• BIST 9089.86
  • Altın 2324.419
  • Dolar 32.3609
  • Euro 34.9286
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Enerji Güvenliği Yakın Doğu Ünivesitesi’nde Masaya yatırılıyor

Necdet Pamir ve Faruk Demir Yakın Doğu Enstitüsü Güvenlik Akademisi’nde Konuşacak
Enerji Güvenliği Yakın Doğu Ünivesitesi’nde Masaya yatırılıyor

Necdet Pamir ve Faruk Demir Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü’nde dünyanın, bölgenin ve Kıbrıs’ın enerji güvenliğini konusunda seminer verecekler.

Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü tarafından düzenlenen Güvenlik Akademisi kapsamında iki önemli uzman isim Necdet Pamir ve Faruk Demir enerji güvenliğinin küresel, bölgesel ve ulusal boyutlarını ve Kıbrıs’ın güvenliğine olası etkilerini program katılımcıları ile birlikte irdeleyecekler.  Kıbrıs, Türkiye ve Ortadoğu’da Enerji, Petrol, Doğalgaz ve Güvenlik konularının  tartışılacağı program 2 Nisan 2016 Cumartesi günü saat 10:00’da Yakın Doğu Büyük Kütüphanesi Salon 4’te gerçekleştirilecek.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün verdiği bilgiye göre Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü tarafından düzenlenen ve çok önemli isimlerin konuşmacı olarak konuk olduğu, açılısını TBMM eski Başkanı Cemil Çicek’in yaptığı, ilk oturumlarında uluslararası ilişkiler ve güvenlik çalışmalarının önemli uzman ve uygulayıcıları Prof.Dr. İlter Turan, Doç.Dr. Ahmet K.Han, Ergün Olgun, Emekli Büyükelçi Onur Öymen,     Doç. Dr. Nihat Ali Özcan ve Ercan Çitlioğlu gibi önemli isimlerin konuşmacı olarak yer aldığı Güvenlik Akademisi Sertifika Programı’nın bu oturumunun konukları Enerji ve Güvenlik politikaları uzmanı Faruk Demir ve Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi üyesi Necdet Pamir olacak.

Doç. Dr. Umut Koldaş: Kıbrıs’ın geleceğinin inşasında enerji güvenliği belirleyici olacak

Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş,enerji güvenliğinin küresel, bölgesel ve ulusal güvenliğin çok önemli hatta asal bileşenlerinden biri  haline geldiğini ifade etti. Son dönemde Kıbrıs çevresinde bulunan kaynakların yanısıra  Kıbrıs’ın kaynak aktarım yollarının üzerinde bulunması nedeniyle enerji güvenliği konusunda sistematik ve çok boyutlu çalışmalar yapılmasının gerekliliğine işaret eden Doç. Dr. Koldaş, Güvenlik Akademisi kapsamında konuyu uluslararası, bölgesel ve ulusal düzeylerde inceleyecek iki önemli uzmanı Yakın Doğu Üniversitesi’nde konuk etmekten  memnuniyet duyduklarını belirtti. Kıbrıs’ın geleceğinin inşasında enerji güvenliğinin belirletyici olacağını vurgulayan Doç. Dr. Koldaş doğru veri ve sistemli analize dayalı bu tarz seminerlerle konu hakkında kamuoyunu daha fazla bilinçlendirmenin gerekli olduğunu ifade etti.Necdet Pamir ve Faruk Demir gibi hem verilere sahip hem de alan tecrübesi olan değerli isimlerle enerji güvenliğinin farklı boyutlarını program katılımcıları ile birlikte irdeleyeceklerini belirten Koldaş, bu seminerlerin sistemli enerji güvenliği çalışmalarına yönelik düşünsel çerçeveyi pekiştirmek ve uygulamaya yönelik politikalar üretmek açısından esin ve başvuru kaynağı olacağına inandıklarını vurguladı.

Enerji Transfer Yolu ve Terminal Olarak Türkiye ve Kıbrıs’ın Konumu

YDE Güvenlik Akademisi programı kapsamında Türkiye’nin önde gelen enerji uzmanlarından Necdet Pamir Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü’nde ‘’Enerji Transfer Yolu ve Terminal Olarak Türkiye ve Kıbrıs’ın Konumu: Mevcut Durum, Projeler, Politikalar, Güvenlik’’ başlıklı bir seminer verecek. Günümüz ve coğrafyamızın önemli konularından biri olan Enerji meselesinin tüm boyutları ile ele alınacağı seminerde Necdet Pamir, Türkiye ve Kıbrıs’ın enerji transferindeki konumunu irdeleyecek. Necdet Pamir, 1995-1996 yıllarında Petrol Taşıma ve Pazarlama Grup Başkanlığı ve Genel Müdür Muavinliği yaptı. Pamir, TC Başbakanlık Boru Hatları Koordinasyon Kurulu’nda TPAO temsilcisi olarak çalıştı. Daha sonra TPAO İnceleme ve Geliştirme Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdür Danışmanlığı gibi görevlerde bulundu. 1980-95 yılları arasında TMMOB Yönetim Kurulu Üyeliği, 1990-95 yılları arasında TMMOB Petrol Mühendisleri Odası Genel Başkanlığı görevlerinde bulundu. Çok sayıda Türkçe-İngilizce makalesi, söyleşileri ve kitapları bulunan Pamir yurtiçi ve dışında çok sayıda radyo ve TV programlarına katılmıştır. 2000-2005 yılları CHP Meclis Grup (enerji) Danışmanı, Enerji Komisyonu ve Bilim Platformu üyesidir.

Ortadoğu’da Petrol, Doğal Gaz ve Güvenlik İlişkisi ve gelecek senaryoları

Programın bir diğer önemli konunğu ise, Türkiye’de enerji konusundaki alan çalışmaları ile dikkat çeken önemli enerji uzmanlarından biri olan Faruk Demir olacaktır. 21. yüzyılda Dünya’nın ve içinde bulunduğmuz coğrafyanın en önemli konularından olan Petrol ve Doğalgaz’ın irdeleneceği konuşmada Faruk Demir, ‘’Ortadoğu’da Petrol/Doğal Gaz-Güvenlik İlişkisi’’ başlıklı seminer verecek. Faruk Demir’in çalışma alanları arasında: Enerji Güvenliği, Enerji Politikası, Enerji Piyasaları için Fiyat Analizleri, Elektrik ve Doğal Sektörleri için Proje Geliştirme ve Proje Danışmanlığı, Enerji Piyasalarında Kontrat ve Müzakere Mimarlığı ile İş Yapma Teniklerine Dair Danışmanlık, İlişki Geliştirme ve Anlaşma Operasyonları, İş ve Ticareti Etkileyen ileri ve genel Siyasi Etkilerin Analizi ve Gelecek Tahminleri yer alıyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre, güvenlik kavramları ve uygulamaları odaklı Güvenlik Akademisi sertifika programı farklı konu başlıklarıyla ve farklı uzmanların konuşmacı olarak katılımıyla 21 Mayıs 2016 tarihine kadar devam edecek. Yakın Doğu Enstitüsü Güvenlik Akademisi’ne ve diğer kısa dönemli eğitim programları hakkında daha detaylı bilgi www.neu.edu.tr web sayfasından, nei@neu.edu.tr e-posta adresinden, Yakın Doğu Enstitüsü facebook sayfasından (yakindoguenstitusu), 223 64 64 (dahili 532) ve 0533 829 97 36 telefonlardan alınabilir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler