• BIST 9093.58
  • Altın 2324.269
  • Dolar 32.3502
  • Euro 34.9658
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Emek-İş: Başbakan'dan işçiye ahlaksız teklif

Dev-İş'e bağlı Emek-İş yayımladığı basın açıklamasıyla, Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün işçiye "ahlaksız" bir teklifte bulunduğunu ifade ederek, işçilerin teklifi reddettiğini ve sendikalarına sıkıca sarılma kararı aldıklarını kaydetti.
Emek-İş: Başbakan'dan işçiye ahlaksız teklif

Değerli basın emekçileri,

Bilindiği üzere Federasyonumuz DEV-İŞ’e bağlı EMEK-İŞ sendikasının, 26 Kasım 2016 Cumartesi günü Sendika binasında düzenlemiş olduğu personel toplantısına katılan 15 CAS emekçisi, DEV-İŞ’e üye olup sendika toplantısına katıldıkları için gayrı yasal bir şekilde, telefon mesajı ile işten durdurulup işyerine girişleri engellenmektedir. Resmi olarak gerekçeli işten durdurma belgeleri dahi verilmemiştir.

Bu hukuk, haksız despotça yapılan uygulama karşısında sendika olarak sesimizi duyurmak ve yapılanları kamu oyu ile paylaşmak için çeşitli eylemler ve uyarı grevi yaptık. Bu uygulamaya boyun eğmeyip sonuna kadar emekçilerin haklarını savunmaya devam edeceğimizi söyledik. Sorunun muhataplarıyla çeşitli görüşme talebinde bulunduk fakat sonuç alamadık. Sahibinin sesi atanmışlardan sonuç alamamamız karşısında atayanlarla da görüşme talebinde bulunduk. Yine muhatap alınmadık. Uyarı grevi yaptık, grev karşısında CAS’ın bağlı olduğu Bakanlık Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı sendikayı muhatap almak yerine, işçi temsilcilerimizi gayrı resmi olarak görüşmeye çağırdı ve Başbakan adına tehditlere devam etti. İşten çıkarılmalara temel gerekçe olarak DEV-İŞ’e bağlı EMEK-İş sendikasına üye olmalarını göstererek, Başbakan adına toplu istifa taleplerini yineledi.

Emekçiler üyelik kararlarında ısrarcı olduklarını ve tehditlere boyun eğmeyeceklerini bildirmeleri ve sendikanın yeni eylem programı karşısında yine gayrı resmi olarak yönetim kurulu başkanı ve üyeleri CAS emekçileri ile toplantı talep etti ve kararın Başbakan Hüseyin Özgürgün’e ait olduğunu, en kısa zamanda Başbakanla görüşüp sorunu çözeceği taahüdünde bulunarak birkaç gün süre talep etti.

Önceki gün CAS yönetim kurulu başkanı, Başbakanla gerçekleştirdiği görüşme üzerine, 2 İşçi temsilcimizi CAS yönetim kurulu toplantısına davet etti ve görüşme sonucunu bildireceğini söyledi. Başbakan CAS emekçilerine bir teklif iletmişti! Fakat yapılan teklif tam bir AHLAKSIZ TEKLİFTİ; Başbakan tarafından yapılan teklif: Tüm CAS emekçilerinin hafta sonu mesai bitimine kadar (yani bugün mesai bitimine kadar) DEV-İŞ’e bağlı EMEK-İŞ sendikasından istifa etmeleri durumunda, işten çıkarılanların işlerinin başına dönebilecekleri ve çalışanlara maaş artışı yapılacağını, aksi taktirde isimleri belirlenmiş ve Başbakan imzası ile çalışanlara gösterilmiş 7 kişinin daha işine son verileceği teklifidir. Tabi ki bu ahlaksız teklif karşısında CAS emekçileri yapılmaya çalışılanın ne anlama geldiğini anlayarak yapılan teklifi reddederek sendikalarına bir o kadar daha sıkıca sarılma kararı almışlardır.

Anayasal hak olan sendikal örgütlenme ve özgürce sendika seçebilme hakkı açıkça hem de bizzat Başbakan tarafından yok sayılıyor. Çalışma yaşamını düzenlemek ve mevcut yasaları uygulamak ve uygulatmakla mükellef Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı koltuğu koruma refleksi ile sadece seyrediyor.

UYARIYORUZ,

DEV-İŞ Federasyonu ve EMEK-İŞ sendikası olarak bugüne kadar şirkete zarar vermemek adına hep sağduyulu ve sabırlı davrandık. Fakat artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Sendikal örgütlülüğümüzü ve Toplu İş Sözleşmesi Hakkımızı korumak adına artık tüm yasal haklarımızı kullanacağız. Ortaya çıkacak olan kaostan ise ne CAS emekçileri ne de Sendikamız olacaktır.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler