• BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

El-Sen'den süresiz grev uyarısı

El-Sen, kurumda, toplu iş sözleşmesi haklarının uygulanmaması, iş güvenliğinden uzak çalışma koşulları, baskılar ve gizli iş anlayışları devam ettiği sürece süresiz grev dahil tüm yasal haklarını kullanmaktan kaçınmayacağını açıkladı.
El-Sen'den süresiz grev uyarısı

Elektrik Kurumu çalışanlarının örgütlü olduğu El-Sen, kurumda, toplu iş sözleşmesi haklarının uygulanmaması, iş güvenliğinden uzak çalışma koşulları, baskılar ve gizli iş anlayışları devam ettiği sürece süresiz grev dahil tüm yasal haklarını kullanmaktan kaçınmayacağını açıkladı.

El-Sen Başkanı Umut Öksüzoğlu yaptığı yazılı açıklamada, KIB-TEK’i yönetenlerin, göreve geldikleri günden itibaren kurumu yönetmeme ve zarara uğratma çabası içerisinde olduklarını savunarak, “Başta şaibeli ihaleler olmak üzere, bağışladıkları elektrik borçları, borcundan dolayı kesilmesine engel oldukları elektrik akımları ve personel üzerinde uyguladıkları mobbing ile yarattıkları çarpık düzeni sürdürmeye kararlı olduklarını göstermektedirler” ifadelerini kullandı.

Sendika olarak defalarca yönetimin bu girişimlerini belgelerle kanıtlarken, hükümet edenlerin hâlâ KIB-TEK’in bir çiftlik gibi kullanılmasına göz yumduğunu öne süren Öksüzoğlu, üstelik mevcut durum böyleyken, toplumun hayatlarını devam ettirebilmesi için en temel ihtiyaç olan enerjinin de çok fahiş fiyatlara satıldığını belirtti.

Öksüzoğlu, son olarak borcundan dolayı kesilmesi gereken devlet daireleri ve kurumlarının enerji akımlarının 23 Mayıs’ta kesildiğini, bu kesintilerden önce uzun süredir toplanmayan KIB-TEK yönetim kurulunun kesintilerin hemen ardından büyük bir gizlilik içerisinde tüm üyeleriyle toplantıda hazır bulunmasının, kafaları karıştıracak şekilde kuşkuya sebep olduğunu söyledi.

Öksüzoğlu, “Tüm bu yaşanılanlardan rahatsızlık duyan KIB-TEK yöneticileri bilindik sorgulama ve baskı yöntemlerine başvurarak suçlu aramaya başlamış, hatta daha da ileriye gidip üyelerimiz üzerindeki baskılarına bir yenisini daha ekleyip çalışanlara kurum içerisinde soruşturma açmaya başvuracak kadar ileriye götürmüştür” dedi.
Bu ve buna benzer dikta uygulamaları sendika olarak kabul etmeyeceklerini defalarca yazılı ve sözlü olarak bildirmelerine rağmen ve yönetimin kendileri ile görüşme taleplerine de cevap vermediğini belirten Öksüzoğlu, Sendika olarak yönetime son kez “Grev yapın da geri çekelim” mantığından vazgeçmelerini önerdi

Öksüzoğlu,  açıklamasının devamında şu ifadelere de yer verdi;
“Çünkü sendika olarak greve başladığımız gün alınan dikta kararların geri alınması grevi sonlandırmamıza yetmemekle birlikte, dikta kararları alanların görevlerine son verilmesi veya kendilerinin onurlu bir duruş sergileyip istifa etmelerini talep edeceğiz. Yönetim bizi sınamasın. Hem toplumumuz, hem de kurumumuzun geleceği için gözümüzü kırpmadan bu adımı atacağımızdan hiç şüpheleri olmasın. Demokrasi yoksunu dikta zihniyetlere ne dün boyun eğdik, ne de bugün eğeceğiz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler