• BIST 9693.46
  • Altın 2500.911
  • Dolar 32.4272
  • Euro 34.7006
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

“İmkanlarımızın her damlasını, halkımıza hizmet için kullanacağız”

Bakan Dürüst, Esentepe Belediyesi’ni ziyaretinde vurguladı...
“İmkanlarımızın her damlasını, halkımıza hizmet için kullanacağız”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Esentepe Belediyesi’nin altyapı eksiklikleri ve ihtiyaçlarını dinlemek, yerinde incelemelerde bulunmak ve bölgenin ihtiyaçları hakkında yetkililerden bilgiler almak amacı ile Esentepe Belediyesi’ni ziyaret etti.

Bakan Dürüst’ü, Bakanlık Müsteşarı Bumin Paşa, Özel Kalem Müdürü Rezan Özveri, Karayolları Dairesi Müdürü Ahmet Aydın ve Bakanlık Planlama İnşaat Dairesi Müdürü Fuat Çelebi’nin de eşlik ettiği Esentepe ziyaretinde, Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan ve Belediye Meclis Üyeleri karşıladı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan ile Esentepe Belediyesi’nde bir süre görüşerek, bölgenin eksiklikleri ve ihtiyaçları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Esentepe Belediyesi’ndeki görüşmenin ardından, ziyareti ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Bakan Dürüst, Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan’ın, bölgenin ihtiyaçları ve sorunları hakkında bilgi vermek ve yerinde incelemelerde bulunmak amacı ile kendilerine bir davet gönderdiğini, bu davete de hemen icabet ederek, ilgili bürokratları ile bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti.

KKTC’de yatırıma en müsait bölgelerden birisi de Esentepe olduğunu belirten Bakan Dürüst, KKTC’de dağ ile denizin en güzel buluştuğu yerlerden birisi olduğuna dikkati çekerek, bölgenin konumuna uygun olarak denizden ve doğal güzelliklerinden daha fazla yararlanılması gerektiğinin altını çizdi.

Bakan Dürüst, KKTC’nin en büyük eksikliğinin, denize yakın olmasına karşın bazı yerleşim yerlerinin denizden çok az faydalanıyor olduğunu, bu eksikliğin giderilmesi için yeni projelerin hayata geçirilerek, Esentepe gibi yerlerin turizme kazandırılmasının sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Esentepe Belediyesi’nin çalışkan bir yapıya sahip olduğunu, bunun da en bariz ve en yakın örneğinin, hizmete yeni açılan halk plajının örnek gösterilebileceğini belirtti.

Bakan Dürüst, Bakanlık olarak bu ve buna benzer hizmet alanlarının geliştirilmesi adına, her türlü yardım ve yatırıma hazır olduklarını dile getirerek, yeni açılan halk plajındaki altyapı eksiklikleri de dahil olmak üzere, bölgedeki var olan alt yapı eksikliklerinin giderilmesi için, işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

“Hepimizin olan bu memlekete sahip çıkmak, yine hepimizin boynunun borcudur. Eldeki imkanlarımızın her bir damlasını, halkımıza hizmet götürmek amacı ile seferber edeceğiz, halkımıza hizmet götürebilmek için kullanacağız” diyen Bakan Dürüst, “yatırım olan yerde, hizmet olan yerde, yaşam kalitesi artar, mutluluk artar ve bunun sonucunda da halkımızın bölgesine ve en sonunda da ülkesine olan bağlılığı daha da artar inancındayız” dedi.

“KKTC’deki tüm belediyelerde olduğu gibi, halka yönelik olarak yapılan tüm yatırımların arkasındayız” diyen Bakan Dürüst, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde yapılacak her türlü hizmetin ve yatırımın, KKTC’nin güçlenmesine katkı sağlayacağının altını çizdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşanan darbe kalkışması sonrasında sağlanan birlik ve beraberlik ruhuna da değinerek: “Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nde şiddetle kınadığımız darbe kalkışması sonrasında yakalanan birlik ve beraberliğin, KKTC halkı ve siyasetinin de örnek alması gereken bir olgudur. Birlik ve beraberliğimizi hiçbir zaman bozmadan, daha güçlü ve daha gelişmiş bir KKTC yaratmak amacı ile çalışmaya devam etmek zorundayız” dedi.

Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan da Bakan Dürüst’ün ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, uzun zamandan sonra, bölgenin sorunlarını yerinde incelemek ve yerinde konuşmak için bir bakanı ağırlamaktan duydukları memnuniyeti belirtti.

Erdoğan, bölgenin bazı alt yapı eksiklikleri olduğunu belirterek, en kısa zaman içerisinde bu eksikliklerin giderileceğine inandıklarını belirtti.

Esentepe Belediyesi’ndeki toplantının ardından, bölgede incelemelerde bulunan Bakan Dürüst, ihtiyaçları yerinde görerek, beraberindeki bürokratları ile birlikte, ihtiyaçların giderilebilmesi için talimat verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler