• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • Lefkoşa 12 °C
  • Mağusa 12 °C
  • Girne 15 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 12 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Erkeklerin cinsellikte en çok yaptığı hatalar

Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd.Doç.Dr. Rıdvan Üney, erkeklerin eşleri ile iyi bir cinsellik yaşamak için uzak durması gereken hataları tek tek açıkladı
Erkeklerin cinsellikte en çok yaptığı hatalar

1-Cinsellik konusunda konuşmamak 

Birçok erkek cinselliğin doğal olarak olduğunu düşünür. Bu konuda konuşmaktan kaçınır. Oysaki cinsellikte karşı tarafın istekleri ve arzuları olabilir. Biliyoruz ki uzun süredir evli olan çiftler bile karşı tarafın zevk aldığı yerleri bilmezler.Sevişmeler dışında da cinsellik konuşulmalı. Kadının cinsellikte beklentilerini ve isteklerini sormak gerekir. Bu sayede daha çok zevk veren, doyumlu cinsellik yaşanabilir.

2-Kadının her durumda cinselliğe hazır olduğunu düşünmek 

Cinsellik diğer birçok isteğimiz gibi zaman zaman olmayabilir. Eşle ilgili sorunlar olduğunda, yorgunluk durumlarında, moral bozukluğunda, depresyon gibi durumlarda cinsel istek azalabilir.

Eşinizin cinsel isteği olmadığında ısrar etmeden önce bu durumu mutlaka onunla konuşun. Sorunların çözümü sizleri birbirinize karşı yaklaştıracaktır. Birbirini önemseyen çiftlerin cinsel yaşantıları daha mutlu olur.

​​​​​​3-Eşine özen göstermemek 

Cinsellik yakınlaşmanın en doruk noktasıdır. Kadının bedeniyle ilgili aşırı olumsuz yorum yapmak onu cinsellikten uzaklaştırır. Gün içerisinde eşinize ilgi göstermezseniz, aşağılarsanız, konuşmazsanız veya kötü davranırsanız birbirinize yakınlığınız azalacaktır.Güzel sözler söylemek kadını iyi hissettirir. Yakınlık hissetmeyen kişilerin cinselliği doyumlu yaşaması oldukça güçtür. Bu durum sadece görev olarak yapılacaktır.

4-Ön sevişmeye yeterince zaman ayırmamak 

Erkekler kendini cinselliğe hazır hissettiğinde, alelacele cinselliğe başlar. Cinsel birleşme öncesi sevişme süresinin uzun olması kadının cinselliğe daha hazır hale gelmesini sağlar.Kadınların; erkeklere göre uyarılması biraz daha fazla zaman almaktadır. Bu nedenle ön sevişmeye zaman ayırın. Aceleci davranmayın.

5-Erken boşalmayı dikkate almamak 

Birçok erkek erken boşalma sorunuyla karşı karşıyadır. Ancak karşı tarafla bunu konuşmak istemez. Bu sorunu görmezden gelir. Cinsel birleşme, 2 dakikanın altında sürüyorsa erken boşalma sorunu olabilir. Bu durumda eşinizin orgazm olması oldukça zordur. Böyle bir sorun varsa mutlaka yardım alın.

​​​​​​​6-Temizliğe özen göstermemek 

Pek çok erkek kişisel temizliğine çok özen göstermiyor. Cinsellikten önce dişler fırçalanabilir, duş alınabilir.​​​​​​​Kendi temizliğine dikkat etmek, karşınızdakinin sizden rahatsız olmasını engeller. Ter kokan bir erkek karşı tarafa cazip gelmez.

​​​​7-Sadece kendisinin tatminine odaklanmak 

Erkekler çoğu zaman sadece kendi cinselliklerine odaklanırlar. Eşinin orgazm olmasını önemsemezler. Böyle durumlarda bir süre sonra karşı taraf kendisini cinsel açıdan doyumlu hissetmezBunun sonucu olarak cinsellikten uzaklaşır ve soğur. Cinselliğin iki kişiyi de memnun etmesi gerektiğini unutmamak gerekir.

8-Kadının istemediği davranışlarda ısrar etmek 

Cinsellik iki kişiyle yaşanır. Erkek; kadının cinsellikte istemediği, haz almadığı şeylere zorlarsa kadın cinsellikten soğur. Cinsellik yaşanırken kimse kimseye istemediği şeye zorlamamalıdır.

9-Seviştikten sonra arkasına dönüp uyumak 

Cinsellik yaşandıktan sonra eşinize sarılın, sevginizi ifade edin. Arkanıza dönüp yatarsanız kadın kendini kullanılmış gibi hissedebilir. Bu bir sonraki cinselliğin yaşanmasına engel olur. Karşı tarafa oldukça saygısız bir davranış olur. Saygının ve sevginin olmadığı durumlarda cinsellikte olmaz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler