• BIST 8793.17
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi’nin öğrencileri üretimlerini sergiledi

Çocuklara akademik eğitimin yanında bağımsız yaşayabilme becerisi de kazandırmak için çalışan Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi, bu yıl 4’sünü düzenlediği Sergi ve Kermes etkinliğinde öğrencilerinin ele emeği göz nuru üretimlerini sergiledi
Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi’nin  öğrencileri üretimlerini sergiledi
Merkeze katkı koyan gönüllülerin sayesinde kurulan atölyelerde çocukların ahşap, seramik, mum, dikiş, boyama ve mutfak ürünleri hem sergilendi hem satışı yapıldı. Etkinliğe Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in yanı sıra, Enerji ve Ekonomi Bakanı Sunat Atun, Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Enerji ve Ekonomi Bakanı Sunat Atun konuşmasında, böylesi anlamlı açılışta bulunmanın ayrıcalığını ve mutluluğunu yaşadığını, çocukların yetenekleri ile yaptığı yeni ürünlerini sergileyeceğini, geçen yıl da sergide bulunduğunu, bu yılki ürünlerin neler olduğunu görmek için sabırsızlandığını ifade etti. Eğitim süreçlerine, okulun ayakta durmasına ve idamesine katkı koymanın makamdan önce birey ve Mağusalı olarak görevleri olduğunu ifade eden Atun, bu görevi elden geldiğince yapmaya çalıştığını ifade etti. Etkinliğe gelmeden önce eğitim bakanıyla görüştüğünü de aktaran Atun, eğitim bakanının okuldaki öğretmen eksikliğinin giderilmesi için gereken tedbirin alınacağını etkinliğe katılanlara iletmesini istediğini belirti. Bakan Atun,  “değerli çocuklarımızın eğitiminde emeği geçen herkesi kutluyorum, çocukları yetiştiren siz aileleri de kutluyorum” diyerek hayırlı olmasını diledi.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, 4’sü düzenlenen etkinliğin ortaya çıkmasını toplumsal sorumluluk anlamında bir görev olarak gördüğünü ifade ederek, “ tüm katkılar helal olsun diyorum, bundan sonra da ne gerekirse destek olmaya devam edeceğiz ve bunu yaparken de gönül huzuru içinde yapacağız çünkü bu son derece gereklidir.” dedi. Arter, Özel Eğitim Merkezi’nin büyük özveriyle çalıştığını, tüm çalışanların yüz ifadelerinde yaptıkları işi severek yaptıklarının belli olduğunu, merkezi sürekli takip ettiğini ve  her yıl daha iyiye gitmesinin kendini memnun ettiğini ifade ederek, Mağusa halkı adına tüm destek olanlara teşekkür etti.
Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek de, her yıl merkezde olmaktan ve gelişmeyi görmekten dolayı memnuniyetini ifade ederek, kıt kanaat imkanlar ve insan üstü gayretlerle büyük işler yapıldığını, katkı koyan herkesi bunun motive ettiğini ifade ederek, ülke geneline örnek olacak çalışmalar ve ürünler ortaya çıktığını ifade etti. “Her bireyin başarabileceği şeyler farklıdır” diyen Dinçyürek, her bir vatandaşa, çocuklara imkanlar sunulduğunda kapasitelerinin üzerine çıkabileceğini her geçen gün gördüklerini, görmek istemeyenlere de göstereceklerini söyledi. “Buraya destek olan herkes iyi ki varsınız” diyen Dinçyürek, buraya olan desteği artırarak çok daya iyi koşullarda çağdaş eğitim verileceği ve geleceğe nitelikli pırıl pırıl gençlerin hayata hazırlanabileceği bir ortam yaratma adına uğraşmaya devam edeceklerini söyledi.
Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi Sorumlu Öğretmeni Emirali Evcimen konuşmasında 4’sünü geçekleştirdikleri kermesin öğrencilerin akademik becerileri ve topluma uyumun konusundaki becerilerini geliştirmeleri için eğitim verdiklerini ancak aynı zamanda çocuklara iş becerileri ve uygulama ortamları da hazırlamak için çalıştıklarını ifade etti. Evcimen, bunun sağlanabilmesi için iş insanlarının, ülkedeki yabancı kişilerden bir gurubun önlerini açtığını, 4 yıl önce amaçlar belirlediklerini ve gönüllüler sayesinde 8 atölye kurulduğunu ifade ederek, 6 atölyede çocukların ahşap, seramik, mum, dikiş, boyama ve mutfak atölyelerinde yaptıkları üretimlerin sergileneceğini ifade ederek, “ imkan sunulması halinde özel gereksinimli bireylerin herşeyi yapabileceğini biz biliyoruz biz inanıyoruz. Bunu bilmeyenlere, görmeyenlere ve görmek istemeyenlere göstermek istiyoruz dedi. Evcimen,  Atölyelerin kurulmasında emeği geçen tüm gönüllülere, hiçbir karşılık beklemeden yanlarında olan DAÜ öğrencilerine ve öğretim görevlilerine ve etkinliğe katılanlara teşekkür etti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler