• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 19 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Hendek Düzenleme Projesi Ağustos 2017’de tamamlanacak

Gazimağusa’nın çehresini değiştirecek hendek projesi’nin yapımına başlandı
Hendek Düzenleme Projesi  Ağustos 2017’de tamamlanacak

Gazimağusa Belediyesi,  şehrin çehresini değiştirecek önemli projelerinden biri olan Hendek Düzenleme Projesi’nin yapımına başladı. Dünya insanlığı için tarihi mirasa sahip kent olan Mağusa’nın önemli bir parçası olan hendeğin insanlıkla birlikte yaşayan bir yer haline getirecek  Hendek Düzenleme Projesi hızlı bir şekilde ilerliyor. Hendek Projesi’nin yüklenici firması Uçanok Emlak ve İnşaat Şirketi tarafından yapılan proje Ağustos ayında başlayarak 2017 yılının Ağustos ayında tamamlanacak. 2700 metrelik hendek güzergahının yarısı olan Canbulat kapısından Akulle’ye kadar olan kısımın elektrik altyapısı döşendi.

Toplam 2 bin 700 metre uzunluğunda doğal zemin yürüyüş yoluna sahip olacak Hendek, sur duvarlarının ve yürüyüş güzergahının aydınlatılmasıyla gece saatlerinde de rahatlıkla yürüyüş için kullanılabilecek. Projede ayrıca 6 farklı noktada oturma  ve dinlenme yerleri yapılarak halkın ve turistlerin kaliteli zaman geçirmeleri sağlanacak. Hendek girişinde yapılacak turizm bilgilendirme ofisi ile turistlere Mağusa ve Hendek hakkında detaylı bilgi verilecek. Bisiklet sürmek isteyen hem yerli halk hem turistler bisiklet kiralama noktalarından bisiklet kiralama imkanına sahip olacak. Hendeğin doğal bitki örtüsüne hiçbir şekilde müdahale edilmeyecek ve hendeğin içindeki iç hendek de temizlenecek ve ortaya çıkarılacak. Hendek, yapılacak olan yeni peyzaj düzenlemesi ile turizme kazandırılacak. Ayrıca, Akkule kapısı girişindeki taş köprünün yıpranmış noktaları da bu proje kapsamında restore edilecek.

Arter: “Proje Mağusa’nın hem tarihsel zenginliğini hareketlendirecek ve turizme katkı koyacak”

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, yaptığı açıklamada, Gazimağusa’nın artan ihtiyaçlarını göreve gelmeden önce projelerle gidermeyi planladıklarını ve bugün geldikleri noktanın gurur verici olduğunu ifade ederek, Mağusa’ya çok büyük değişim getirecek projenin başladığını ve hızlı bir şekilde ilerlediğini söyledi. Başkan İsmail Arter,  Mağusa’nın hem tarihsel zenginliğini hareketlendirecek hem turizme katkı koyacak Hendek Düzenleme Projesi’nin üzerinde çok büyük emek sarfettikleri, projede emeği geçen mesai arkadaşlarına, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’ne, Turizm ve Çevre Bakanlığı’na teşekkür etti.

Arter: “Projenin maliyetin 1 milyon 648 bin 55 TL ve 360 takvim gününde tamamlanacak”

Arter, Hendek Projesi’ni Mağusa’yı değiştirecek projelerden biri olarak nitelendirdiklerini, Uçanok Emlak ve İnşaat Şirketi’nin yüklenici firma olduğu projenin maliyetinin 1 milyon 648 bin 55 TL olduğunu ve 360 takvim gününde tamamlanacağını söyledi. Bundan onur ve heyecan duyduğunu, bir işte heyecanın bitmemesi gerektiğini ifade eden Arter, Mağusa’ya yakışanın bu olduğunu, turizmde istenen noktada olmadığı söylenen Mağusa için bu projeyi başarılı bir şekilde hayata geçirmenin önemli olduğunu söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler