• BIST 8878.9
  • Altın 2239.55
  • Dolar 32.3367
  • Euro 35.1126
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Galaxy S8’de olan fakat iPhone’da olmayan 10 özellik!

Samsung'un yeni amiral gemisi Samsung Galaxy S8 ve Samsung Galaxy S8+ kısa sürede 5 milyon ünitelik satış barajını aştı. Galaxy S8 serisine bu başarı getiren özellikler neler? İşte Samsung Galaxy S8'de yer alan fakat iPhone'larda olmayan 10 özellik...
Galaxy S8’de olan fakat iPhone’da olmayan 10 özellik!

Geçtiğimiz ay tanıtılan ve teknoloji tutkunları arasında büyük heyecan yaratan Güney Kore menşeili Samsung’un yeni amiral gemisi Samsung Galaxy S8 ve Samsung Galaxy S8+ kısa sürede 5 milyon ünitelik satış barajını aştı. Galaxy S8 ailesinin bu başarıyı sağlamasındaki en büyük etken kullanıcıya farklı deneyimler sunan özellikleri olarak görülüyor.

galaxy-s8.jpg

SAMSUNG GALAXY S8’DE OLUP iPHONE’DA OLMAYAN ÖZELLİKLER

Samsung Galaxy S8’in satışlarının başarıyla ilerlemesinde göze çarpan özelliklerin başında tasarımsal başarı ve üstün teknik özellikler gelse de, en yakın rakibi iPhone 7’de olmayan fakat Galaxy S8’de bulunan özellikler de büyük etkide bulunuyor. İşte o özellikler…

1. DAHA BÜYÜK EKRAN

iPhone 7’de 4,7 inç iPhone 7 Plus’da ise 5,5 inç’lik ekran bulunuyor. Galaxy S8’de ise ekran boyutunda ciddi bir fark görünüyor, Galaxy S8 5,7 inç ekrana sahip Galaxy S8 Plus ise 6,2 inç’lik dev sayılabilecek bir ekrana sahip.

2. STANDART KULAKLIKLAR

iPhone 7 ilk çıktığında standart kulaklık girişinin olmaması büyük tepki çekmişti, iPhone 7’de standart bir kulaklık kullanmak için ayrı bir adaptör kullanılması gerekiyor. Galaxy S8 ve Galaxy S8+’da ise standart kulaklıklar rahatlıkla kullanılabiliyor.

3. KALP RİTMİ SENSÖRÜ

Samsung Galaxy S8 spor yapanlar için önemli bir avantaj sağlıyor. Kalp ritminizi ölçebileceğiniz ritim ölçer Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus’a entegre şekilde geliyor. iPhone’da ise böyle bir özellik bulunmuyor.

4. EKRAN KALİTESİ

Samsung Galaxy S8’de ve S8 Plus’da kullanılan AMOLED ekran, iPhone’larda kullanılan LCD ekrana göre daha parlak ve daha iyi renkler sunuyor, hem de daha az enerji tüketiyor.

5. İRİS TARAYACI

Akıllı telefonlardaki yeni teknolojilerden olan iris tarayıcı Galaxy S8’de ve Galaxy S8 Plus’da güvenli bir giriş sağlıyor. . Güvenli klasörlere ulaşmak için de kullanılabilen işlev, Samsung’a göre parmak izi tarayıcısından daha güvenli. iPhone’da ise sadece parmak izi tarayıcısı var.

6. KABLOSUZ ŞARJ

iPhone’da kablosuz şarj ve hızlı şarj seçenekleri bulunmazken, bu iki özellik de Samsung Galaxy S8 ve Samsung Galaxy S8+’da standart olarak bulunuyor.

7. SANAL GERÇEKLİK YAZILIMI

Galaxy S8, Facebook’un Oculus’undan faydalanan özel bir sanal gerçeklik yazılımıyla geliyor. iPhone ise bu konuda bir destek sunmuyor.

8. YENİ ASİSTAN BIXBY

Samsung’un dijital asistanı Bixby, nesnelerin fotoğrafını çekerek, onlar hakkında daha fazla bilgi edinmenizi sağlıyor. Siri’de ise akıllı kamera özelliği bulunmuyor.

9. MONİTÖR BAĞLANTISI

Samsung Galaxy S8’in ve Samsung Galaxy S8 Plus’a uyumlu olarak üretilen özel istasyonu yardımıyla bir monitör, klavye ve fareye bağlayabilir ve Samsung’u hazırladığı masaüstü arayüzde ofis yazılımlarını kullanabilirsiniz. iPhone’da yapabileceğiniz ise sadece iPhone ekranını harici bir ekrana yansıtabilmek.

10. MANYETİK ÖDEME DESTEĞİ

Apple Pay’de özel NFC yüzeyleri sayesinde ödeme yapılabiliyor fakat, Samsung Pay, standart manyetik kredi kartı okuyucuları üzerinden bile ödeme yapmanıza izin veriyor.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler