• BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9683
  • Lefkoşa 13 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 16 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Faiz Sucuoğlu, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter'i ziyaret etti

UBP Lefkoşa Milletvekili Dr. Faiz Sucuoğlu, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e gerçekleştirdiği ziyaret esnasında, pandemi süreci konuşuldu.
Faiz Sucuoğlu, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter'i ziyaret etti

UBP Lefkoşa Milletvekili Dr. Faiz Sucuoğlu, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e bugün saat 15.00’de bir ziyarette bulundu. Başkan İsmail Arter ile Dr. Sucuoğlu arasında başkanlık makamında yapılan görüşmede ülkedeki pandemi süreci ve buna bağlı olarak ekonomik durumla ilgili konular konuşuldu.

Başkan Arter, Dr. Faiz Sucuoğlu’nu tekrar Belediyede görmek ve istişare etmekten memnun olacağını ifade ederek, ülkenin siyasi durumlarının kendilerinin dışında olduğunu, Belediye olarak esas dertlerinin ekonomi ve pandemi olduğunu söyledi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, UBP Lefkoşa Milletvekili Dr. Faiz Sucuoğlu’nun Turizm, Sağlık, ve Çalışma Bakanlıklarında görev aldığı dönemlerde Belediye ile her zaman sıkı ilişkiler içinde çok iyi çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, ziyaretinden çok memnun olduğu Sucuoğlu’nun eski bakan olmasının ötesinde bir doktor olarak da ziyaretler dışındaki zamanlarda da hem ülke hem de dünya gündemini konuştukları değerli biri olduğunu söyledi.

Zaman ayırıp Gazimağusa’ya gelen Dr. Faiz Sucuoğlu’na Belediye ile ilgili bilgileri aktardığını, Dr. Faiz Sucuoğlu’nun tecrübelerinin ışığında Belediyenin çalışmalarını geliştireceklerini ifade  eden Başkan Arter, ekonomik çarkların dağılmaya doğru gittiği bir dönemden geçtiğimizi, pandeminin felaketten öte sıkıntı olduğunu yaşayarak bilenlerden olduğunu, bunu her fırsatta merkezi hükümetle paylaştığını ifade etti. Başkan Arter, bu sözlerin karamsar tablo çizmek için olmadığını, alınması gereken tedbirlerin olduğunu, belediyenin alabileceği tedbirleri aldığını ancak hükümetin de bu konulara aynı hassasiyeti göstererek sözde değil sahada  birşeylerin yapılması gerektiğini kaydetti. Başkan Arter, Dr. Faiz Sucuoğlu’nu tekrar Belediyede görmek ve istişare etmekten memnun olacağını ifade ederek, ülkenin siyasi durumlarının kendilerinin dışında olduğunu, Belediye olarak esas dertlerinin ekonomi ve pandemi olduğunu söyledi.

UBP Lefkoşa Milletvekili Dr. Faiz Sucuoğlu ise, ziyaretin çok önceden planlanan bir ziyaret olduğunu ancak hem zaman hem de süreç anlamında pandeminin dünyayla birlikte ülkemizi de sarmasından dolayı ziyaretin mümkün olmadığını, Belediyeye yaptığı ziyaretin bir dost ziyareti olduğunu söyledi. Sucuoğlu, Başkan İsmail Arter ile görüşmesinde en önemli konuların ekonomi ve sağlık olduğunu, Eski Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli’nin de söylediği gibi Gazimağusa Belediyesinin pandemiyle mücadelede ciddi boyutta katkı yaptığını, Maraş konusunda da Belediyenin çok büyük katkısının olduğunu bildiğini, altyapı olarak çok büyük adımlar atıldığını, tüm bu konuları konuşma fırsatı bulduklarını söyledi.

Dr. Faiz Sucuoğlu, tüm Kuzey Kıbrıs’ı ilgilendiren ve sıkıntıya sokan bu süreçte tünelin ucunda ışığın yakında görüleceği umudunu taşıdığını ifade ederek, Gazimağusa’nın en  önemli özelliği olan turizm ve eğitim sektörlerinin yara aldığını, özellikle binlerce öğrencinin burada olmamasının esnafa da sıkıntı getirdiğini, Belediyenin de yoğun çalışmasıyla aşıların da yapılmasıyla birlikte normal yaşama geçilmesini umut ettiğini söyledi.

İnsanlığın yazılı tarihinde 190 ülkeyi etkileyen bir pandeminin bir ilk olduğunu, bizim jenerasyonun bunun şansızlığını yaşadığını ifade eden Sucuoğlu, hep birlikte el ele bu sıkıntıları arkamızda bırakacağımızı ifade ederek nazik davetinden dolayı Başkan İsmail Artr’e teşekkür etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler