• BIST 9079.97
  • Altın 2324.254
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.9456
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C

GKK'dan Erkay Yıldız açıklaması

Desteğimiz hiç bitmedi...
GKK'dan Erkay Yıldız açıklaması

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı olayın meydana gelmesinden bugüne kadar Erkay Yıldız’a maddi destek yaptıklarını ifade ederek iyileşme sürecinde ve sonrasında desteklerini kesmediklerini belirtti.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Havadis’in haberine cevap niteliğinde yayınlanan açıklama şöyle:

“09 ve 10 Kasım 2015 tarihlerinde iki gün süre ile gazetenizde “Dilenci Gibi Yaşıyorum” ve “GKK Görmezden Geldi Cumhurbaşkanı Sahip Çıktı” başlıkları altında çıkan ve Güv.K.K.lığını hedef alan haberlerin yayımlanması üzerine kamuoyunu bilgilendirmek maksadıyla aşağıda sunulan açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

P. Er Erkay YILDIZ,GATA Komutanlığında göz,beyin ve sinir cerrahisi,nüroloji ve psikiyatri kliniklerinde toplam 39 gün süre ile yapılan tedavi ve ameliyatlar ve 45 günlük hava değişimini müteakip, 13 Eylül 2010 tarihinde ,TSK Rehabilitasyon Merkezi’ne sevk edilmiş ve 20 gün süre ile tedavisine burada devam edilmiştir. Yapılan tedaviler neticesinde gözlerin tekrar görmesi sağlanamamış ancak sağlığına kavuşturulmuştur. Bu süreçte Türkiye’de yapılan tüm tedavi masrafları Güv. K. K.lığınca karşılanmıştır.

04 Ekim 2010 tarihinde tıbbi olarak yapılabileceklerin tamamlanmasını müteakip GATA Komutanlığınca hakkında düzenlenen “Askerliğe Elverişli Değildir” kararlı sağlık raporuna istinaden terhis edilmiştir.

P.Er Erkay Yıldız ve ailesi olayın gerçekleştiği günden terhis edildiği güne kadar hiçbir şekilde sahipsiz bırakılmamışlardır.

Personelin terhisi sonrasında tedavi giderlerinin Güv. K.K.lığınca karşılanması yönünde herhangi bir mevzuat bulunmamasına rağmen aileden gelebilecek taleplerin karşılanabilmesi için Güv. K. K.lığınca gerekli tedbirler alınmıştır. Ancak , terhisli bir personelin ihtiyaç duyacağı tedavinin resmi olarak KKTC Devleti’nin sosyal güvence şemsiyesi altında yürütülebileceği de göz ardı edilmesi gereken bir husustur.

Erkan YILDIZ’a terhisi sonrasında KKTC Devleti’nin sosyal güvence şemsiyesi altında özürlü maaşı bağlanmış ve Aralık 2010 ayından itibaren ödeme yapılmaya başlanmıştır.

Erkay Yıldız’ın annesi Sevda Uçar, oğlunun malullük belgesini alması durumunda Türkiye’de tedavilerini ücretsiz yaptırabileceğini beyan ederek belgeyi alabilmesi için Güv.K.K.lığından yardım talebinde bulunmuştur. Bunun üzerine Güv. K. K.lığınca Bakanlar Kurulu nezdinde yapılan girişimler sonucunda ; Sevda Uçar,Erkay Yıldız’ın 1’inci derece malul sayıldığına ilişkin belgeyi 10 Haziran 2013 tarihinde almıştır. Erkay Yıldız’a bu belgeyi istinaden maaş bağlanmıştır. Bugün itibari ile maaşı 3.344.90 TL’dir.

Söz konusu personelin annesi; kök hücre ameliyatı yaptırmak için ihtiyaç duyduğunu iddia ettiği paranın temin edilmesi konusunda Eylül 2013 Güv.K.K ile görüşmüş yardım talebinde bulunmuştur. Bu kapsamda Güv.K.K.lığınca görevli personel arasında gönüllülük esasına göre maddi yardım kampanyası başlatılmıştır. Kampanyada toplanan 15.308.75 TL Erkay Yıldız’ın hesap numarasına yatırılmıştır.

09 ve 10 Kasım 2015 tarihlerinde iki gün süre ile gazetenizde “Dilenci Gibi Yaşıyorum” ve GKK Görmezden Geldi Cumhurbaşkanı Sahip Çıktı” başlıkları altında Güv.K.K.lığından iddialarla ilgili bilgi talep edilmeden ve Güv.K.K.lığını haksız bir şekilde hedef alan yayımlarınız kamuoyunun takdirine sunulur.”

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler