yaparsan şerefin artar, saçma sapan böylesi işlerde dehem senin hemde partinin oyları batar ona göre.

**

Sn. Kudret Özersay, geçirmiş olduğunuz kaza için lütfen geçmiş olsun dileklerimizi kabul edin. Ölüm yolu olarak nitelendirilen Girne- Değirmenlik Anayolunda Azrail’in elinde orak kol gezdiğini bilmeyenimiz yok. Bunu çok bildiğini sanan ancak bilmediğini bilmeyen bizim çokbilmiş bazı siyasetçilerimizdir. Görmeyen, duymayan ve konuşmayan 3 Maymunlar tiyatrosu artık bitti. Vizyonda artık, gören, duyan ve konuşan maymunlar seansları başladı. Sayın Özersay bizim sandviççi Ali Dayı’nın büfesi var. Raflarda duran sandviçlere popüler kültürden isimler koymuş. Sandviçlerin üstünde “Acı Memati”, “Soslu Polat”, “Kızarmış Abdulhey” ‘Görünmeyen Adam Özgürgün’ ‘Arazi Canavarı Serdar’, ‘KuluvallahiciBerova’ ‘Lastiği patlak Çavuşoğlu’ ve ‘Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz’ yazıyor. Hepsini anladım da şu yolcudur Abbas’ı anlayamadım. Bir yol birileri bana anlatsa diyorum.

**

Sn. Enver Bıldır, bizim minik kuşlardan bir tanesi gönderdiği mesajda, selamlar abi. LefkeKoop. Bank Müdürü Enver Bıldır,  LefkeKoop.’da hem yazar hem oynar, Bubasının çiftliği gibi oralarını kullanır. Yetkilerini, hep bu yönde kullanır. Batırdığı hellim işi ne oldu? O da örtbas mı edildi? Yoksa birileri kurban mı edildi diyor. Elçiye zeval olmasın. Bizim Minik Kuşun bu mesajına herhalde bir cevap gönderirsin. Sükut altın olabilir. Ama unutmayın piyasa sahte altınlar ile doludur. Sn. Bıldır bu nedenle başkalarının sana güvenmesi için önce senin kendine güvenmen gerekir.

**

Sn. Osman Acar, bir süre önce gönderdiğin mesajında Acil gittim.  Tansiyon 10 bana sanı bekle dediler. Yahu ölüyorum bunun sırası mı olur dedim. Bana sıranın bekle diyerek ısrar ettiler diyorsun. Sn. Acar, doktorun hastane mi, yoksa özel klinik mi, ikileminde innik minik tatarinnik yaptığı, bazı hemşirelerin hastayı dövme noktasında olduğu, kısacası sağlığın yoğun bakımda olduğu bir sırada kalkıp sana bakmasını bekleme. Sn. Acar, Tanrıdan bir çiçek istedik, o bize bir bahçe verdi… Tanrıdan bir ağaç istedik, o bize piknik ve mangal partilerinde yakmak için bir orman verdi… Tanrıdan bir geyik istedik. O biz bazı siyasilerin numarasını verdi. Ve Tanrı’dan sağlıklı bir ömür istedik. O bize bunu münasip gördü.

**

Sn. G.K mesajında, Şafak nöbetinde şarkı söyleyerek vatandaşlık alınıyor. Birde  milletvekilinin oğlu  kurtlar vadisinde ki karakterleri seviyor diye  vatandaşlık veriliyor. Devleti için  başarıyı taşıyan çocuklara da orta parmak gösteriliyor. Bu gibi ters hareketler yazık çok  yazık diyorsun. Da, seçim öncesi vatandaş sandığa gitmezden önce verilen vaatler, sunulan alternatifler sonrasında, gösterilen orta parmaklara yazık olmuyor mu? KKTC otomobilinin becereksiz ellerde tumba edilmesi kayıp olmuyor mu? Ağaca çıkıp ta aşağıya bir türlü inemeyen fil, bir yaprağın üzerine oturup sonbaharın gelmesini ve sonbaharda yapraklar döküldüğünde o da aşağıya inmeyi beklediği gibi bunlarda Allah Kerim diyerek 5 yılda bir gelen seçim sandukacıklarını bekliyor. Ama Kerim’in kuyusunun derin olduğunu ve indikleri kuyudan çıkamayacaklarını bilmiyorlar.

**

Sn. İsmet Ezel,  sosyal medyadaki paylaşımında UBP ve DP’ye sesleniyorum. Bize sahip çıkın ve yollarımızdaki‘Şafkları’ (Işıkları) yaktırın diyorsun. Da, nalıncı keseri gibi hep kendine yontan, ‘Ben’ denince ilk akla gelinmek istenen, şov denince ‘Allahına’ kadar yapmak isteyenlerden sen ne istediğinin farkında mısın? Ülkenin her yeri karanlık, ama pür nur o mevki dediğimiz yerlerin nereleri olduğunu görüyormusun? Boş ver be İsmet gardaş, üç tel saçı olan birisinin berberden bir kısmını sola, bir kısmını sağa geriye kalanı bırak dağınık kalsın dediği gibi bırak ülke karanlık kalsın. Ama o yerler pür nur olsun gardaş. Hadde karanlığın şerefine fon deep yapalım. Şerefeeeee.

**

Sn. AyseÖztabay, Sosyal Medyadaki fotoğrafının altına yazdığın yazıda bilirsiniz beni değil? Bu Ayşe çok şey yazardı da, cidden azaplarım bozulur! Cidden keyfim kaçar. Bu nasıl bir alışkanlıktır? Yılların eskitemediği çekirdek çitleme rezilliği. Cahiller diyorsun. Pasedembo (Kabak çekirdeği) kabukları çevrede büyük bir kirlilik yaratırken, kültür değişiklilerinin sanırım farkına vardın. Piknik yaptığı masanın 6-7 metre ötesine çocuğunun büyüğünü yaptırıp, sonrada yemeğini afiyetle yiyen birisinin pasedembo kabuklarını yere atmasını eleştirmen sanırım hafif kaldı. Sevgili Ayşe, ünlü düşünürler, eğer bir kızın profil fotoğrafları belden yukarı ise kısa boylu, omuzdan yukarı ise şişman, sadece gözleri görünüyorsa kaçın der. Bizim muhafazakar otelimiz, don ile deniz giren magandalarımız ve malı olan denize girecek olan halktan para talep edenlerin yarattığı sinerji ile hiçbir tarafımız görünmüyor be Ayşe. Bak sevgili Ayşe, Penguen’in de tavuğun da kanadı var. Ancak ikisi de uçamıyor. Birisi yüzerken tertemiz kutup sularında diğer eşeleniyor b.. çukurunda. Bizi de kutuptan diğerine terfi ettirdiler

**

Sn. Kadri Fellahoğlu, öncelikle torununuz Boran’a hoş geldin. Sizlere de hayırlı olsun demek istiyorum. Sosyal Medyadaki paylaşımınızda, canımdan Can, Kanımdan Kan oldu. Boran'ım oldu. Tıpkı Deniz'im tıpkı Derin'im gibi.Ait olduğumuz topraklarda; Kıbrıs'ımızda artık bir kişi daha varız.Sevgimiz büyüyecek, Umudumuz artacak.Barış mücadelemiz güçlenecek diyorsun. Sn. Fellahoğlu, bankaya yatırdığınız paranın bir başka deyişle mevduatınızın faizini aldınız. Oğul mevduat biliyorsunuz torun bankadaki paranın faizidir. Diğer faizler gibi Boran Faiz de size ve ailenize uğurlu geleceğinden eminim. Halkın gönlündeki kapsama alanından positif enerjisinin yarattığı sevgi ile hiç çıkmayan Kadri Başkan’a ‘Angonisinin’ de yaratacağı artı bir sevgi getireceğinden adımız gibi eminiz.

**

Sn. Aliye UmmanelÖzersay  öncelikle geçirmiş olduğunuz kaza sonrasında lütfen geçmiş olsun dileklerimizi kabul edin. Sosyal Medya’daki paylaşımınızda, Girne'den Demirhan'a inen, artık ölüm yolu da diyebileceğimiz dağ yolunda, bir kazaya uğramanız an meselesi. İnsanını, yurdunu bu kadar sevmeyen yurduna hatta insanına karşı bu kadar yağmacı bir devlet olabilir mi? Yolda seyrederken önümüzdeki bir iş makinsından/arabasından fırlayan taşla arabanın ön camı bu hale geldi. Camı delip geçse arabayı kullanan Kudret ve ben şu an ne halde olurduk bilemiyorum. Ben bıkkınım. Bir bırakın artık. İçimize sine sine, insan gibi yaşayalım dileğine katılmamak mümkün değil. Ancak gözlerinde ‘FAGO’ olmasına karşın gerçekleri göremeyen. Makinesi mangos, tekerlek rulemaları bozuk. Aksona gardası kopuk bir tomofili hala daha sürmekte ısrar eden anlayışın bu durumlara müdahale etmesini beklemeyin. Elleri ile yapamadıklarını yani istifa müessesini çalıştırmayanlar yarın ayakları ile tıpış tıpış oralardan gidecekler. Bizim Necip amca Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz diyor.

**

Sn. Ulaç Gökçe Memlekette ağlayan ve isyana davet edenlerin %99'una inanmıyorum. Kıbrıslının her şikayetine inanan bu memleketin yabancısıdır. Erken köpürür, hızlı durulur, isyan ettiğine 3 ay sonra sımsıkı sarılır. Hayatını Kıbrıslı Türkler için mücadeye adayıp perişan olmayan yoktur. O nedenle liderlikler bu kadar yüzeysel ve bu kadar çıkarcıdırlar. Ağızları iyi laf yapar, kimseyi fedakarlığa ve fedaya çağırmazlar. Bu türler de itibar ve rağbet görür. Çünkü istenen sadece bazen tatlı sözlerdir. Parti vardır sol der kendine ama solla ilgisi Nazi partisinden azdır. İçinde solcu vardır. Yüksek sözle üç dakika konuşma yaparsın, iki Grup Yorum şarkısı çalarsın mutlu olur yorumuna katılmamak mümkün değil. Da oğlancığın işe girmek için kapılarda bekçi olmasına. Gıccaccığın sözleşmesinin uzatılması için yağdanlık ve grasolamanın her modelini deneyen halka ne demeli? Halkın bir kısmı, Facebook’ta görüp manken gibi, ancak sokakta gördüğümüz zaman, Aman Allah’ım bu insan o mu? Bu sümüklü ve pasaklı gibi dediğimiz gibi olursa sanırım yandı gülüm keten helva sözcüğü bile söyleneceklerin yanında az kalır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler