• BIST 8995.6
  • Altın 2279.892
  • Dolar 32.3262
  • Euro 35.0245
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

‘Engelsiz Yaşam’ Mağusa’ya taşındı

‘Engelsiz Yaşam’ Mağusa’ya taşındı
“Engelsiz Yaşam Seminerleri” bu kez Canbulat Özgürlük Ortaokulu’nda yapıldı

Kuzey Kıbrıs Turkcell "Engelsiz Yaşam Seminerleri"nin beşincisi Gazimağusa’da, Canbulat Özgürlük Ortaokulu’nda öğrencilerle buluştu

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in "Engelsiz Yaşam Seminerleri", Gazimağusa’da, Canbulat Özgürlük Ortaokulu öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Milli Eğitim Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Turkcell’in işbirliğinde başlayan seminerlerin beşincisi bu kez Gazimağusa’da yer aldı.

Ülke genelindeki ortaokul ve liselerde engellilere yönelik farkındalığı artırmak için imzalanan protokol çerçevesinde düzenlenen “Engelsiz Yaşam Seminerleri”,  tüm katılımcıları bir kez daha ‘engelli’ gerçeği ile yüzleştirdi.

Yine konuklarla birlikte

Gazimağusa Canbulat Özgürlük Ortaokulu Müdürü öğrenciler ve öğretmenlerin katıldığı seminerin konukları Havadis Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Ekmekçi, Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takım oyuncusu Cem Cerit ve müzisyen Mehmet Geçit oldu.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal İletişim Uzmanı Buğçe Küçük’ün sunumu ile başlayan ‘Engelsiz Yaşam Semineri’nde ülkemizde engellilere yönelik sorunlar, dünyadaki engellilerin başarı öyküleri ve Kuzey Kıbrıs Turkcell’in engellilere yönelik sosyal sorumluluk projeleri anlatıldı.Öğrencilerin empati oyunları ile aktif olarak katıldığı seminerde, video gösterimleri de yapıldı.

Engelsiz Yüreklerin Coşkulu Buluşması_Canbulat özgürlük ortaokulu görseller (3)Ekmekçi: Acımayın, sadece kıskanın

Havadis Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Ekmekçi, seminerde, engelli bireylerin neler başardığını, nelerin üstesinden geldiğini anlatmaya çalıştı. Engellilerin toplumdan saklanmaması gerektiğine dikkat çeken Hüseyin Ekmekçi, özellikle Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği ve Engelliler Spor Federasyonu’nun çalışmalarını ön plana çıkardı.

“Futbol fanatikliği nedeniyle basketbolda belki çoğumuz engelsiz yüreklerin farkında değiliz ama onlar Avrupa’da bizleri temsil ediyor, başarılar ve kupalarla ülkemize dönüyorlar” diyen gazeteci Hüseyin Ekmekçi, “ Sporcularımız Galatasaray, Beşiktaş gibi takımlarla maç yaparak basketbolda hayalimizi gerçekleştiriyor” şeklinde konuştu.

Ekmekçi “engelleri kaldıralım ve eşit şartlarda mücadele edelim, bu yeterli” derken “acıyan gözlerle onlara bakmayınız, sadece yapabildikleri karşısında kıskanınız. Sizin hayal ettiğiniz birçok şeyi bu arkadaşlarımız gerçekleştiriyor. Elbette ailelerin bunu kabullenmesi zor olabilir ama bunu başaran aileleri takdir edip ellerinden öpmek gerekir” dedi.

Ekmekçi kendisi gibi seminerde konuk olan Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncusu Cem Cerit’in başarısından, Galatasaray’ın altyapısında yetiştiğinden de bahsedip azmini takdir ettiğini sözlerine ekledi.

Engelsiz Yüreklerin Coşkulu Buluşması_Canbulat özgürlük ortaokulu görseller (6)Başarmak için çalışıyoruz

Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncusu Cem Cerit de başarmak için çok çalıştıklarını söyledi. Cem “takıma yeni geldim ve arkadaşlarımızla başarmak için çok çalışıyoruz. Mekanların engelli uyumlu olması için umarım bundan sonra daha etkin çalışmalar yapılır ve herkes daha duyarlı olur” dedi.

Gülyüz Debeş: Fırsat verelim, engelleri kaldıralım

Canbulat Özgürlük Ortaokulu Müdürü Gülyüz Debeş de katıldığı semineri başarılı bulduğunu belirterek, “Acımayalım, bizler eşitiz, yeter ki fırsat verilsin ve engelleri kaldıralım. Bizler de destek olalım ve başarıları karşısında onları alkışlayalım” dedi.

Debeş sözlerine söyle devam etti:

“Böyle bir sosyal sorumluluk projesi için okulum adına teşekkür ediyorum. Seminerin okulumuzun öğrencilerine büyük faydası olduğuna inanıyorum. Öğrenciler engellileri ilk olarak farklı yorumluyorlardı ama bu seminerle yardıma muhtaç olmadıklarını, kaza ve doğuştan engelli bireyler olabileceğini de anladılar. Bu anlamda birçok altyapı eksikliği olduğunu gördük. Mekanlarımız engelli uyumlu değil. Aslında eksiklikler yönünde devlet olarak bizim onlara destek olamadığımızı anladık.

Öğrencilerimiz sunumu dikkatle izlediler, hem öğrendiler, hem eğlendiler, hem de sunuma dahil oldular, katıldılar. Genç öğretmenler, idareciler olarak bizler de dikkatle izledik ve faydalandık. Müzik çalan, basketbol oynayan iki farklı engele sahip arkadaşımızı gördüler ve bu yetenekler hiçbirimizde yok aslında. Eminim onlar da bunu fark ederek etkilenmişlerdir. Bu seminerin amacı da zaten işte bu farkındalığı yaratmak değil mi?”

Seminerin sonunda Canbulat Özgürlük Ortaokulu okul müdürü Gülyüz Debeş Kuzey Kıbrıs Turkcell’e teşekkür plaketi takdim etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler