• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Harmancı, Rapor ile ilgili sessizliğini bozdu

Mehmet Harmancı net ve sert konuştu
Harmancı, Rapor ile ilgili sessizliğini bozdu

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, LTB için hazırlanan Sayıştay'ın taslak raporunu Aysu Basri'nin Genç TV'de yayınlanan programında değerlendirdi.

Sayıştay Raporu ile ilgili uzunca bir süre konuşmamaya çalıştığını, çünkü kamuoyu ile paylaşılmamasının Sayıştay tarafından da kendilerine yazılı olarak bildirildiğini kaydeden Harmancı, “ama bu ülkede öyle görüyorum ki sükunet bazen yanlış anlaşılabiliyor. Ben sustuk sonra sanki bir şeyler saklıyormuşum gibi bir imaj yaratılmaya çalışıldı. Ki ben Sayıştay önünde, bu raporun çıkmasıyla ilgili eylem yapmış bir insanım” dedi.

Harmancı, şirket ve kişi isimlerini kullanmadan raporun özüne ilişkin bazı bilgileri paylaşma ihtiyacı duyduğunu söyledi.

 

10 MİLYON STERLİN KONUSU NİYE YOK?

Bahse konu raporda bulunmayan 10 milyon sterlin konusunun zaten daha önce, belli kurumlara ve belediyeye iletilmiş olan, doğru bir borçlanma olmadığı yönünde Sayıştaylığın beyanı olduğunu hatırlatan Harmancı, şunları söyledi:

“10 milyon sterlin konusunda, Kadri Fellahoğlu döneminde, mahkeme sürecinde Çangar’la üzerinde uzlaşılmış bir ödeme planı çerçevesinde, bu borçlar benim dönemime kadar ödenmeye devam etti” dedi.

 

10 MİLYON NE OLDU?

10 Milyon’un, 3 milyon TL’si o dönem sosyal sigortalar ve ihtiyat sandığı kurumlarına olan borca yatırıldığını; geriye kalanın bir kısmının o dönem geriye dönük personel maaşlarının kapatılmasına yönelik; bir kısmının da, daha önceki ihalelerden kalma borçların kapatılmasına kullanıldığını belirten Harmancı, Sayıştaylığın, esasen ispatlanamayan işlerin yapılıp yapılmadığını sorguladığını kaydetti.

 

BELEDİYENİN İÇERİSİNDE MAFYA VAR MI?

‘Belediyenin içerisinde mafya var mı’ söylentilerini anımsatan Harmancı, “belediyenin içerisinde mafya var mı deniyor ya, ismini ister mafya, isterseniz bir organizasyon koyun, ama bu belediyeyi tahakkümü altına almış belli grupların olduğu çok nettir” dedi. Harmancı, ispatlanamayan işler karşılığında, aynı şirketlerin, ayni kişiler aracılığıyla, aynı hesap numaralarına paralar yatırıldığını belirtti.

 

“BELEDİYENİN ÇEKLERİNİ PERSONELLER BOZDURUYORDU”

Belediyenin çeklerinin aynı şahıslar tarafından bozdurulmasının hukuken suç olmasa da, şüphe uyandırdığını belirten Harmancı, “Neden bazı belediye personelleri, bu şirketleri … eli gibi kullanmıştır. Sayıştay, bunun normal bir ilişki biçimi olmadığına vurgu yapıyor. Tabi ki normal değildir. Bugün ben hangi personele, herhangi bir şirketin çekini bozdur ve şu hesaba yatır diyebilirim. Milyonluk ihaleleri alan şirketlerin kendi elemanları, muhasebecileri yok da, belediyeden mi kadrolanmış iki-üç kişi sürekli bunları bozduruyor. Bunlar organize işler.” Konuyla ilgili Mehmet Harmancı şunları söyledi:

 

“PERSONEL DİSİPLİN SORUŞTURMASI AÇACAĞIM”

“Kişileri sevebilirsiniz. Kişilerin, sohbetinden hoşlanabilirsiniz, arkadaşlıklarını, yoldaşlıklarını sevebiliriz.  Ama, bu kişiler ucundan köşesinden, bu işlerin içerisine ve girdabına bir şekilde çekilmiş insanlar. Zamanında belediyede çalışan insanlar var. Bugün bu raporun tespit ettiği belli kişiler var. Ben personel disiplin soruşturması tabi ki açacağım. Ama disiplin soruşturmasının bile engelleyeceği bazı hususlar var. Orada da, sınırları zorlayacağım.”

AYRINTILAR YARIN DETAY'DA

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler