• BIST 9693.46
  • Altın 2505.209
  • Dolar 32.5793
  • Euro 34.764
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

İngiliz kraliyet düğününde altyazı faciası: 'Prenses’in göğüsleri ne güzel'

İngiltere'de 2. Elizabeth'in torunu ve tahtın 9 numaralı varisi Prenses Eugenie ile nişanlısı Jack Brooksbank, Windsor Şatosu'nda düzenlenen bir törenle evlendi
İngiliz kraliyet düğününde altyazı faciası: 'Prenses’in göğüsleri ne güzel'

Törene, düğünü canlı yayınlayan BBC sunucusunun sözlerini yanlış anlaşılması sonucu beliren 'Prenses’in göğüsleri ne güzel' altyazısı damgasını vurdu.

Düğünü canlı yayımlayan BBC'nin otomatik altyazı sistemi, sunucunun "Ne güzel gelinlik" sözlerini yanlış anlayınca Prenses Eugenie'nin nikahın kıyıldığı St George Kilisesi'ne gelişinde, ekranda "Ne güzel göğüsler" yazısı belirdi.

 

BBC'nin haberine göre ses tanıma sistemi, sunucunun gelinlik için kullandığı 'dress' sözcüğünü, göğüs anlamına gelen 'breast' sözcüğüyle karıştırdı.

Prens Harry ile Meghan Markle'ın 19 Mayıs'ta evlendiği kilisede yapılan törene Kraliçe ve diğer Kraliyet ailesi üyeleriyle aralarında çok sayıda ünlünün de bulunduğu 850 kişi davet edildi.

Töreni halktan 1250 davetli izledi.

'GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİN DE PARASINI AİLELER ÖDESİN'

Düğünün güvenlik hariç tüm masraflarını ailelerin karşıladığı belirtildi. Ancak düğündeki güvenlik önlemlerinin 2 milyon sterline (yaklaşık 2.6 milyon dolar) mal olduğu belirtiliyor. Monarşi karşıtı Republic (Cumhuriyet) adlı grup, Prenses Eugenie'in kamu görevi yapmadığını belirterek güvenlik harcamalarını da ailelerin karşılaması çağrısını yaptı. Ancak Buckingham Sarayı bu çağrıya "Güvenlik polisin işidir" yanıtını verdi.

AMELİYAT İZLERİNİ GİZLEMEDİ

Düğün törenine dair dikkatlerden kaçmayan bir diğer detay da, gelinin ameliyat yaralarını saklamayan bir gelinlik tercih etmesi oldu. 28 yaşındaki Prenses Eugenie’nin gelinliğindeki sırt dekoltesi ve saç topuzu, 12 yaşındayken geçirdiği Skolyoz (omurga eğriliği) ameliyatından kalan dikiş izlerini olduğu gibi açık ediyordu. Prenses, birçok kadının düğününde gizlemek isteyeceği bu izleri niçin tüm dünyaya sergilediğini anlatırken, bu ameliyatı geçiren gençlere destek olmak istediğini söyledi.

Ameliyatını olduğu Kraliyet Ulusal Ortopedik Hastanesi’ne maddi ve manevi destek sağladığını belirten Prenses Eugenie, gelinliği hakkında “Bu, tedavi sürecimle ilgilenen insanları onurlandırmanın ve aynı süreçten geçen gençlerin sesini duyurmanın harika bir yolu” dedi. Prenses, “Güzelliğin nasıl olduğunu değiştirebileceğinizi ve insanlara yaralarınızı gösterebileceğinizi düşünüyorum” diye konuştu. Prenses, düğününe söz konusu hastanenin çalışanlarını da davet etti.

Skolyoz’ adı verilen omurga eğriliği, omurların sağa, sola eğrilmesi veya kendi etrafında dönmesiyle gelişen bir hastalık olarak biliniyor. Küçük yaşlarda başlayıp, tedavi edilmediği takdirde kişinin yaşamını ciddi ölçüde etkileyebilen skolyozun ileri vakalarında ise ameliyat gerektiriyor.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler