• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Lefkoşa 18 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Gazimağusa'da işler kızıştı!

Gazimağusa'da işler kızıştı!
Gazimağusa'da işler kızıştı!

Seçim 26 Aralık'ta olması konuşuluyor

Siyasi Kulislerde seçimin 26 Aralık'ta olabileceği konuşuluyor. UBP hariç tüm partilerin 26 Aralık tarihi için uzlaşıya yakın olduğu gelen bilgiler arasında.

UBP'nin ise seçim tarihini 31 Kasım tarihinde yapılacak olan kurultaydan sonra almak istediği gelen bilgiler arasında.

secim-005.jpg

 

 

CTP Büyükkonuk Belediyesi'nde münhal aç

Bir yandan Parlamento seçimleri konuşulurken diğer yandan da partiler yerel seçimler için çalışmalarını hızlandırdı. CTP'nin Karpaz'da bulunan Büyükkonuk Belediyesi  için münhal açtığı dikkatlerden kaçmazken, Mehmetçik ve Dipkarpaz'da Belediye Başkanları halen görevde olmasına rağmen oraları için münhal açmaması kafalarda soru işaretleri yarattı. CTP'nin Büyükkonuk Belediye Başkanı adayı Yüksel Asım'ın olması bekleniyor.

yuksel_asim.jpg

 

 

 

 

Harmancı LTB'de yeniden aday gibi

LTB Belediye başkanı Mehmet Harmancı'nın yeniden LTB başkanlığı için büyük bir ittifak oluşturup yeniden aday olması bekleniyor. Harmancı'nın  TDP yanında Bağımsızlık Yolu, YKP gibi sol partiler ile birlikte bazı diğer büyük partilerden de destek alabileceği konuşuluyor. Harmancı adaylık kararını Ocak ayında vereceğini açıklamıştı.

mehmet-harmanci-002.jpg

 

Mağusa'da işler kızışıyor

2022 yılının Haziran ayında yapılacak olan yerel seçimlere doğru siyasal partilerde hareketlilik devam ediyor.

Gazimağusa Belediyesi'nde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeni ile mevcut Belediye Başkanı İsmail Arter'in bir süre öne yakın çevresine Haziran 2022'de yapılacak olan yerel seçimlerde aday olup olmayacağına henüz karar vermediği öne sürüldü.

gmb-001.jpg

CTP MÜNHAL AÇTI ADAYINI İLAN ETTİ

Anamuhalefet partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gazimağusa İlçesi Geçitkale, Akdoğan ve GMB Başkan adaylığı için münhal açtı. Münhal süresi 15 Eylül çarşamba günü doldu.  CTP Uzm. Dr. Süleyman Uluçay'ı 2022 yılının Haziran ayında yapılacak olan yerel seçimlerde GMB'ye aday gösterme kararı verdi. Dr. Uluçay'ın adaylık tanıtımı da yapıldı.

UBP'DE DOKTOR ADAY

Hükümetin büyük ortağı UBP ise bir önceki seçimde desteklediği Arter'in aday olup olmayacağına karar vermemesi sonrasında adaylar konuşulmaya başlandı. GMB için bir çok aday ismi konuşulurken en güçlü adayın Dr. Erdal Özcenk olacağı konuşuluyor. Dr. Erdal Özcenk bir dönem UBP'den milletvekilliği görevi yapmıştı. Özcenk halen DAÜ Vakıf Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor. UBP'nin Dr. Öcenk'le GMB'yi yüksek bir oy ile almayı planladığı da gelen bilgiler arasında.

TDP DE DOKTORA TEKLİF GÖTÜRDÜ

Bir diğer muhalefet partisi TDP de kurultayının bitmesi ile birlikte yerel seçimler ile ilgili çalışmaların başladığı da öğrenildi. TDP'nin 6 ilçe ve kent Belediyesi olan Gönyeli'de güçlü ve kazanacak adaylarla seçimlere girip LTB'de iki dönemde yakalanan başarıyı diğer şehirlere de yaymak istediği belirtiliyor. Geçtiğimiz günlerde TDP'den üst düzey bir heyetin TDP'nin yeni seçilen İlçe Başkanı Erkan Sarı ile birlikte Mağusa'da çok sevilen bir doktora GMB başkan adaylığı için daha önce götürülen teklifi somutlaştırmak için yeniden ziyaret gerçekleştirdikleri öğrenildi. Edinilen bilgiye göre TDP'nin Gazimağusa'da adayını Aralık ayı içerisinde  büyük bir şölen ile tanıtacağı öğrenildi.

ozcenk.jpg

 

Mağusa'da TKPYG'liler İbreyi DP'ye çevirdi


Geçtiğimiz seçimde solda ittifak yaparak giren TKPYG %2 civarında oy alarak barajı geçememiş ve Meclis'e girememişti. Seçimden sonra BKP TKPYG'den ayrıldı, SODEP ayrılıp DP'ye katıldı CTP'liler ise yuvalarına geri döndü.
TKPYG, TDP'den de umduğunu bulamayınca Mağusa bölgesinde bazı üst düzey TKPYG'lilerin DP ile flörtleştiği ve seçime DP ile birlikte girmeyi gündemlerine aldıkları belirtiliyor.

Bilindiği üzere bir dönem de şimdi TKPYG Genel Sekreteteri de olan Mehmet Davulcu DP'den aday olmuş ve DP aday  tanıtım etkinliğinde Serdar Denktaş tarafından Mehmet Davulcu Denktaş olarak anons edilmesi siyasi kulislerde çok tartışma konusu olmuştu.

tkp_yeni_gucler_logo.png

secim_detayi.png

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler