• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

İngiltere, Archie’yi konuşuyor: Saatler içerisinde destek ünitesi kapatılacak, Türkiye’ye taşınması gündemde

İngiltere'nin gözü kulağı Royal London Hastanesi'nden gelecek haberlere çevrildi. Ülkede 7 Nisan'dan bu yana komada olan 12 yaşındaki Archie Battersbee'nin bugün yaşam destek ünitesinden ayrılması gündemde.
İngiltere, Archie’yi konuşuyor: Saatler içerisinde destek ünitesi kapatılacak, Türkiye’ye taşınması gündemde

İngiltere, Nisan ayından beri komada olan 12 yaşındaki Archie Battersbee’yi konuşuyor. İngiltere’de mahkemenin ‘hayata geri dönüş' şansı olmadığı gerekçesiyle yaşam destek tedavisinin sonlandırılmasına karar verdiği Archie’nin solunum cihazının bugün kapatılacağı açıklandı. Archie, eğer solunum desteği alamazsa hayatını kaybedecek…

Archie’nin annesi Hollie Dance, doktorların solunum cihazını İngiltere saati ile 11’de kapatmayı planladığı Whitechapel’deki Royal London Hastanesi’nde yatağının yanından gece boyunca bir an olsun ayrılmadı.

archie-battersebee-1646833.jpg

‘TÜRKİYE’DEN YARDIM TEKLİFİ ALDIK’

12 yaşındaki oğlunun hayatta kalması için bu sabah Strasbourg’daki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne son dakika başvurusu yapan annesi, Türkiye ve Japonya’daki doktorlardan yardım teklifleri aldıklarını da söyledi.

Anne Hollie, “Şimdi onu İngiltere dışına taşımak için seçenekler düşünüyorum” dedi. İngiltere’deki doktorların aksine Türkiye’de Archie’yi iyileştirmek için çabaladıklarını duyurdu.

Hollie, “Archie’nin hâlâ bizimle olduğunu biliyorum. Archie, klinisyenlerin gerçekte mahkemeye sunduklarından çok farklı işaretler gösteriyor. Aslında orada, pek çok yönden ilerliyor.” dedi.

Archie’nin ailesi bu sabah Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne acil bir başvuru yaptıklarını açıkladı. Ancak Archie’nin makineden çıkarılmasına iki saat kaldığı düşünüldüğünde ailede büyük bir panik hakim.

HASTANEDEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

İngiltere’nin gözü kulağı hastaneden gelen haberlere çevrilmişken, hastaneden Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararını bekleyecekleri açıklaması geldi. Böylelikle Archie ve ailesine 24 saat daha tanınmış oldu .

uudss-660x398.jpg

BAKIMEVİNE GÖNDERMEYİ REDDETTİLER

Hollie, Archie’nin onurlu bir şekilde ölmesini ve son saatlerinde bir bakımevine taşınmasını istediğini söyledi, ancak bu istekleri de reddedildi. Hollie, “Çok nazik ve durumu anlatarak Archie’yi bakımevine taşımak istediğimizi söyledik. Ancak yine reddettiler.” dedi.

Aile, oğullarını Türkiye’ye götürmek istediklerini belirtirken, kısa süre içerisinde bunu nasıl uygulayacaklarını bilmediklerini aktardı.

seker-reuters_16_9_1659513705.jpg

Archie Battersbee (12), 7 Nisan'da, Essex'teki evlerinde bilincini kaybetmiş halde bulunmuştu. Beyninde hasar tespit edilen çocuk, başkent Londra'daki Kraliyet Londra Hastanesi'ne kaldırıldı. O tarihten beri komada olan Battersbee'nin doktorları, beyin ölümünün gerçekleştiğini, artık iyileşme şansının kalmadığını belirterek yaşam desteğinin sonlandırılmasını istedi.

Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler