• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

İnönü sel tehdidi altında

Mesarya bölgesindeki birçok belediye, kış gelip şiddetli yağışlar başlamadan, olası bir sel felaketine karşı gerekli önlemleri almaya başladı ancak İnönü Belediyesi'nin çalışmaları proje engelline takıldı
İnönü sel tehdidi altında

Ceren ÖZBİL

Mesarya bölgesindeki belediyelerin büyük bir bölümü kış öncesi olası bir sel felaketine karşı tedbirlerini artırdı ancak İnönü Belediyesi için aynı durum söz konusu değil.

İnönü Belediyesi, bölgelerine yakın Kukla Barajı’yla ilgili projenin sürekli değiştirilmesi ve yeni projenin de henüz onaylanmaması nedeniyle sele karşı gerekli tedbirleri alamadı.

KIBRIS Gazetesi'ne konuşan Değirmenlik, Beyarmudu, Paşaköy, Akdoğan, Vadili, Geçitkale ve Serdarlı Belediye Başkanları, bölgelerinde bulunan derelerin ıslah edildiğini, gerekli yerlere istinat duvarları çekildiğini, rögarların temizlendiğini ve su drenaj hattı çalışmalarının yapıldığını anlattı.

İnönü Belediye Başkanı Ali Öncü ise Kukla Barajı ile ilgili projenin henüz onaylanmadığını ve bu nedenle bazı köylerin sel felaketi tehdidi altında olduğunu söyleyerek endişesini dile getirdi.

Işısal: Dereler temiz

Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, Değirmenlik Belediyesi'ne bağlı köylerde geçen yıl yağış olmaması nedeniyle derelerin temiz olduğunu söyledi.

Ağıl bölgesine su götürmek için çalışma başlattıklarını kaydeden Işısal, bu çalışmaların sona ermesinin ardından ise yeniden derelerin gözden geçirilip gerekli çalışmaların yapılacağını açıkladı.

Edip: Çalışmalar başladı

Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, olası bir sel felaketine karşı bölgede gerekli önlemleri almak için çalışma başlattıklarını belirtti.

Köprü köyünde dün itibari ile çalışma başlattıklarını ifade eden Edip, ayrıca tüm köylerde su drenajı çalışması yaptıklarını ifade etti.

Edip, ayrıca dere yataklarının temizlenmesi için Su İşleri Dairesi'ne müracaat ettiklerini ve çalışmalara başlamak için onay beklediklerini belirtti.

Tülücü: Belediye üzerine düşen görevi yaptı

Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü, olası bir sel felaketine karşı belediyenin elinden gelen önlemleri aldığını ifade etti.

Paşaköy Belediyesi sınırlarında olan Çakıllı Dere'nin temizlendiğini kaydeden Tülücü şu ifadeleri kullandı:

“Sadece Karayolları Dairesi tarafından Aslanköy ve Paşaköy arasındaki köprüde çalışmalar yapılıyor. Bu bitmek üzeredir. Biz de bu çalışmaların bitmesini bekliyoruz.

Belediye, önlem konusunda üzerine düşen görevi yerine getirmiştir. Aslanköy'de köprü yapılması gereken bir yer vardır. Bu da belediyenin değil devletin görevidir.”

Öncü: Bölge sel tehdidi altında

İnönü Belediyesi Başkanı Ali Öncü, İnönü ve civarındaki köylerin sel tehdidi ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Kukla Barajı ile ilgili yapılacak projenin yine değiştirildiğini kaydeden Öncü, projenin henüz onaylanmaması nedeniyle de hiç bir çalışma yapamadıklarını ifade etti.

Öncü, olası bir şiddetli yağmurda bölgede ciddi bir felaket yaşanabileceği uyarısını yaptı ve "2 senede projenin ancak yarısı yapılabildi. Müdür değişince proje de değişti. Şimdi projenin onaylanmasını bekliyoruz" dedi.

Latif: Önlemler alındı

Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif, bölgede sel felaketi yaşanmaması için gerekli önlemlerin alındığını ifade etti.

Latif, dere yataklarının temizlendiğini, istinat duvarlarının çekildiğini ve su drenaj çalışmalarını yapıldığını anlattı.

Adahan: Vadili'de sel felaketi tarih oldu

Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan, Vadili'de sel felaketinin 2014 yılı öncesinde tarih olduğunu ve belediye olarak gerekli önlemleri aldıklarını söyledi.

Bölgede derelerin ıslahının gerçekleştirildiğini kaydeden Adahan, metrekareye 100 kilogramın üzerinde yağış olmadığı sürece bir sıkıntı yaşanmasının beklenmediğini bildirdi.

Adahan, sel felaketine karşı önlem çalışmalarının bitirmelerinin ardından ise derelerin üzerine köprü yapmak için çalıştıklarını belirtti.

Öztaş: Kaymakamlık ve Karayolları Dairesi de destek olmalı

Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, belediye olarak olası bir sel felaketine karşı gerekli önlemleri aldıklarını açıkladı.

Derelerin ıslahının gerçekleştiğini ve rögarların temizlendiğini kaydeden Öztaş, bu mücadelede kaymakamlık ve karayollarının da belediyelere destek vermesi gerektiğinin altını çizdi.

Bayraktar: Risk altında değiliz

Serdarlı Belediye Başkanı Salih Bayraktır, konum itibari ile sel riski altında olan bir bölge olmadıklarını açıkladı.

Sadece bir köyde sel riski olduğunu kaydeden Bayraktar, bu köyü de su basmaması için gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Bayraktar, Serdarlı Belediyesi'ne bağlı sadece Pınarlı köyünde böyle bir risk olduğunu ifade ederek, "Karayolları Dairesi ile temasa geçtik. Bize araç gönderecekler ve Pınarlı'da da gerekli temizlik çalışmaları yapılacak. Zaten çok kirli bir durum söz konusu değildir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler