• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Güzelyurt'ta Kültür Evi açıldı!

Güzelyurt Belediyesi Kültür Evi dün akşam saat 18:30’da düzenlenen törenle açıldı...
Güzelyurt'ta Kültür Evi açıldı!

Açılışa 3. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, TC Yardım Heyeti Başkanı Ertan Tosun, milletvekilleri, Ankara Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, sivil toplum örgütleri, muhtarlar, kurum kuruluş temsilcileri ve halk katıldı.

Güzelyurt Belediyesi ile Eski Eserler ve Müzeler Dairesi işbirliğinde projelendirilip, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği finans katkılarıyla restore edilen Osmanlı Hanı, Kültür Evi olarak hizmete girdi.

Osmanlı Mimarisinin tipik özelliklerini taşıyan yapı 340 m² kapalı alan ve 650m² iç avludan oluşmaktadır.

Bir odası Güzelyurt Belediyesi tarafından “Kıbrıs Türk Kültür Evi” olarak, diğer odası ise Ankara Keçiören Belediyesi tarafından “Anadolu Kültür Evi” olarak düzenlenen yapının, ziyaretlere açılması dışında 650m² büyüklüğünde olan avlusunun Güzelyurt’ta gerçekleştirilecek kültür aktivitelerine ev sahipliği yapması planlanıyor. 

ÖZÇINAR

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar çılış öncesi yaptığı konuşmada TC Heyeti’nin ve Kardeş Belediye Keçiören Belediyesi’nin katkıları ile Kültür Evi’nin açılışını bugün gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Üniversite kenti olma yolunda ilerleyen Güzelyurt’un yeni yaşam alanlarına ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Özçınar, bunu da yeni projelerle desteklemek gerektiğini söyledi. Özçınar Kentin doğal yapısını bozmadan eski eserlere sahip çıkarak yeni projelere imza atmaya devam edeceklerini söyleyerek yapılan projelerle Güzelyurt’a sahip çıkmayı göstereceklerinin altını çizdi. 

Özçınar, Keçiören Belediyesi ile kültür alanında ilk adımı Ankara’da Kültür Evi’nin açılışı ile yaptıklarını anımsattı.

gy1.jpg

 

Ak

Ankara Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da konuşmasında Kültür Evi’nin iç düzenlemesine katkı koyduklarına işaret ederek, Güzelyurt Belediyesi ile yapılan işbirliği ile Güzelyurt’ta ziyaret edilecek güzel bir eser ortaya çıktığını söyledi. Osmanlı yadigarı bir eserin yeni bir yaşam alanı olarak ortaya çıktığını da vurgu yapan Ak, geçtiğimiz yıl Keçiören’de Kıbrıs Evi açılışını gerçekleştirdiklerini ve dönemin Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun da açılışa katıldığını anımsattı.

 

EROĞLU

3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Güzelyurt’ta yapılan yatırımlarla kalıcı olduğunu gösterdiğine dikkat çekerek,  Güzelyurtlular Güzelyurt’a ne kadar sahip çıkarsa müzakere masasındakilerde o kadar sahip çıkar diye konuştu. Belediyeciliğin sadece çöp toplamak olmadığını ifade eden Eroğlu, kültür alında yapılan yatırımların şehri güzelleştirdiğini ve Türkiye Belediyeleri ile kurulan kardeşlik ilişkilerinin anlamlı olduğunu belirtti.

 

ÖZGÜRGÜN

Başbakan Hüseyin Özgürgün de Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ın güzel projelere imza attığına dikkat çekerek, Güzelyurt’un Osmanlıların eser bıraktığı bir yer olduğunu işaret etti. Bu tip eserlere sahip çıkmakla atalarımızın eserlerini gelecek kuşaklara aktarılmasına olanak sağladığını vurgulayan Özgürgün, “biz Güzelyurt asla verilmez dediğimizde bunları kastediyoruz Kıbrıs Tür Halkının eserleri bu ada üzerinde her yerdedir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından plaket takdimi ve açılış gerçekleştirildi.

Açılışın sonrası Güzelyurt Belediyesi Kıbrıs Evi ve iç düzenlemesi Keçiören Belediyesi tarafından yapılan Anadolu Evi konuklar tarafından gezildi. Kıbrıs ve Anadolu kültürünü yansıtan odalar büyük beğeni topladı.

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler