• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • Lefkoşa 13 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 16 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Girne Üniversitesi 2020-2021 Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni Coşkuyla Gerçekleştirildi

Girne Üniversitesinden 2020-2021 Bahar Döneminde mezun olmaya hak kazanan 189 öğrenci için kampüste görkemli bir tören düzenlendi.
Girne Üniversitesi 2020-2021 Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni Coşkuyla Gerçekleştirildi

Girne Üniversitesi Büyük Kütüphane Kongre Salonu’nda gerçekleştirilen törene Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Temsilcisi Deniz Albay İsmail Kılıç, Girne Kaymakamı Sinan Güneş, YÖDAK üyesi Prof. Dr. Hasret Balcıoğlu, Girne Milletvekili Fikri Toros, Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Mütevelli Heyeti Üyeleri, Sivil Savunma Girne Bölge Müdürü Coşkun Neşesibol, rektör yardımcıları, genel sekreter, başhekimler, enstitü müdürleri, dekanlar, dekan yardımcıları, bölüm başkanları, meslek yüksekokulu müdürleri, öğretim elemanları, mezunlar, veliler ve misafirler katıldı.

Enstitü, fakülte ve meslek yüksekokul programlarından mezun olmaya hak kazananlara diploma ve hediyelerinin verildiği törende ayrıca Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ile Hemşirelik Bölümü  ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu mezunlarının yemin törenleri de gerçekleştirildi.

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu : “Girne Üniversitesi salgın döneminde de gelişmeyi sürdürdü.” 

Törenin açılış konuşmasını yapan Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu salgın sürecinde iki dönem mezuniyet törenini çevirimiçi yapmak durumunda kaldıklarını hatırlatarak “Mezunlarımızla yeniden bir araya gelmek, yüzlerindeki mutluluğu daha yakından görebilmek bizim için büyük bir mutluluk” ifadesini kullandı.

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, pandemi döneminde Girne Üniversitesi’nin gelişmeye ve büyümeye bir an bile ara vermediğini söyleyerek “Mezuniyet törenimizi gerçekleştirdiğimiz kongre salonunu da içinde barındıran Büyük Kütüphane kompleksimiz ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin yeni binası bu dönemde tamamlanarak hizmete açıldı” ifadesini kullandı.

Girne Üniversitesi’nin akademik yapısındaki gelişmeye paralel olarak fiziki imkanlarının da büyüdüğünü belirten Prof. Dr. İlkay Salihoğlu yakın zamanda kurulan Turizm Fakültesi ile 14 fakültedeki program sayısının 71’e ulaştığını ve akademik niteliği ile öne çıkan, kaliteli bilimsel araştırmalar yapan bir eğitim kurumu olma hedefinde ilerlediklerini sözlerine ekledi.

Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu bütün bu aşamalarda her türlü maddi ve manevi desteği veren Günsel Ailesine ayrıca şükranlarını sundu.

Konuşmasının sonunda mezunlara seslenen Prof. Dr. Salihoğlu, öğrencilerin canla başla çalışarak haklı bir mezuniyet elde ettiklerini ve bugünün hem kendileri hem de aileleri için gurur günü olduğunu belirterek öğretim üyelerine de emekleri için teşekkürlerini iletti. 

Meclis’teki çalışmalarından dolayı törene katılamayan Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Prof. Dr. Erhan Arıklı’nın mezunları tebrik eden mesajı da okundu. Öğrenci temsilcileri ise konuşmalarıyla duygularını paylaştı.

Duygusal ve keyifli anlara sahne olan tören, mezuniyet pastasının kesilmesinin ardından düzenlenen kokteyl ile son buldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler