• BIST 8988.07
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Erkeklerin korkulu rüyası

Erkek penceresinden cinsel hayatın kabusu...
Erkeklerin korkulu rüyası

Erken boşalma, diğer isimleri ile 'kontrolsüz (denetimsiz) boşalma' tüm toplumda oldukça yaygın görülen bir cinsel sorundur. Erken boşalma tedavisi diğer cinsel işlev bozuklukları gibi günümüzde modern ve bilimsel tedavi yöntemleri ile oldukça kolay bir şekilde yapılabilmektedir.

Toplumun penise ve erkeğin cinsel kimliğine yüklediği aşırı anlamın ağır yükü altında erkeğin ezilmemesi gerekir. İnsan olmanın doğal bir süreci olan sağlık sorunları kadın ve çocuklarda da görüldüğü gibi erkeklerde de görülebilmektedir. Bu nedenle mevcut rahatsızlığı kabullenip tedavi için harekete geçmek yapılacak en doğru hareket olacaktır. Özellikle 6 ayı aşan sürede sorunun devam etmesi durumunda problem büyüyecek, daha da karmaşık hale gelecektir. O yüzden erken boşalma tedavisi için zaman kaybedilmemesi önemlidir.

Erken boşalma tedavisine nasıl başlanmalı?

Erken boşalmanın tedavisi için ilk yapılması gereken bir üroloji uzmanı tarafından 'ürolojik değerlendirme' olmalıdır. Bu değerlendirme sırasında hem muayene yapılacak hem de bazı testler istenecektir. Bu şekilde sorunun fiziksel kaynaklı olup olmadığı gözden geçirilir. Sorun genellikle psikolojiktir.

Fiziksel bir sebep olmayan (psikolojik) durumlarda da uzman bir cinsel terapist tarafından uygulanacak cinsel terapilerle erken boşalma sorunu kısa sürede çözüme kavuşturulabilir. Ayrıca kişide eş zamanlı olarak sertleşme sorunları (erektil disfonksiyon) ve cinsel isteksizlik gibi problemler de olabilir. Bu tür cinsel sorunlar da ele alınmalıdır.

Erken boşalma tedavisi nasıldır?

Erken boşalma tedavisi detaylı bir cinsel öykünün alınmasından sonra verilecek genel bir cinsel bilgilendirme sonrası eşli ve bireysel egzersizleri içermektedir (Bilişsel Davranışsal Cinsel Terapiler). Tedavilerde özgüvenin yeniden arttırılması, rahatlatılma, kaygıların giderilmesi ve motivasyon önemli yer tutar.

Boşalma kontrolü için verilen egzersizlerin aşamalı olarak düzenli bir şekilde tamamlanması halinde genelde 6 ile 10 seans arası bir sürede problem ortadan kalkacaktır.

Çocukluk veya ergenlik çağı cinsel travmaları için yapılan dinamik cinsel terapilerde süreç biraz daha uzayabilir.

Vajinismus sorunu da erkeklerde erken boşalma sorununa yol açabilir!

Kadınlarda cinsel ilişki sırasında korku ile kasılma ve buna bağlı olarak cinsel ilişkinin gerçekleşememesi olarak bilinen ‘vajinismus sorunu’ da zamanla erken boşalmaya yol açabilir. İlişkinin zaten gerçekleşemeyeceği düşüncesi erkek eşte ‘öğrenilmiş çaresizlik’ sonucuna bağlı olarak erken boşalmaya zemin hazırlayabilir. Ancak vajinismus sorunu tedavisi yapıldıktan sonra çoğu zaman ciddi bir cinsel terapiye gerek kalmadan erkeklerdeki erken boşalma da kendiliğinden hallolmaktadır.

Erken boşalma tedavisi için ilaçlar; Sempatik ve Parasempatik Sistemler 

Erkeklerde cinsel haz ve uyarılmayı sağlayan ‘parasempatik sistem’, boşalmayı sağlayan ise ‘sempatik sistem’ dir. Bu iki sistem kişinin iradesi dışında otomatik olarak çalışmaktadır. Normal şartlarda 5 algı (koku, işitme, görme, dokunma ve tat alma) gibi algılar ile parasempatik sistem aktive olmakta ve cinsel uyarılma oluşmakta, cinsel organlara giden kan akımı artmaktadır. Böylelikle peniste de belirgin şekilde şişme, sertleşme gerçekleşmektedir. Belli bir aşamaya ulaşınca sempatik sistem devreye girer ve penis kaslarının kasılması ile meni aniden dışarı atılır. İşte erken boşalma sorunu, normalde birbiri ile uyum halinde çalışan bu iki sistemden; (parasempatik sisteme göre) sempatik sistem baskınlığında ortaya çıkmaktadır. Dolayısı ile sempatik içerikli bazı ilaçlar (örneğin grip tedavisi için kullanılan bazı ilaçlar) boşalmayı hızlandırırken, sempatik sistem blokajı yapan bazı ilaçlar boşalmayı geciktirmektedir. Bu nedenle erken boşalma tedavisi için en fazla kullanılan ilaçlar ‘antidepresan’ grubu ilaçlardır. Antidepresanların adeta bir yan etkisinden faydalanılmakta ve boşalmanın geciktirilmesi amacıyla kullanılmaktadır.

Antidepresanlar erken boşalma tedavisi için en fazla tercih edilen ilaç desteğidir.

Erken boşalmanın halledilmesi için uygulanan tedavilerde lokal anestezik etkili bazı krem ve spreyler yalnızca kısa süreli destek sağlar. Çünkü sorunun kaynağı beyindir. Çözüm genellikle beyinde biter ve bunun için cinsel terapi şarttır.

Erken boşalma tedavisi için kullanılan ilaçların amacı, cinsel terapilerin medikal olarak desteklenmesidir. İnternette satılan ve içeriğinden emin olmadığınız ilaç, krem veya spreyleri asla kullanmayınız!

Erken Boşalma Tedavisi

Bilişsel Davranışsal Cinsel terapiler sonucunda erken boşalma sorunu yerini kontrollü boşalmaya bırakacak ve bu şekilde sağlıklı bir cinsel yaşama ulaşılacaktır. Bir erkek nasıl ki; idrarını, büyük abdestini tutabiliyorsa boşalma kontrolünü de dakikalarca uzatabilir. Yani, cinsel ilişki sırasında penisin vajina içerisinde hiç boşalmadan ve sertliğini kaybetmeden 1 saat, hatta daha uzun süre kalabilmesi bile mümkündür. Gerekli durumlarda ilaç desteğinden de yararlanılmalıdır.

Erken boşalan bazı erkeklerde bu sorunla birlikte cinsel ilişki sırasında penisin erken sönmesi, sertleşme problemleri (iktidarsızlık, erektil disfonksiyon) ve cinsel isteksizlik sorunları da probleme eşlik edebilmektedir. O zaman bu sorunların da çözümlenmesi gerekmektedir.

Boşalma kontrolü ve erken boşalma tedavisi için geçmişten günümüze gelen ‘tantra’ ve ‘tantrik seks’ öğretileri de kullanılabilmektedir. Eş zamanlı olarak iktidarsızlık (sertleşme problemi) olan erkeklerdesertleşme probleminin tedavisi de yapılmalıdır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler