• BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

“Elektrik fiyatlarının otomatiğe bağlanması halk düşmanlığıdır”

.
“Elektrik fiyatlarının otomatiğe bağlanması halk düşmanlığıdır”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Bakanlar Kurulu kararı ile elektrik fiyatlarının akaryakıt fiyatlarına bağlı olarak otomatiğe bağlamasını ‘halk düşmanlığı’ olarak niteledi.

Bakanlar Kurulu’nun son toplantısında “Elektrik İnkişaf Değişiklik Nizamnamesi’nin görüşüldüğünü ve 3 ayı geçmeyecek aralıklarla elektrik tarife ücretlerinin yakıt bedellerine bağlı olarak gözden geçirilip düzenlenmesi ve düzenlemede Bakanlar Kurulu onayı aranmaması kararı alındığını belirten Özyiğit, elektrik fiyatlarının akaryakıt fiyatlarına bağlı olarak otomatiğe bağlanmasıyla birlikte, zamların da otomatiğe bağlanacağına dikkat çekti. Özyiğit, “Yöneticilerin ve siyasilerin partizanca uygulamaları ile hatalı kararlarının faturası bir kez daha halkımıza çıkarılmıştır. Hükümet, halkın yanında olmadığını bir kez daha göstermiştir” dedi.

Bakanlar Kurulu’nun bu kararının aynı zamanda ‘elektrik fiyatlarına zam yapılmayacak’  diyen Başbakan Ömer Kalyoncu’nun sözünü tutamadığının da göstergesi olduğunu belirten Özyiğit, “Öyle anlaşılıyor ki elektrik fiyatlarının zamlanması için aylardır hükümete baskı yapan Kıb Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim’in fendi, Başbakan Kalyoncu’yu yendi” ifadelerini kullandı.

“Başbakan popülizm mi yapıyordu?”

Bir süre öncesine kadar zam yapılmasına karşı olduğunu söyleyen Başbakan’ın  şimdi zammı savunur duruma geldiğini ve bu bağlamda “Popülist olalım diye ucuz elektrik vermeyeceğiz” söyleminde bulunduğunu belirten Özyiğit, “Daha düne kadar elektrik zammına taraf olmadığını söyleyen Sn. Başbakan popülizm mi yapmaktaydı. Halka ucuz elektrik sunmak popülizm değil, sosyal devletin gereğidir” dedi.

“Zamlar kaçınılmaz olacak”

Bugünkü elektrik fiyatlarının tespit edildiği zaman petrolün varil fiyatının 160 dolar seviyelerinde olduğunu, petrolün fiyatının bugün 50 dolar seviyelerinde seyrettiğini belirten Özyiğit, alınan karara göre, örneğin petrol fiyatları 60 dolar seviyelerine çıktığı anda elektrik fiyatlarına yüzde 10-15 arası zam yapılacaktır. Petrol fiyatları bir hafta sonra 50 dolar seviyesine gerilese de üç ay boyunca zam geçerli olacaktır. Halbuki petrol fiyatları aylardır yatay bir seyir izlemektedir ” ifadelerini kullandı.

“Hükümet softa şaşırtmacası yapıyor”

Zamları otomatiğe bağlayan hükümetin diğer yandan da kesilen elektriklerin yeniden bağlanması ücretlerinde indirime giderek softa şaşırtması yaptığını belirten Özyiğit, “Gerçek olan birşey varsa o da vatandaşların önümüzdeki aylarda çok yüklü elektrik faturaları ile karşı karşıya kalacağıdır. CTP-UBP Hükümeti vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırması gerekirken, tam tersine hayatı pahalılaştırmakta ve vatandaşlarını zora sokmaktadır” dedi.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler