• BIST 8718.11
  • Altın 2243.58
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1468
  • Lefkoşa 11 °C
  • Mağusa 10 °C
  • Girne 14 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • İskele 10 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Erhürman: “Din dersini gündem yapacağız”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Ülkemizdeki farklı kültürler konusunda herkeste farkındalık yaratmamız, çok kültürlülüğü bir zenginlik olarak yaşamak için daha yaratıcı ve daha fazla iş birliği içinde olmamız lazım” dedi
Erhürman: “Din dersini gündem yapacağız”

Beraberindeki heyetle Alevi Kültür Derneği Mağusa şubesini ziyaret eden Erhürman, “Hükümette olalım ya da olmayalım fark etmez, Alevi canların derdi bizim derdimizdir. Sorunları daha sıkı iş birliği ile çözeceğiz. Çok kültürlülük zenginliğimizdir, bu ortak zenginliği çocuklarımıza aktarmalıyız” dedi.

“CEMEVİNİN BİTİRİLMESİ İÇİN GEREKLİ KAYNAK AYRILDI”

CTP’den yapılan açıklamada, görüşmede Alevi topluluğunun sorunlarının tartışıldığı, “okullardaki Sünni Müslüman din eğitiminin zorunlu olması ve 10 yıldır bitmeyen cemevi konularının” öne çıktığı kaydedildi.

CTP olarak çok uzun yıllardır ülkedeki Alevi topluluğun ihtiyaçlarını ve faaliyetlerini yakından takip ettiklerini, Cemevinin tamamlanması için mali kaynak konusunda Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın söz verdiğini ve kendilerinin de bu sözün takipçisi olduklarını belirten Erhürman, şunları kaydetti:

“Bütçe görüşmeleri sırasında cemevinin bitirilmesini sağlayacak kaynak bütçeye girdi. Yani para çıktı ve artık geri dönmesi mümkün değil. Dolayısıyla kısa süre içerisinde gerekli mesafe kat edilmeli. Bu noktadan sonra da yapabileceğimiz bir şey varsa göreve hazırız.”

“DİN DERSİNİ GÜNDEM YAPACAĞIZ”

Din dersleri konusunda Ombudsman’dan örnek bir rapor çıktığını da belirten Erhürman, bu raporun gereklerinin yerine getirilmesi adına eşitlik ilkesi ile din ve vicdan özgürlüğü çerçevesinde girişim yapacaklarını, yeni eğitim yılı için konuyu Meclis’in gündemine getireceklerini kaydetti.

Erhürman, görüşmede şunları söyledi:

“Birlikte başka neler yapabiliriz bunları da konuşmalıyız. Alevi kültürünün ne kadar zengin, ne denli köklü olduğunu biliyoruz. Ülkemizdeki farklı kültürler konusunda herkeste farkındalık yaratmamız, çok kültürlülüğü bir zenginlik olarak yaşamak için daha yaratıcı ve daha fazla iş birliği içinde olmamız lazım. Aleviler ülkemizdeki diğer din, mezhep ve kültürleri; diğer din, mezhep ve kültürlere mensup olanlar da Alevileri bilmeli. Bir an önce güçlerimizi birleştirmeli, çok kültürlülüğün zenginlik olarak algılanması ve yaşanması için çalışmaya başlamalıyız.”

ARSLAN: “CUMHURİYETE, LAİKLİĞE, DEMOKRASİYE İNANAN İNSANLARIZ”

Alevi Kültür Derneği Mağusa Şube Başkanı Zeynel Arslan da, topluma entegre olan Alevi topluluğunun en büyük sıkıntısının cemevi olduğunu vurguladı. Maliye Bakanı’nın bu konuda söz verdiğini kaydeden Arslan, “Umarız yakında verilen sözler tutulur ve cemevimize kavuşmuş oluruz” dedi.  Kıbrıs’taki Alevi topluluğunun üzerlerine düşen vatandaşlık görevlerini yerine getirdiğini, vergisini ödediğini belirten Arslan, Alevilerin cumhuriyete, laikliğe, demokrasiye inanan insanlar olduğunu ancak verdiklerinin karşılığını devletten alamadıklarını ifade etti.

Açıklamaya göre Arslan, “Umarım ilerleyen zamanda hükümete gelirsiniz ve sorunlarımızı birlikte aşarız. Yıllardır ötekileştirilmiş bir topluluk olarak sesimizi çıkaramıyoruz. Sıkıntılarımızın aşılması için hükümetlerin anlayışlı ve özverili olmasını istiyoruz” dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler