• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Güney Kıbrıs'a 5 kumarhane!

Güney Kıbrıs'a 5 kumarhane!

Rum Meclisinin, aylar süren görüşmeler ve ciddi değişikliklerin ardından, Güney Kıbrıs’ta kumarhane kurulması ve çalıştırılmasıyla ilgili yasayı dün oybirliğiyle onayladığı haber verildi.

Fileleftheros gazetesi “Yatırımcıya Bir Büyük Kumarhane Dört de Küçük Kumarhane Sunuluyor” başlığıyla ilk sayfadan yayımladığı haberinde, Rum Meclisi’nin dün onayladığı yasanın, Güney Kıbrıs’ta biri büyük, dördü de küçük olmak üzere en fazla beş kumarhane kurulması ve çalıştırılmasını öngördüğünü yazdı.

Yasanın, kumarhane inşası için devlet arazisi kullanılmasını, aynı zamanda kumarhane içerisindeki müşterilere kredi verilmesini yasakladığını kaydeden gazete, Rumların ise bu kumarhanelere gelirlerine ve başka kriterlere göre girebileceklerini ifade etti.

Haberde, kumarhanelerden birinin sınırlı sayıda masaya ve slot makinesine, diğer üçünün de yalnızca slot makinelerine sahip olacağını belirtildi.

Gazete iç sayfalardan yer vermeye devam ettiği haberinde ise, Güney Kıbrıs’ta en fazla beş kumarhaneye lisans verilmesi ve çalıştırılmasına yeşil ışık yakıldığını yazdı.

Gazete, dün Meclis tarafından onaylanan yeni yasaya göre, inşa edilecek kumarhanelerden birinin resort tipi kumarhane olacağını, ikincisine beş masa ve 50 slot makinesi yerleştirilebileceğini, diğer üçünün de yalnızca slot makinelerine sahip olacağını izah etti.

Kumarhane yasasının DİSİ, DİKO ve EDEK milletvekillerinin 29 oyuyla onaylandığını yazan gazete, AKEL, Rum Çevreciler ve Ekologlar, Vatandaşlar İttifakı, Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru aynı zamanda Rum milletvekili Zaharias Kulyas’ın ise yasaya karşı oy kullandıklarını belirtti.

Yasaya, yalnızca slot makinesine sahip olacak üç kumarhane daha eklenmesinin, DİKO milletvekili Andonis Andoniyu’nun değişiklik önerisinin akabinde gerçekleştiğini yazan gazete, EDEK’in, kumarhane inşa edilmesi için devlet arazisi kullanılmasını yasaklayan değişiklik önerisinin ise oybirliğiyle kabul edildiğini belirtti.

AKEL ile EDEK’in, Rum vatandaşların kumarhanelere girişlerine bazı kriterler getirecek olan ortak değişiklik önerisinin de onaylandığını yazan gazete, bunun, vergi levhasının kontrol edilmesi ve kumarhaneye özel giriş kimliği çıkarılmasıyla, Rumları kumar bağımlılığından korumayı amaçladığını ifade etti.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in de yasanın onaylanmasında ötürü memnuniyetini dile getirdiğini yazan gazete, Anastasiadis’in, yasanın onaylanmasının turizmi zenginleştirdiğini ve ülkeyi turizm haritasında yukarılara çıkardığını, aynı zamanda yeni iş pozisyonları meydana getirilmesi için de koşullar yarattığını söylediğini iletti.

Alithia gazetesi ise “Kıbrıs Kumarhaneye Sahip Oluyor” başlıklı haberinde, Rum Meclisi Genel Kurulunun beş kumarhane tesisi inşa edilmesini oyladığını yazdı.

Gazete, vergi levhalarının kontrol edilmesi ve kumarhaneye giriş için özel kimlik çıkarılmasıyla, Rumların kumarhaneye girişine kriterler getirileceğini vurguladı.

Haravgi gazetesi ise “İki Kumarhane Masalı, Diğer Üçünde Sadece Slot Makineleri” başlıklı haberinde, Rum Meclisinin kumarhane yasasını dün oybirliğiyle onayladığını yazdı.

Bu gelişmenin ardından, kumarhane ihalesinin önümüzdeki Ağustos ayı içerisinde ilan edilmesinin beklendiğini kaydeden gazete, ilk aşamada en ağır basan üç yatırımcının müzakereye çağrılacağını, ihale sürecinin tümünün ise toplam 7–8 ay sürmesinin beklendiğini ekledi.

Politis gazetesi ise “Kumarhane İçin İleriye Doğru… Meclis Yasayı Makasladı Ancak Hükümet Devam Etti” başlıklarıyla yayımladığı haberinde, Meclis’in dün kumarhane yasasının oylanması sırasında yasayı “makaslamaya” çalışmasına rağmen, Hükümetin durumundan memnun olduğunu, çünkü artık elinde lisans sürecinde hareket etmek için gerekli yasal çerçevenin bulunduğunu düşündüğünü belirtti.

Gazete, dün Meclisin kumarhane yasasının felsefesinde değişiklik yapılmasını amaçlayan değişiklik önerileri onayladığını, hükümetin ise ortaya çıkabilecek sorunların aşılacağını düşündüğünü ekledi.

Haber Simerini gazetesinde ise “Kumarhane Tamamdır… Hükümet Kıbrıs’ı Akdeniz’de Bir Referans Noktası Haline Getirmeyi Planlıyor” başlığıyla yer aldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler