• BIST 9090.91
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Erhürman: "Girne köyleri gelişim projelerimizle kalkınacak"

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve milletvekili adayları Girne’nin batısında yer alan köylerde yurttaşlarla buluştu.
Erhürman: "Girne köyleri gelişim projelerimizle kalkınacak"

Akdeniz, Tepebaşı, Çamlıbel ve Hisarköy’de toplantılar düzenleyen CTP’liler halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Genel Başkan Tufan Erhürman’ın köyde olduğunu duyan bazı yurttaşlar evlerinden çıkıp köy kahvesine geldi. Hisarköy’de yapılan toplantının ardından ise ateşler yakıldı, yurttaşlar kendi elleriyle yaptıkları yemekleri CTP’li heyete sundu. 7 Ocak’ta gerçekleşecek seçimlerde Erhürman ve ekibine başarı dileyen yurttaşlar, CTP’nin ekonomik ve sosyal kalkınma programına tam not verdi. Erhürman konuşmalarında bu seçimlerin çok kritik olduğunu, halkın UBP’yi ve onun zihniyetini geride bırakacağını, halkın artık bunlardan bıkıp usandığını söyledi. 20 ayda yapılmayan hukuksuzluğun, adaletsizliğin, partizanlığın kalmadığını, ülkeye bir günlüğüne turist vizesiyle gelenlere halkın iradesini yerle bir ederek vatandaşlık verilirken, elinde belgeleri olan 25 yılı doldurmuş Türkiye kökenli insanlarımıza vatandaşlık verilmediğini söyleyen Erhürman, “Gözümüzün içine baka baka yapmadıklarını bırakmadılar. Şimdi de kalkmış, ‘halkımızın bizi seçeceğinden eminiz, halkımız icraatlarımızdan memnun, 5 sene daha izin verin devam edelim bunları yapmaya’ diyorlar, bunlar utanmayı hepten attılar” dedi. Bir yanda böyle bir zihniyet varken bir yanda da bu memlekette sistemi olduğu gibi değiştirmek isteyen bir CTP olduğunu vurgulayan Erhürman, CTP’nin özeleştirisini yaptığını ve önüne baktığını vurguladı. CTP’nin hiçbir zaman tek başına iktidara gelmediğini, her zaman koalisyonlarda yer aldığını ve bu düzeni değiştirme hayalini gerçekleştiremediğini belirten Erhürman, “Evet sevgili yurttaşlarım biz hazırlığımızı yaptık, bu kadro ve programla kimse önümüzde duramaz, sizden tek başına iktidara gelmek için yetki istiyorum” dedi. 

ERHÜRMAN: EKO-AGRO TURİZM VE BUTİK OTELCİLİK TEŞVİK EDİLECEK 

Genel Başkan Tufan Erhürman, parti programından da bilgiler aktardığı toplantılarda bölgeye özel geliştirilen projeleri aktardı. Erhürman şunları söyledi:
“Girne’de kentsel yeniden canlandırma ve köy gelişimi projelerini hayata geçireceğiz. Girne köyleri bu projelerle kalkınacak. Eko ve agro-turizm bölgesi ilan edeceğimiz yerlerde doğal hayatın korunmasına da önem vererek butik otelciliği teşvik edeceğiz. Girne Liman Projesi’ni uygulayacağız. Nakliye sektörünün geliştirilmesi için somut adımlar atarak, üreticiye verilen ihracat desteğinin nakliyecilere de verilmesini sağlayacağız. Deniz müzesi ve balık pazarları açacağız. Kırsal kalkınma bölgelerinde üretim ve hizmete dayalı sürdürülebilir ekonomik gelişimi hedefledik. Rekabet gücü ve ihracat kabiliyeti yüksek bir tarım sektörü oluşturacağız. Uluslararası Kooperatifler Birliği (ICA) tarafından belirlenmiş̧ ilkeler çerçevesinde, tarım, su ürünleri ve hayvancılık başta olmak üzere gelişen ve gelişmekte olan sektörlerde kooperatifçiliğin gelişmesini teşvik edecek, yasal, yapısal ve finansal düzenlemeleri derhal hayata geçireceğiz”. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler