• BIST 9716.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 33 °C
  • Mağusa 32 °C
  • Girne 33 °C
  • Güzelyurt 32 °C
  • İskele 32 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Harmancı, LTL’de öğrencilerle buluştu

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Başkanı Mehmet Harmancı okullara başlattığı ziyaret turu çerçevesinde bugün(3 Kasım Perşembe) başkentin en köklü okullarından Lefkoşa Türk Lisesi(LTL) öğretmen ve öğrencileri ile buluştu.
Harmancı, LTL’de öğrencilerle buluştu

Harmancı: “Mücadele etmekten korkmayın. Onurunuzla yaptığınız her işten gurur duyabilirsiniz”
LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Mehmet Altınbaş Konferans Salonu’ndaki  konuşmasında üniversiteyi bitirdikten sonra okuduğu meslek olmamasına rağmen turizm sektöründe çalıştığını ve turizm sektöründeki çalışmayla hayatını idame ettirdiğini kaydederek öğrencilere “Hayatta hiçbir işi yapmaktan çekinmeyin. Bu yolda bazı yenilgiler veya kesintiler olabilir ama mücadele etmekten korkmayın.Kendi emeğiniz ve bilginizle onurlu olarak yapılan her iş iyidir ve yaptığınız işten de her zaman gurur duymalısınız.” tavsiyesinde bulundu.


Harmancı: “Ben uçuk vaadler vermedim, iyi yöneteceğim sözü verdim”
LTB’nin çalışmaları ve belediye başkanlığı vizyonu ile ilgili de öğrencilere açıklamalarda bulunan Başkan Harmancı, “Ben seçileceğimde LTB’yle ilgili yol,kaldırım, köprü vs. sözü vermedim ama çok iyi yöneteceğimi söyledim. Personel sayısını düşürdük, bütçedeki açıkları azalttık, belediyeyi sistemli ve uygulanabilir- denetlenebilir programlarla yönetmeye başladık. Eğer bir yolu dürüstlükten taviz vermeden yürürseniz, baskı altında dahi olsa sistem ve disiplinden taviz vermezseniz bir gün mutlaka  hedefe varırsınız. “ dedi.


Harmancı : “3 önemli projeyle Lefkoşa’nın çehresi değişecek”
LTB’nin paylaşım mutfağı, 15 gün sonra hizmete girecek sığınma evi gibi projeleri gerçekleştirmekte olduğunu, engellilerin taşınması için maraton geliriyle araç aldıklarını kaydeden Harmancı, önümüzdeki aylarda çalışmalarına başlanacak Ecvet Yusuf Caddesi Yenileme Projesi, Surlariçi Yayalaştırma Projesi ve Atatürk Öğretmen Akademisi yakınlarında yapılacak Açık Pazar Projesi’nin tamamlanması ile birlikte Lefkoşa’nın çehresinin değişeceğini vurguladı.


Harmancı: “Binanın zeminini sağlamlaştırdık artık üst katlara çıkma zamanı”
LTB’yi ekonomik olarak sürdürülemeyecek kadar kötü bir durumda devraldıklarını, uyguladıkları mali disiplin  ve tasarruf tedbirleri ile her geçen gün  iyiye doğru bir ivme yakaladıklarını kaydederek “Fakirken fakir gibi davrandık ama daha iyi günler için zemin oluşturduk, Lefkoşalı’ya her geçen gün daha iyi hizmet vermeye başladık. Çöken binanın temellerini sağlamlaştırdık artık üst katlara doğru çıkma zamanımız geldi” dedi.

Harmancı: “Gelin ve katılımcı olun”
Gençlerle ilgili de tüm kesimleri kapsayacak ve gençlerin söz hakkının olduğu,kararlar ürettiği bir “Gençlik Meclisi” oluşturduklarını  ve Bandabuliya içinde de bir “Gençlik Merkezi Projesi” olduğunu kaydeden başkan Harmancı,  salondaki gençlere yönelik “Gençlik farklı yönlerden kendini geliştirmeli. Biz gençleri şehrin bir parçası olarak görüyoruz ve onlara daha da katılımcı olacakları alanlar yaratmaya çalışıyoruz.Gelin ve bu çalışmalara aktif şekilde katılın” çağrısı yaptı.
Etkinlik sonunda LTL Müdürü Mustafa Şevketoğlu tarafından Başkan Harmancı’ya çiçek takdim edilirken Başkan Harmancı da LTL Müdürü Şevketoğlu’na LTB’nin  tahtadan oyma bir plaketin verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler