• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Ercan ihalesi iptal edilebilir

Ercan ihalesi iptal edilebilir
Ercan havaalanı ihalesini kazanan ve şu anda Ercan’ın işletmesini yürüten T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat San. ve Tic. Şir. Ltd ortaklarından Terminal Yapı Ticaret Ltd’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri süreç ve yaşanan son olaylar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ticaret Odası konferans salonunda gerçekleşen basın toplantısında konuşan Terminal Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Alp Delimollaoğlu, T&T Havalimanı İşletmeciliği ortaklığı içerisinde havaalanı inşaatı yapma ve işletme liyakatı ve yeterliliğine sahip tek ortak kendilerinin olduğuna dikkat çekti.

Basının yoğun ilgi gösterdiği toplantı konuşan Delimollaoğlu, Ercan İhale Şartnamesine ve liyakat/yeterlilik esaslarına aykırı hareket edilmeye çalışıldığını belirterek, ortakları olan Taşyapı’nın bu yönde eğilim gösterdiğine dikkat çekti.

Konuşmasında Havaalanı işletmeciliğinde tecrübenin önemli olduğunu belirten Delimollaoğlu, sürecin bu şekilde devam etmesi halinde, Ercan Havalimanı İnşaat sürecinin fiyasko ve yıkım ile sonuçlanmasından endişe duyduklarını söyledi.

ERCAN DENEYİMSİZ TAŞ YAPI TARAFINDAN YÖNETİLİYOR

Ortakları olan Taş Yapı’nın, Ercan Havaalanı işletme haklarının devredildiği günden bugüne havaalanı inşaatı yapma ve işletme liyakatı ve yeterliliğine sahip tek ortak olarak kendilerine danışmadan yazışmalar, müracaatlar, sözleşmeler, işbirlikleri, para transferleri yaptığını söyleyen Delimollaoğlu, “Ercan Havaalanı şu anda havaalanı konusunda hiçbir deneyimi olmayan Taşyapı tarafından tek başına yönetilmektedir” dedi.

Hükümet ve bazı devlet organlarının Taş Yapı tarafından yanıltıldığını söyleyen Delimollaoğlu, “İhale dosyası temin edilmeden önce kendi aramızda yaptığımız ön anlaşma da tüm yetkinin Taş Yapı’ya verildiği beyanı hatalı ve yanlıştır. Ayrıca bu ön sözleşme ihale şartnamesine aykırılık içermektedir. Ön sözleşmede tarafların sorumlulukları ve yükümlülükleri düzenlenmiş ancak Taş Yapı bunların hiç birine uymamış bugün de tam tersine bu belge ile “aramızda özel anlaşma var ben tek başıma hareket edebilirim” diyerek, kamuoyu ve devlet yetkililerini yanıltmaktadır” dedi.

İHALEYE KATILAN DİĞER FİRMALARIN İTİRAZ ETME HAKKI VAR

Devletin ihale şartnamesinde koşul olarak koyduğu havaalanı inşaatı yapma ve işletme liyakatı ve yeterliliğine sahiplik konusunda tek ortak olarak kendilerinin olduğunu vurgulayan Delimollaoğlu, ihale şartnamesinde yer alan kriterlere uygun olarak hazırlanan yeni havaalanı projesiyle, temeli atılan projenin alakası olmadığını belirtti. Delimollaoğlu, “Bu durumda ihaleye katılan diğer firmaların itiraz etme hakkı bulunmaktadır” dedi.

ORTAKLIKTAN ÇEKİLİRSEK İHALE YENİDEN YAPILIR

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Delimollaoğlu bundan sonraki süreç hakkında şunları söyledi;

“KKTC devleti, Kıbrıs Türk Toplumu ve kendimize olan sorumlulukların bilinciyle hareket edeceğiz. Havaalanı inşaatı yapma ve işletme liyakatı ve yeterliliğine sahip tek ortak olarak Ercan’da yanlış bir şeyin yapılmasına göz yummamız söz konusu olmaz. Havaalanı inşaatı yapma ve işletme liyakatı ve yeterliliği olmayan, tecrübesiz ve deneyimsiz Taş Yapı’nın yeni yapılacak havaalanını yanlış bir şekilde yapması beraberinde felaketler getirecektir. En ufak bir yanlışlık insan hayatına sebep olabilir. Dolayısıyla bizler böyle bir şeyin olmaması için tüm hukuki haklarımızı kullanacağız. Sonuç alınmaması halinde ortaklıktan çekileceğiz. Havaalanı inşaatı yapma ve işletme liyakatı ve yeterliliğine sahip tek ortak olarak ortaklıktan çekilmemiz, Ercan’ın işletme hakkını alan T&T Havalimanı İşletmeciliği ortaklığından alınarak, ihalenin yeniden yapılmasını beraberinde getirecektir”

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler