• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

İki Toplumlu Kültür Teknik Komitesi’den “Antigone” açıklaması

üm Kıbrıslılara, ortaya çıkabilecek tüm güçlüklere rağmen iki toplum arasında saygı ve güvene dayalı karşılıklı anlayış ortamını yaratmak olan ana hedefimize ulaşabilmek için çalışmalarımıza devam edeceğimize söz veriyoruz.”
İki Toplumlu Kültür Teknik Komitesi’den “Antigone” açıklaması

İki Toplumlu Kültür Teknik Komitesi Eş Başkanları Kani Kanol ve Andrulla Vasiliu, komitenin himayelerinde Salamis Antik Tiyatrosu’nda oynanan “Antigone” adlı oyunun sahnelenmesinden önce ve sonra ortaya çıkan olumlu atmosfere rağmen oyunun organizasyonu ile ilgili son zamanlarda ortaya konan tartışmalara kayıtsız kalamayacaklarını belirterek, “Komitenin Ada’nın birleşmesine yönelik çalışmaları ile ilgili referanslarının göz ardı edilmesi ve asılsız suçlamalara maruz kalması karşısındaki üzüntümüzü dile getirmek istiyoruz” dedi.

Kanol ve Vasiliu yaptıkları ortak açıklamada, komite olarak, “Antigone” oyununun sahneye konmasında emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara ve özellikle “mükemmel” koordinasyonlarından dolayı Kıbrıs Tiyatro Kurumu ve Magosa Surlariçi Birliği’ne (MASDER) teşekkür etti. Eşbaşkanlar, “Tüm Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumlara ve genelde oyunu izlemeye gelen tüm izleyicilere de teşekkür ederiz” dedi.

"İki Toplumlu Kültür Komitesi’nin, geçen yıl iki toplumu yakınlaştırmak amacıyla Yeşil Hat’tın her iki tarafındaki üst düzey kültürel etkinlikleri kolaylaştırmak ve bir çerçeve oluşturmak misyonu ile iki lider Mustafa Akıncı ve Nikos Anastasiadis tarafından oluşturulduğu" anımsatılan açıklamada şöyle denildi:

“Teknik komitelerin oluşturulması kararı, 2006 yılında Mehmet Ali Talat ve Tasos Papadopulos arasında imzalanan 8 Temmuz Anlaşması ile birlikte alınmıştır.

Yunanistan Ulusal Tiyatrosu, Kuzey Yunanistan Ulusal Tiyatrosu ve Kıbrıs Tiyatro Kurumu’nun ortak yapımı olan ve Salamis Antik Tiyatrosu’nda sahneye konan Antigone oyununun organizasyonu, bu tür etkinliklerin Kıbrıs’ın iki kesimli, iki toplumlu bir federasyon çatısı altında birleşmesine önemli katkı sağlayacağına olan inancımızdan dolayı komitemizin himayelerinde gerçekleşmiştir. İki Toplumlu Kültür Teknik Komitesi, oyunun hiç bir problemle karşılaşmadan Salamis’te gerçekleşebilmesi için gerekli tüm tedbirleri almıştır.

Oyunun sahnelenmesinden önce ve sonra ortaya çıkan olumlu atmosfere rağmen oyunun organizasyonu ile ilgili son zamanlarda ortaya konan tartışmalara kayıtsız kalamayız. Komitenin Ada’nın birleşmesine yönelik çalışmaları ile ilgili referanslarının göz ardı edilmesi ve asılsız suçlamalara maruz kalması karşısındaki üzüntümüzü dile getirmek istiyoruz.

Tüm Kıbrıslılara, ortaya çıkabilecek tüm güçlüklere rağmen iki toplum arasında saygı ve güvene dayalı karşılıklı anlayış ortamını yaratmak olan ana hedefimize ulaşabilmek için çalışmalarımıza devam edeceğimize söz veriyoruz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler