• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Harmancı: “Türkiye’den gelecek su konusunda belediyeler devrede olmalı”

Özyiğit: “LTB’yi hor kullananların elini kolunu sallaya sallaya dolaşması düşündürücü”
Harmancı: “Türkiye’den gelecek su konusunda belediyeler devrede olmalı”

ÖZYİĞİT: “LTB’Yİ HOR KULLANANLARIN ELİNİ KOLUNU SALLAYA SALLAYA DOLAŞMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ”

HARMANCI: “TÜRKİYE’DEN GELECEK SU KONUSUNDA BELEDİYELERE DE İHTİYAÇ VAR, BELEDİYELER DEVREDE OLMALI”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, siyasi partilere başlattığı ziyaretler çerçevesinde, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit’i ziyaret ederek, belediyenin belli başlı sıkıntılarını dile getirdi ve bazı konularda görüş alışverişinde bulundu.

LTB Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, dünden itibaren siyasi partilere ziyaret başlattıklarını belirterek, LTB’nin yurttaşa hizmet temelinde hizmetlerini sürdürdüğünü söyledi.

Konuşmasında, ilk olarak su konusuna değinen Harmancı, Türkiye’den gelecek suyun dağıtımı konusunun uzun zamandan beri gündemde olmasına rağmen, net bir tavır duyamadıklarını, bu konuda biraz geç kalındığını söyledi.

“SU DAĞITIMI BELEDİYELERDEN ALINMAMALI”

Suyun dağıtımının belediyelerin elinden alınmaması gerektiğine işaret eden Harmancı, Türkiye’den gelecek suyun dağıtımı konusunda kendilerine de ihtiyaç duyulduğunu ve kendilerinin devrede olması gerektiğini düşündüklerini dile getirdi.

Harmancı, hükümetin ve siyasi partilerin uygulayıcı proje için belediyelerle hareket etmesi gerektiğine işaret etti.

“YEREL YÖNETİM KONULARI CİDDİYETLE ELE ALINMIYOR”

Yerel yönetimleri ilgilendiren konuların ciddiyetle ele alınmadığını savunan Harmancı, yerel yönetimlerin ciddi bir reform arayışı içerisinde olduğunu belirtti ve Belediyeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı konusunda yaşanan sıkıntılara değindi.

Yeni yasama yılında bu konunun ciddiyetle ele alınması gerektiğine dikkat çeken Harmancı, soruna global çözümler üretilmesi gerektiğini vurguladı.

Toplu taşımacılık konusunda da acil önlemler alınması gerektiğine dikkat çeken Harmancı, bu alanda ciddiyetle karar üretilmesini istedi.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, tiyatro binası konusuna değinirken tiyatronun ülke için önemli bir değer olduğunu ve özerk bir tiyatro kurumunun oluşturulmasına taraf olduklarını, binanın tamamlanması için de tüm ilgili kesimlerden destek beklediklerini söyledi.

Mezbaha tesisine ilişkin sıkıntıları da dile getiren Harmancı, tesisin tamamlanması, sıkıntıların çözülmesi ve bir an önce hizmete girmesi için ilgililerden yardım beklediklerini ifade etti.

Harmancı konuşmasının sonunda, tüm sorunları kapsamlı bir şekilde irdeleyen, talep ve beklentilerini içeren yazıyı Özyiğit’e takdim etti.

ÖZYİĞİT: “LTB’Yİ HOR KULLANANLARIN ELİNİ KOLUNU SALLAYA SALLAYA DOLAŞMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de, ziyareti için Mehmet Harmancı’ya teşekkür ederek, LTB konusunda Harmancı’nın mütevazı davrandığını, LTB’yi hor kullananların yolunun açılmasının, elini kolunu sallaya sallaya dolaşmasının düşündürücü olduğunu söyledi.

Su konusunun önemli olduğunu vurgulayan Özyiğit, hükümetin bu konuda son güne kadar sesiz kalmasını eleştirdi.

Su gibi önemli bir konuda, devlet kontrolü ve yerel yönetimlerin işbirliğinin önemine değinen Özyiğit, devletin üst yönetimleriyle suyun en doğru şekilde dağıtımı konusunda uzlaşılacağına inanç belirtti.

LTB’nin diğer sıkıntılarının bilincinde olduklarını dile getiren Özyiğit, şu anda maaşlar konusunda sıkıntı yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

LTB’nin hizmetleri açısından halktan olumlu tepkiler alındığını vurgulayan Özyiğit, LTB’nin diğer belediyelerden farklı olduğunu, tüm belediyeleri aynı kefeye koymaktan vazgeçilmesi gerektiğini kaydetti.

Cemal Özyiğit, çalışanların geçmişten birikmiş hakları konusunda gerekli girişimlerin yapılması gerektiğini ifade ederek toplu taşımacılık konusunda ise, yetkili makamların koydukları engellerin aşılması gerektiğini vurguladı.

Cemal Özyiğit, halk sağlığının önemine de işaret ederek, mezbaha tesisinin önündeki engellerin kaldırılması ve tiyatro binasının tamamlanması konusunda LTB’ye destek verilmesi gerektiğini kaydetti.

Yerinden yönetim ilkelerinden hareketle ülkenin yönetilmesi gerektiğine de dikkat çeken Özyiğit, bu konularda LTB ile birlikte çalışmaya ve desteğe hazır olduklarını söyledi.

Özyiğit, Harmancı’ya çıktığı yolda başarılar diledi.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler