• BIST 8981.29
  • Altın 2284.428
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0498
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Halka Domuz eti yedireceklerdi

Mağusa’da polisin düzenlediği operasyonda 741 kilo kaçak et ile 3 çöp poşeti domuz ve kuzu terbi ele geçirildi. Kaçak etler imha edildi. Bir iş yeri mühürlendi. 3 kişi tutuklandı…Kaynak: Sağlıksız ete büyük darbe
Halka Domuz eti yedireceklerdi

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa Polis Müdürlüğüne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri düzenledikleri “Kaçak et” operasyonunda toplam 741 kilo kaçak et, 4 çöp naylonu kuzu ve domuz bannası ile yüklü miktarda kıyma ele geçirdi.

Elde edilen bilgilere göre dün sabah saat 09:00 raddelerinde Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri,  “Öz Çika” isimli işletmeye ait olan et ürünleri imalathanesi ile İki buçuk Mil bölgesinde çöplük yolu olarak bilinen yolda düzenledikleri eş zamanlı operasyonda hijyenden uzak ve sağlıksız koşullarda muhafaza edilen kilolarca donmuş et, kuzu ve domuz bannası ile yüklü miktarda kıyma ele geçirdi. Mehmet Çika’ya ait “Öz Çika” isimli  imalathane ise belediye tarafından mühürlendi.

Polis, uzun süredir takipteydi...

Mağusa Polis Müdürlüğüne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri uzun süreli takip sonucunda dün sabah HN 805 plakalı van araç ile yasa dışı yollardan KKTC’ye ithal edilen 513 kilo donmuş kaçak et ile 3 çöp naylonu kuzu ve domuz bannasının çöplük yolunda FD 215 plakalı araca yüklendiği esnada suç üstü tespit etti. Ayni zamanda Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri, yasa dışı yollardan KKTC’ye ithal edilen 513 kilo et ile bannaların sahibi olan Mehmet Çika’ya ait Gülseren bölgesindeki imalathanesine de baskın düzenledi.  İmalathaneye düzenlenen baskında ise hijyenden uzak ve sağlıksız koşullarda muhafaza edilen 228 kilo donmuş et, 1 çöp naylonu banna ve yüklü miktarda kıyma ele geçirildi.

fdfff.jpg

Tip tayini  yapılacak...

Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından toplam 741 kilo kaçak et, yüklü miktarda kıyma ve 4 çöp naylonu bannanın ele geçirilmesinin ardından imalathanede ve ele geçirilen etler üzerinde Mağusa Belediyesi Sağlık Birimi Amiri İlke Sabit Soyer tarafından inceleme yapıldı. Elde edilen bilgilere göre hijyenden uzak ve sağlıksız koşullarda muhafaza edilen etler ile kıymalarda tip tayini yapılacak. Tip tayininin yapılmasının ardından ele geçirilen etler ve kıymalar ile imal edilen ürünler arasında uyuşma sağlanması halinde “Öz Çika” markalı ürünlerin toplatılarak imha edileceği öğrenildi. Ele geçirilen kaçak etler ise gerekli incelemelerin ardından Mağusa Çöplüğü’nde usüllere uygun olarak gömülerek imha edildiği öğrenildi.

271a76500d538662685df0912adc6194.jpg

3 kişi gözaltına alındı...

Mesele ile ilgili olarak kaçak etlerin ve belediye tarafından mühürlenen imalathanenin sahibi Mehmet Çika, Hüseyin Özgüvenel ve Caner Asilkan gözaltına alındı. Çika, Özgüvenel ve Asilkan’ın bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler