• BIST 9057.84
  • Altın 2293.152
  • Dolar 32.3114
  • Euro 35.0969
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Haldun Dormen: Ölene kadar tiyatro yapacağım

Usta oyuncu Haldun Dormen bu yıl Folkart Ana sponsorluğunda 86'ncı kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı'nın (İEF) ikinci gününde kendisinin yazdığı 'Bir Zamanlar Gazinoda' isimli oyunuyla İzmirliler'le bir araya geldi.
Haldun Dormen: Ölene kadar tiyatro yapacağım

Usta oyuncu Haldun Dormen bu yıl Folkart Ana sponsorluğunda 86'ncı kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı'nın (İEF) ikinci gününde kendisinin yazdığı 'Bir Zamanlar Gazinoda' isimli oyunuyla İzmirliler'le bir araya geldi. Dormen, “Eskiden Dormen Tiyatrosu'nda her sene gelir Fuar'ın Açıkhava Tiyatrosu'nda 1 ay süreyle aynı oyunu oynar ve salonu doldururduk. İzmir Fuarı'na gelmek beni her zaman çok mutlu ediyor, eski günleri anımsatıyor. Ölene kadar tiyatro yapacağım, beni ayakta tutan, genç ve dinç tutan şey tiyatro yapmak" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Folkart'ın Ana Sponsoru olduğu 86'ncı İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 2'nci gününde de yoğun ilgi gördü. Usta oyuncu Haldun Dormen İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde 'Bir Zamanlar Gazinoda' adlı oyunuyla İzmirliler'in karşısına çıktı. Oyun öncesinde İzmir Fuarı'na ilişkin soruları yanıtlayan Dormen, “Eskiden Dormen Tiyatrosu'yla her sene gelir Fuar'ın Açıkhava Tiyatrosu'nda 1 ay süreyle aynı oyunu oynar ve salonu doldururduk. Şimdi tabii öyle şeyler kalmadı, bir- iki kez oyun oynanıyor ama fuara gelmek beni her zaman çok mutlu ediyor, eski günleri anımsatıyor. Bir de fuarda çok canlılık oluyor o bakımdan da çok mutluyum. Eski İzmir Fuarı önemli olaydı şimdi önemli olaylardan biri haline geldi" diye konuştu.

 

“BENİ AYAKTA TUTAN, GENÇ VE DİNÇ TUTAN ŞEY TİYATRO YAPMAK"

Ölünceye kadar tiyatro yapmak istediğin belirten usta oyuncu Dormen, şöyle konuştu:

“Allah bana sağlık verdiği sürece yapacağım. Şu an çok şükür sağlığım ve keyfim yerinde. Beni ayakta tutan, genç ve dinç tutan şey tiyatro yapmak. Folkart bu kadar güzel organizasyon yaptığı için onlara teşekkür etmek istiyorum. Sanatsal olayları bir araya getirebilmek gerçekten bu zamanda çok çok önemli bir şey, 60 yılını sanata veren bir sanatçı olarak Folkart'a canı gönülden teşekkür ediyorum. Enerjimi sevgiden, insanları, hayatı sevmekten ve umudumu hiçbir zaman yitirmemekten alıyorum. Bütün gençlere umutlarını yitirmemelerini tavsiye ediyorum. Hayatta kötü şeyler muhakkak ki oluyor, benim de hayatım boyunca oldu ama açıklığa çıktık sonunda. Umarım bu İzmir Fuarı, eski fuar alanında hep devam eder."

 

“3.5 YAŞINDAKİ OĞLUMLA FUARI GEZECEĞİM"

Usta oyuncu Haldun Dormen eşlik eden başrol oyuncusu Kerem Atabeyoğlu ise, hayli kalabalık bir etkinlik listesiyle karşılaştığını anlatırken, "Fuara 1 saat önce gelebildiğim için üstün körü görebildim, bu akşam oyun oynayıp İstanbul'a dönüyorum ama Perşembe günü 4 günlüğüne 3 buçuk yaşındaki oğlumuzla birlikte geleceğiz. Ben 3 buçuk yaşındayken İzmir Fuarı'nda adım atmadık yer bırakmazdım, her yerini dolaşırdım bu sefer oğlumla dolaşacağım onun ayrı sevinci ve heyecanı içerisindeyim" ifadelerini kullandı.

 

OYUNU SERGİNLENDİ

İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde duayen tiyatro sanatçısı Haldun Dormen'in yazıp başrolünü oynadığı 'Bir Zamanlar Gazinoda' isimli oyun sahnelendi. Yoğun ilgi gören oyunda Haldun Dormen'in yanı sıra Kerem Atabeyoğlu, Ruhsar Öcal gibi ünlü isimler yer aldı. Yıllar önce yaptıkları tüm oyunlarla izleyenleri gülmekten adeta kırıp geçiren, herkesin gönlünde taht kurmuş iki eski komedyenin şöhretlerinin bitmesi konu alınan oyun izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler