• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 27 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

"Harman yeri kartalları şimdi ne yazacak acaba!?”

Costis Ahniotis’in kilisede gerçekleşen cenazesi sırasında konuşma yapan Şener Elcil'le ilgili yapılan haberleri gündeme getiren Kanatlı, vefat eden Kıbrıs gazisi Mihran İşler için Ermeni Kilisesi'nde tören düzenlenmesine ilişkin değerlendirmede bulundu.
"Harman yeri kartalları şimdi ne yazacak acaba!?”

Detay Kıbrıs/Sosyal Medya

“Birleşik Kıbrıs Öğretmen Platformu”nun kurucularından olan ve “barış gönüllüsü” olarak anılan Costis Ahniotis’in vefatı sonrası kilisedeki cenaze töreninde konuşma yapan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil’in bazı basın-yayın kuruluşları tarafınca ağır şekilde eleştirilmesi, birçok kesim tarafınca büyük tepki toplamıştı.

Basın-Sen Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kişmir konuyla ilgili yazılı bir açıklamada bulunarak, “Costis Ahniotis’in son yolculuğuna uğurlandığı töreni hiç utanıp sıkılmadan hizmet ettikleri zihniyet için kullanan bazı basın mensuplarını yalanlarını düzeltmeye davet ediyoruz” demişti.

Kişmir'in açıklaması:

Elde ettikleri sözde bilgileri araştırma gereği duymadan bunları kamuoyu ile paylaşarak bazı kişi ve/veya kurumları hedef haline getirme girişiminde bulunan bu kişiler, öncelikle Costis Ahniotis’in bir papazın babası değil “Birleşik Kıbrıs Öğretmen Platformu”nun kurucularından birisi olduğunu bilmelidirler.

Kıbrıs’ımızın yeniden birleşmesi için her türlü platformda aktif bir şekilde yer alan Costis, barış dilinde eğitim yapılmasını sonuna kadar savunan Rumca konuşan bir öğretmendi. “Belgelerle konuşuyoruz” diye övünen kişilerin ne yazık ki “Yalanlarla” övündüklerini görmek, temiz, dürüst ve ahlaklı bir basın hayali olan bizleri oldukça rahatsız etmiş durumdadır.

Bizlerin görevi provokasyon yapmak değil en doğru haberleri ve bilgileri toplumla paylaşmaktır. Bu bilinçle yapılan yanlışın düzeltilmesini, doğru haberciliğin esas alınmasını ve gazetecilik temel ilkelerine zarar verecek paylaşımlardan kaçınılmasını önemle rica ediyoruz.

YKP Genel Sekreteri Murat Kanatlı, konuyla ilgili bugün kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamasında, Costis Ahniotis’in cenazesi sonrası yaşanan olaylara ilişkin açıklamada bulunarak, İstanbul'da vefat eden Kıbrıs gazisi Murat Mihran İşler için, dün Meryem Ana Ermeni Kilisesi'nde tören düzenlenmesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Kumkapı semtindeki Meryem Ana Ermeni Kilisesi'ndeki törene, vefat eden Kıbrıs gazisi Murat Mihran İşler'in (64) eşi Maryam, oğulları Aliksan, Arda, Sevan İşler, İstanbul Merkez Komutanı Tuğgeneral Sadettin Alp Ergin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri, Türkiye Ermenileri Patrikhanesinden din adamları ve İşler'in yakınları katıldı.

Kıbrıs gazisi İşler'in Türk bayrağına sarılı tabutu, kiliseye askerlerin omzunda getirildi. Kilise içine yerleştirilen tabutun başında tören başlayana kadar askerler nöbet tuttu. Muharip Gaziler Derneği üyeleri de törenden önce tabutun başına gelerek selam durdu. Bazı gaziler ise İşler'in tabutunun başında Fatiha okudu.

Kanatlı açıklamasında, “Komik coğrafyadayız, Costis Ahniotis can dostumuzun cenaze töreninde kilisede konuştu diye Şener Elcil'e bir ton hakaret edildiği bir zamanda Türkiye'de kilisede askeri cenaze töreni yapıldı, harman yeri kartalları şimdi ne yazacak acaba!?” ifadelerine yer verdi.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler