• BIST 9548.09
  • Altın 2498.086
  • Dolar 32.4993
  • Euro 34.5477
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C

Hasipoğlu: "UBP’nin adayı olacaktır. Çatı aday diye bir şey duymadım."

Ulusal Birlik Partisi Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, Kıbrıs konusunun masadan sahaya taşındığını belirterek, sahanın denizler olduğunu ve bugün denizler üzerinden açıklamalar yapıldığını ifade etti.
Hasipoğlu: "UBP’nin adayı olacaktır. Çatı aday diye bir şey duymadım."

UBP'den verilen bilgiye göre, katıldığı TV programında soruları yanıtlayan UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu’nun gündeminde Akdeniz ve Kıbrıs meselesi vardı. Kıbrıs sorunu ile ilgili önemli açıklamalar yapan Hasipoğlu, Kıbrıs konusunun artık sadece masada olmadığını, sahaya taşındığını kaydetti.

“FEDERASYONDAN BAŞKA ALTERNATİF YOK DİYENLER HAYALPERESTTİR”

Hasipoğlu, “50 yıldır federasyon görüşülüyor ve çözüm elde edemiyorsak farklı alternatifleri konuşmamız gerekir” diyerek, “federasyondan başka alternatif yoktur diyenlerin aslında hayalperesttir.” diyerek bu tür açıklamalarda bulunanlara mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Akıncının, başka alternatifin getirilmesinin mümkün olmadığını söylediğini, Federasyon ile ilgili BM parametrelerinin olduğunu savunduğunu kaydeden Hasipoğlu, “Masada federasyon görüşülüyor, Başka alternatif yok derseniz, sundunuz mu?” diye sordu. Hasipoğlu, BM sürecin son aşamasını aslında en son görüşme olan Crans Montana”da tükettiğini, bu yüzden şimdi farklı alternatiflerin getirilmesi için doğru zaman olduğunu da söyleyerek, zamanın iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

“SEN KAZARSAN BEN DE KAZARIM”

Akdeniz’deki gelişmeleri değerlendiren Hasipoğlu, Akdeniz’de iç içe geçmiş deniz yetki alanlarının olduğunu, Türkiye’nin yolladığı Fatih sondaj gemisinin kendi kıta sahanlığı içinde olduğunu kaydederek şu sözlere yer verdi; “Uluslararası Deniz hukuku teamülleri bu tarz durumlarda deniz alanları içerisinde komşu olan ülkelerin anlaşması gerektiğine işaret eder diyor, eğer anlaşılamazsa adalet divanına gidersin. Biz siyaseten güçlü konumdayız, zira müzareke masasında Rum tarafına gel beraber yapalım, komite kuralım, oturalım anlaşalım önerisini yaptık. BM bu önerimize tanıktır. Bu yüzden her iki tarafın da hakkı vardır diyor. Rum tarafı ben egemen tanınmış devletim diyeyerek önerimizi reddetti. Aslında bu retçi tavrıyla iki devletli yapının sinyalini kendisi verdi. Bu cevaba binaen biz de O zaman sen kendi deniz yetki alanları içerisinde kazarsan biz de kendi alanlarımızda kazarız cevabını Türkiye ile birlikte verdik.

“SORUN SAHAYA TAŞINDI”

Hasipoğlu, Akdeniz’de yaşanan gelişmelerle Kıbrıs sorununun müzakere masasından sahaya taşındığını kaydederek, sahanın denizler olduğunu ifade etti ve “Kendi deniz yetki alanlarımız içinde kimse bize kazı yapamazsın diyemez. Siyaseten Rum tarafı haksızdır zira bizim paylaşımcı önerimizi reddetti, hukuken de haksızdır, zira uluslararası hukuk masaya outrun, bir hat çekip deniz yetki alanlarını hakça paylaşın diyor. Belki bu durum bizi bir krize götürecektir, lakin temennim olası krizin bir çözüm getirmesidir. Zira Rum tarafının petrol ve doğalgazdan önemli bir maddi beklentisi var. Bu beklentinin yaratacağı teşvik belki de bizi kısa bir zaman içerisinde federasyondan farklı bir çözüm biçimine götürecektir ” İfadelerine yer verdi.

“UBP’NİN ADAYI OLACAKTIR”

Ülke içi konuların da konuşulduğu programda bir soru üzerine Hasipoğlu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ulusal Birlik Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı olacağını dile getirerek, “Yetkili kurullarında görüşülmeden, irade ortaya konulmadan, kendi adıma bir aday adayıyım şeklince açıklamam olamaz. Temennim uzlaşı yoluyla adayın belirlenmesidir. Kesin bir şey söyleyebilirim ki, UBP’nin adayı olacaktır. Çatı aday diye bir şey duymadım. Yüzde 36 oy alan bir partinin aday çıkartması gerekmektedir.” Şeklinde sözlerine son verdi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler