• BIST 9568.19
  • Altın 2473.348
  • Dolar 32.4469
  • Euro 34.5041
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C

Girne’de hijyen denetimlerine devam ediyor

Turizmin Başkenti Girne’de faaliyet gösteren restaurant, cafe, bar gibi yiyecek – içecek mekanlarının hijyen denetimlerine ağırlık verildi.
Girne’de hijyen denetimlerine devam ediyor

Turizmin Başkenti Girne’de faaliyet gösteren restaurant, cafe, bar gibi yiyecek – içecek mekanlarının hijyen denetimlerine ağırlık verildi.

Kent genelinde üretimi ve satışı yapılan gıdaların güvenliğinin temin edilmesi ve en önemlisi de toplum sağlığının korunması için denetim ve kontrol görevini yerine getirmek amacıyla çalışmalarını bu yönde yoğunlaştıran Girne Belediyesi; gündüz ve gece yoğun bir şekilde çarşı kontrollerine devam ediyor. Sağlık Şubesi tarafından yapılan sağlık denetimleri yiyecek-içecek işletmelerindeki hijyen koşullarının en üst düzeyde sağlanması doğrultusunda yürütülüyor.

Sağlık Şubesi ile Zabıta-Kolluk biriminden ekipler tarafından gerçekleştirilen denetimlerde gıda üretim alanlarının koşulları, çalışan personelin kişisel hijyeni, sağlık karneleri, mutfak, tuvalet ve depo alanlarının genel temizlik ve hijyen koşulları, kullanılan gıdaların muhafaza koşulları ve sağlığa uygunluğu kontrol edildi. Yasal zorunluluklarını yerine getirmeyen ve hijyen açıdan eksikliklerin tespit edildiği birçok işyerine para cezası kesilerek süre verildiği ve takip altına alındığı, çalışması sakıncalı bulunan bazı işyerlerinin de faaliyetlerinin durdurulduğu, denetimlerin önümüzdeki günlerde de kent genelinde devam edeceği belirtilerek özellikle işyeri açma izni ve personel sağlık karneleri ile ilgili eksikleri olan işyerlerinin bu eksiklikleri tamamlaması çağrısı yapıldı.

Yiyecek içecek işletmelerinin AB ve Dünya standartlarında gıda üretimi için Girne Belediye hudutları genelinde yapılan denetimler aralıksız devam ederken Sağlık Şube Amiri Naile Soyel, asgari hijyen koşulları sağlamanın yanında ‘Güvenli Gıda’ kavramının işletmelerin bir sistem dahilinde tam anlamıyla yerine getiriyor olmasının önemine vurgu yaparak bugün birçok işletmenin bu yönde çok olumlu ilerlemeler kaydettiğini belirtti. Soyel, “gıda işyerlerinin denetim ve kontrolü Belediye’nin sorumluluğundadır ancak hijyen kurallara uygun üretim yapılmasının sorumluluğu doğrudan işletmeciye aittir. Bu nedenle, gıda güvenlik sistemlerinin kaçınılmaz bir şekilde benimsenmesi gerekmektedir” dedi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne kentinin ülkemizin tanıtımı ve Turizm açısından önemini hala koruduğunu ve özellikle de yeme içme ve eğlence mekanları bakımından popüler olan kente tüm ülke vatandaşlarının ve turistlerin ilgi gösterdiğini belirterek denetimlere sürekli devam edileceğini vurguladı. Girne Belediyesi’nin aktif katılımcı bir yönetim anlayışını benimsediğini vurgulayan Başkan Güngördü, geçtiğimiz günlerde yapılan Girne Kent Kurultayı’nda paylaşılan çalışmalarla kentin sakini değil, sahibi olunmasının ve kentililik bilinciyle hareket etmenin günlük yaşama katacağı pozitif değerlerin farkında olarak kentteki turizm canlılığının korunması yine aktif katılımcı ve sorumluluğunun farkında olan işletmecilerle mümkün olabileceğinin altını çizdi.

Yenilikleri ve gelişmeleri hızlı bir dinamikle kucaklayan Girne’de birçok yiyecek-içecek işletmesinin Dünya standartlarında üretim yaptığına dikkati çeken Başkan Güngördü; bu yönde faaliyet gösteren işletmecilere teşekkür ederken, yiyecek üretimi yapan her işletmenin her zaman için insan sağlığını güvence altına alması ve hijyen kurallara dikkat etmesi konusunda gereğinin yerine getirilmesi isteğinde bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler