• BIST 8904.8
  • Altın 2240.205
  • Dolar 32.3363
  • Euro 35.099
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

“Hükümet oldu olacak kendi kuruluşunu da geri alsın!”

“İrademizi İpotek Altına Koymayacağız”
“Hükümet oldu olacak kendi kuruluşunu da geri alsın!”

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, menfaatler temelinde yapılan pazarlıklarla kurulan azınlık hükümetinin hukuksuzluk nedeniyle iptal edilmedik, yürütmesi durdurulmadık ya da kendisi tarafından geri alınmadık bir icraatı olmadığını belirterek “hükümet oldu olacak kendi kuruluşunu da geri alsın ve artık bu Halka zaman kaybettirmesin, ülke kaynaklarını son sürat yandaşlarına dağıtmaktan vazgeçsin, çünkü bunları yapanların da, buna ortak olanların da canı yanacak, bunu şimdiden açık yüreklilikle söylüyoruz ve uyarıyoruz” dedi. Özersay “İki ay sonra görevde kalıp kalmayacağı bile belli olmayan kişiler, iki yıl sonrası için olmadık vaatlerde bulunmaya devam ediyorlar, yüzümüze baka baka hala daha bizi kandırmaya çalışıyorlar. Halkın bu partiler konusunda fazlasıyla acı tecrübesi vardır. Gelinen noktada ülkemizde gerçek bir değişim yaşanabilmesi için çok sayıda ismin artık siyaset sahnesinden silinmesi gerekmektedir ve biz Halkın içinde olan bir siyasi parti olarak bunun olacağını, adım adım gelmekte olduğunu net şekilde gözlemliyoruz” dedi. 
Halkın Partisi TMT Mücahitler Derneği, Aygün ve Boğaziçi köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi ve ülke sorunları konusundaki çözüm önerilerine dair politikalarını anlattı. Ziyaretler sırasında parti başkanı Özersay’a HP Genel Sekreteri Tolga Atakan, İskele İlçe Başkanı Mesut Genç, Gazimağusa İlçe Başkanı Duygu Uzun ve çok sayıda parti yetkilisi ve gönüllüsü eşlik etti.

“İrademizi İpotek Altına Koymayacağız”

Ziyaretler sırasında vatandaşların sıkıntılarını da dinleyen Halkın Partisi yetkilileri gelen soruları da yanıtladılar. Boğaziçi köy ziyaretinde bir vatandaşın “geçmişte şu anda mecliste olan siyasi partiler yapacaklarını söylediler ve yapmadılar. Siz göreve geldiğinizde bunları yapmanızı sağlayacak, sizi onlardan farklı kılan nedir” şeklinde bir soru sorması üzerine Özersay “onlar hükümet olabilmek için iradelerini daha en baştan ipotek altına koydular. Bir yandan bazı vatandaşlarla, diğer yandansa bazı sendikalar ve iş insanlarıyla menfaate dayalı ilişkiler kurdular. Bunu seçilebilmek için yaptılar. Ancak hükümete geldiklerinde bu menfaat ilişkileri nedeniyle doğru yoldan çıktılar. Bazı kesimlere iradelerini teslim ettikleri, ipotek altına koydukları için o kesimlerden vergi toplamaya cesaret gösteremediler, kaçak işçi, denetimi yaparken o kesimlerin iş yerlerine uğramaya kalkışmadılar, o kesimlerin gümrük ve benzeri mevzuatın etrafından dolaşmasına müsade ettiler. Sadece doğruyu söyleyen değil, aynı zamanda söylediğini yapacak olan bir siyasi parti, hükümete gelmeden önce iradesini ipotek altına koymayan partidir. Halkın Partisi bu süreçte kimseye bağımlı olmayacağı makbuzu, kaydı olan bir bağış sistemiyle yoluna devam ediyor. Vatandaşlara da, sendikalara da, iş insanlarına da şahsi menfaat temelli vaatlerde bulunmuyor, bu nedenle de iradesini ipotek altına koymuyor. İşte fark buradadır. Halktan talebimiz her hal ve şartta Halkın Partisi’ne destek vermesi değildir. Doğru yoldan dosdoğru yürümeye devam ettiğimiz sürece

 

 

 

destek vermesidir. Sizlerin desteği ile, omuz omuza yürüyerek, karşılıklı güvene dayalı bir anlayışla bu yapıyı, bu statükoyu birlikte değiştireceğiz” dedi.

“Dağıtılan Menfaatler Erken Seçime İşaret Ediyor”

Halkın Partisi’nden yapılan açıklamada “yaptığımız köy ziyaretlerinde, hükümetin basına yansımayan bazı başka menfaat dağıtımına dayalı uygulamalarından da haberdar olma imkanı buluyoruz. Ziyaret edeceğimiz bölgelere bir gün önceden bakanlar gidip en can yakan konularda bazı içi boş vaatlerde bulunarak insanları yine kandırmaya çalışıyorlar. Bazı bölgelerde toplu yemek organizasyonları yapıyor, bu şekilde menfaat temelinde siyasi yön değiştiren kişiler üzerinden destek arıyorlar. Bu sadece sembolik bir örnek, kırsal kesim arsası dağıtma kararlarına, son dönemde verdikleri T izinlerine, yaptıkları istihdamlara, yasalarımıza ters şekilde şartları yerine getirip getirmediğine bakmaksızın verdikleri vatandaşlıklara, sanayi bölgesi arsası dağıtmak için attıkları adımlara ve usulsüz kredilere bakılırsa erken seçime gitmek zorunda olduklarını onlar da biliyorlar. Bu şekilde seçim yatırımı yapıyor ve dağıttıkları türlü rant ve menfaatle bu düzeni devam ettirebileceklerini sanıyorlar. Halkın Partisi adım adım iktidara yürüyecek ve bu yapıyı, adil olmayan, haksızlıklarla dolu bu düzeni değiştirecek. Bunu hep birlikte yapacağız” denildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler