• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Fenerbahçe gol oldu yağdı...

Spor Toto Süper Ligin 9. Hafta mücadelesinde Fenerbahçe ile KDÇ Karabükspor karşı karşıya geldi: 5-0
Fenerbahçe gol oldu yağdı...

Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu'nun 9. hafta maçında Fenerbahçe sahasında Kardemir Karabükspor'u 5-0 mağlup etti. Bu sonucun ardından ligde 5. sıradaki Fenerbahçe 15 puana yükseldi, 6. sıradaki Kardemir Karabükspor ise 12 puanda kaldı.

 

 

 
 


Goller: Dk. 18 (Penaltıdan) ve Dk. 48 Robin van Persie, Dk. 45+2 Martin Skrtel, Dk. 52 Aatif Chahechouhe, Dk. 54 Jeremain Lens (Fenerbahçe)
Kırmızı Kart: Dk. 29 Ceyhun Gülselam (Kardemir Karabükspor)

İLK YARI

15. dakikada Kjaer'in kaptırdığı top, ceza sahası dışı sol çaprazdaki Traore'nin önünde kaldı. Bu oyuncu, ceza sahasında uygun durumda iki takım arkadaşına pas atmak yerine şut çekmeyi tercih edince kaleci Volkan Demirel, meşin yuvarlağın sahibi oldu.
17. dakikada Kardemir Karabükspor ceza sahasında Skulason ile hava topuna yükselen Mehmet Topal yerde kalınca hakem Fırat Aydınus penaltı kararı verdi. 18. dakikada penaltıda topun başına gelen Van Persie, kaleciyle meşin yuvarlağı farklı köşelere gönderdi ve takımını öne geçirdi: 1-0
31. dakikada Lens'in sol kanattan kullandığı kornerde altıpas üzerinde iyi yükselen Mehmet Topal'ın kafayla vurduğu topu kaleci Ahmet Şahin çizgi üzerinde ayaklarıyla çıkardı.
45+2. dakikada Fenerbahçe, karşılaşmada farkı 2'ye çıkardı. Van Persie'nin pasıyla ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Volkan Şen, pasını arka direğe hareketlenen Skrtel'e gönderdi. Slovak futbolcu, altıpas içinde uygun durumda bekletmeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0
Skrtel'in attığı golün santrası yapılmadı ve Fenerbahçe devre arasına 2-0 önde girdi.

İKİNCİ YARI

48. dakikada Fenerbahçe, farkı 3'e çıkaran golü buldu. Lens'in pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Volkan Şen, topu uygun durumdaki Van Persie'ye aktardı. Hollandalı futbolcu, altıpasın gerisinde buluştuğu meşin yuvarlağı bekletmeden yaptığı vuruşla filelere gönderdi: 3-0
52. dakikada sarı-lacivertliler, bir gol daha buldu. Van Persie'nin pasıyla orta sahadan hareketlenen Chahechouhe, soldan ceza sahasına girdi. Faslı oyuncu, sağ ayağının dışıyla yaptığı vuruşla topu kaleci Ahmet Şahin'in bacaklarının arasından filelere yolladı: 4-0
53. dakikada ev sahibi takım, farkı 5'e çıkardı. Volkan Şen'in soldan ortasında kaleci Ahmet Şahin'i geçen top altıpas içindeki Lens'e geldi. Bu oyuncu, bekletmeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 5-0
76. dakikada Tanase'nin ceza sahası dışı sol çaprazdan sert şutunda kaleci Volkan Demirel meşin yuvarlağı köşeden kornere tokatladı.
Mücadelenin kalan bölümünde iki takım adına da önemli bir gol pozisyonu yaşanmadı ve Fenerbahçe, karşılaşmayı 5-0 kazandı.

FENERBAHÇE: 5 - KARDEMİR KARABÜKSPOR: 0

Stat: Ülker
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Hakan Yemişken

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal (Dk. 57 Neustadter), De Souza, Lens, Chahechouhe, Volkan Şen (Dk. 77 İsmail Köybaşı), Van Persie (Dk. 66 Sow)
Teknik Direktör: Dick Advocaat

Kardemir Karabükspor: Ahmet Şahin, Kerim Zengin, Dany, Gaman, Latovlevici, Poko, Ceyhun Gülselam, Skulason, Traore (Dk. 56 Serdar Deliktaş), Tanase (Dk. 82 Osman Çelik), Yatabare (Dk. 56 İlhan Depe)
Teknik Direktör: Igor Tudor

Goller: Dk. 18 (Penaltıdan) ve Dk. 48 Robin van Persie, Dk. 45+2 Martin Skrtel, Dk. 52 Aatif Chahechouhe, Dk. 54 Jeremain Lens (Fenerbahçe)
Kırmızı Kart: Dk. 29 Ceyhun Gülselam (Kardemir Karabükspor)
Sarı Kartlar: Dk. 17 Olafur Ingi Skulason, Dk. 19 Dany Nounkeu, Dk. 19 Ceyhun Gülselam (Kardemir Karabükspor)

MAÇTAN NOTLAR

Dick Advocaat'tan 2 değişiklik


Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor karşısında takımında 2 değişiklik yaptı. Hollandalı teknik adam geçen hafta deplasmanda 1-0 mağlup ettikleri Atiker Konyaspor maçının ilk 11'inde forma giyen İsmail Köybaşı ile tek golün sahibi Emmanuel Emenike'yi yedek kulübesinde oturttu. Advocaat, bu isimlerin yerine Aatıf Chahechouhe ile Volkan Şen'e formayı verdi. Fenerbahçe'de kalede Volkan Demirel oynarken, savunma dörtlüsü Şener Özbayraklı, Martin Skrtel, Simon Kjaer ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluştu. Ön liberoda Mehmet Topal ve Josef de Souza'nın görev aldığı Fenerbahçe'de kanatlarda Volkan Şen ve Jeremain Lens forma giydi. Forvet arkasında Chahechouhe, ileri uçta ise Robin van Persie, Fenerbahçe'nin gol ayakları oldu. Sarı-lacivertlilerin yedek kulübesinde ise Fabiano Ribeiro, Alper Potuk, Moussa Sow, İsmail Köybaşı, Emmanuel Emenike, Roman Neustaedter ve Salih Uçan oturdu.

Aatif Chahechouhe ilk kez 11'de başladı

Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna kattığı Faslı futbolcu Aatif Chahechouhe, ilk kez bir Süper Lig maçında ilk 11'de sahaya çıktı. Geride kalan 8 haftada sadece Aytemiz Alanyaspor maçında 27 dakika oynayan Chahechouhe, istediği şansı Kardemir Karabükspor karşısında buldu. UEFA Avrupa Ligi'ne bildirilen listede yer almayan Faslı futbolcu, ligde geride kalan 8 maçın 3'ünde ilk 18'e bile girememişti.

Emmanuel Emenike 5 hafta sonra kulübede yer aldı

Fenerbahçe'nin Nijeryalı forveti Emmanuel Emenike, ligde 5 hafta sonra yedek kaldı. Takımının bu sezon oynadığı 8 maçta da süre alan Emenike, son 5 haftada ilk 11'in değişmez ismi olmuştu. Ligde attığı 3 golle takımının bu anlamda en başarılı ismi olan Nijeryalı futbolcu, son olarak 3. haftadaki Bursaspor maçında yedek beklemişti.

Fenerbahçe'de 3 eksik

Fenerbahçe'de 3 futbolcu sakatlıkları nedeniyle Kardemir Karabükspor maçında forma giyemedi. Sarı-lacivertlilerde sakatlığı devam eden Jose Fernandao, Gregory van der Wiel ve Ozan Tufan, Kardemir Karabükspor karşısında kadroda yer almadı. Bu 3 ismin dışında teknik direktör Advocaat, Miroslav Stoch'u da 18 kişilik maç kadrosunun dışında bıraktı.

Tribünler yine boş kaldı

Fenerbahçeli taraftarlar Ülker Stadı'nın tribünlerini yine dolduramadı. Bu sezon iç sahada kötü bir performans ortaya koyan sarı-lacivertli takım, taraftarından istediği desteği Kardemir Karabükspor karşısında da alamadı. Ülker Stadı'nda tribünlerde büyük boşluklar dikkati çekerken maçı 10 bine yakın futbolsever takip etti.

Kardemir Karabükspor'da 3 değişiklik

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Igor Tudor, geçen haftaya göre biri zorunlu 3 değişiklik yaparak takımını Fenerbahçe'nin karşısına çıkardı. Hırvat teknik adam sarı kart cezalısı Barış Başdaş'ın yanı sıra geçen hafta ilk 11'de oynayan Ermin Zec ile Hakan Aslantaş'ın yerine Marius Valerica Gaman, Ceyhun Gülselam ile Kerim Zengin'i oynattı.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Fenerbahçe Konferans Ligi’nde yarı final peşinde18 Nisan 2024 Perşembe 08:56
  • Xabi Alonso fırtınası15 Nisan 2024 Pazartesi 19:19
  • Devler Ligi'nde rövanş zamanı15 Nisan 2024 Pazartesi 18:18
  • Real Madrid'de Arda Güler krizi15 Nisan 2024 Pazartesi 11:54
  • Fenerbahçe, Olympiakos maçı için Yunanistan'a gitti10 Nisan 2024 Çarşamba 18:26
  • Nefes kesen maçta kazanan çıkmadı10 Nisan 2024 Çarşamba 11:05
  • Devler yenişemedi10 Nisan 2024 Çarşamba 10:47
  • Sekiz soruda Şampiyonlar Ligi’nin yeni formatı10 Nisan 2024 Çarşamba 10:24
  • Ronaldo hakeme yumruk kaldırdı09 Nisan 2024 Salı 10:50
  • Fenerbahçe, Galatasaray ile oynanan Süper Kupa maçında sahadan çekildi08 Nisan 2024 Pazartesi 08:29